SolPaylaşım  
Ana Sayfa  |  Yönetim Paneli  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
OTURUYORSAN KALK; AYAKTAYSAN YÜRÜ; YÜRÜYORSAN KOŞ!
Yurt ve dünya sorunlarına soldan bakan dostlar HOŞGELDİNİZ .Foruma etkin katılım yapabilmeniz için KAYIT olmalısınız.
Yeni Başlık  Cevap Yaz
20 yıllık karanlık: Gazi katliamı           (gösterim sayısı: 5.336)
Yazan Konu içeriği
Üye Profili boşluk
dayanışma
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Konu Yazan: dayanışma
Konu Tarihi: 12.03.2015- 12:53


20 yıllık karanlık: Gazi katliamı

22 kişinin hayatını kaybettiği 12 Mart 1995 Gazi Mahallesi katliamı, bugün yapılacak çeşitli eylemlerle 20. yılında protesto edilecek. “Haziran’ın birleştirici ve mücadeleci ruhu ile AKP faşizmine ve gericiliğine karşı yürüyoruz” çağrısı yapan Birleşik Haziran Hareketi Gazi Mahallesi Meclisi bugün saat 10.00’da Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde buluşarak katliamı protesto edecek.

Resim Ekleme

(İleri – Haber Merkezi) İstanbul’un Sultangazi İlçesi’ne bağlı Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te başlayıp 3 gün süren ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın üzerinden tam 20 yıl geçti. Sorumlularının cezasız kaldığı katliam, bugün çeşitli eylemlerle protesto edilecek. Birleşik Haziran Hareketi Gazi Mahallesi Meclisi de bugün saat 10.00’da Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde buluşarak katliamı protesto edecek.

[img]http://ilerihaber.org/images/10543670_10205373185196838_106212150_n(1).jpg[/img]

Dönemin Başbakanı’nın Tansu Çiller, Emniyet Genel Müdürü’nün Mehmet Ağar ve İstanbul Valisi’nin Hayri Kozakçıoğlu olduğu Gazi katliamında 20 yıl önce neler olmuştu, 20 yıldır ‘adalet’ adına bir ilerleme kaydedildi mi, bir hatırlayalım…

12 MART 1995: 5 ADRESE SİLAHLI SALDIRI

12 Mart 1995 günü, Gazi Mahallesi’nde bulunan Cemevi, Dostlar, Öntaş ve Yavuz kahvehaneleri ile Sarıoğlu Pastanesi’ne ‘kimliği belirsiz’ kişilerce silahla açılan ateş sonucunda Halil Kaya yaşamını yitirdi, 5’i ağır 25 kişi yaralandı. Bunun üzerine halk, Gazi Mahallesi’nde toplanmaya başlayarak, emniyet kuvvetlerinin olaya geç müdahale etmelerine tepki göstermek için polis karakoluna yürüdü. Fakat polis halkın üzerine ateş açtı ve açılan ateş sonucu Mehmet Gündüz adlı bir yurttaş daha yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Resim Ekleme

13 MART: HALKA ATEŞ AÇILDI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONDU

Ertesi gün (13 Mart) yapılan bu polis saldırısını protesto etmek için İstanbul’un dört bir yanından gelen yaklaşık 15 bin kişi tekrar polis karakoluna doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ve özel timlerle desteklenen polis bir kez daha halkın üzerine ateş açtı, sonra da çatışma çıktı. Çatışmalar sonunda 15 kişi daha hayatını kaybederken, aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi de yaralandı.

Aynı gün İstanbul Valiliği Gazi Mahallesi ile Zübeyde Hanım ve Esentepe Mahallesi’nde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gazi Mahallesi’nde adeta olağanüstü hal ilan edildi, mahalleye giriş ve çıkışlar polis kontrolüne alındı.

14 MART: MAHALLEYE ASKERİ BİRLİK GİRDİ

Bir gün sonra, 14 Mart’ta, Gazi Mahallesi’ne konan sokağa çıkma yasağına rağmen halkın tepkisi dinmedi. Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edildi. Mahallede saldırıların sürmesi nedeniyle dayanışma ve saldırıları protesto amacıyla Ankara Kızılay Meydanı’ndaki eylemlere yapılan saldırılarda 36 kişi yaralandı.

Resim Ekleme

15 MART: OLAYLAR ÜMRANİYE’YE SIÇRADI, 5 ÖLÜ

Halkın saldırılar sonrası tepkisi de polis saldırılarının sürmesinden ötürü dinmek bilmiyordu. 15 Mart’ta olaylar İstanbul’un Ümraniye ilçesine sıçradı. Mustafa Kemal Mahallesi’nde çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı. Ardından bu bölgede de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 16 Mart’ta dönemin İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu olayların yatıştırıldığını söyleyerek bölgedeki sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Resim Ekleme

SAVCILIKTAN HALKA ‘KAMU MALINA ZARAR’ DAVASI

Dönemin Gaziosmanpaşa Savcılığı (Gazi Mahallesi o dönem Gaziosmanpaşa İlçesi’ne bağlıydı) uygulanan polis terörüne bir de yargı desteği vererek, Gazi Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar aleyhine ‘Kamu malına zarar vermek’,   ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak’ gibi gerekçelerle davalar açtı.

Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı olaylardan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, katliamın ‘Yeşil’ kod adlı Kontrgerilla Üyesi Mahmut Yıldırım ve ‘ekibi’ öncülüğünde yapıldığını açıkladı.

YARGILAMA

Hayatını kaybeden 17 kişiden yedisinin yapılan otopsi sonucu polis mermisiyle öldürüldüğü belirlendi. Gaziosmanpaşa Savcılığı’nın olayla ilgili fezlekesiyle Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 polis hakkında 7 kişiyi öldürmek ve 5 kişiyi yaralamaktan “müdafaa ve zaruret sınırını aşarak faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek” iddiasıyla dava açtı. İstanbul Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eyüp Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan dava benzeri toplumsal olaylarda gelenekselleştirilmiş üzere ‘kamu güvenliğinin sağlanamayacağı’ gerekçesiyle olay yerinden yüzlerce kilometre uzağa, Trabzon’a gönderildi. Yakınlarını kaybedenler binlerce kilometre uzakta davaya gitmek zorunda kaldı. Davaya giderken yollara barikatlar kuruldu, araçlar taşlandı, halk bir kez de devlet işkencesine maruz kaldı.

Resim Ekleme

11 Eylül 1995'te Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılama süreci, 5 yıl içinde 31 duruşma yapılarak 3 Mart 2000'de karara bağlandı. Yargılanan 20 polisten sadece 2’si (Adem Albayrak ve Mehmet Gündoğan) toplam 4 yıl 32 ay hapis cezası aldı, fakat diğer 18 polis gibi onlar da daha sonra beraat etti.

Resim Ekleme

DAVA AİHM’E TAŞINDI: TÜRKİYE ‘YAŞAM HAKKINA AYKIRILIKTAN’ MAHKUM EDİLDİ


Bunun üzerine yakınlarını kaybeden 22 kişi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM)   başvurdu. Yargılama sonucunda mahkeme 27 Temmuz 2005'te açıklanan kararda Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 2. maddesinde düzenlenen, yaşama hakkı ve 13. maddesinde düzenlenen, milli makamlara başvuru yollarının kapatılması hükümlerine aykırı davrandığı sonucuna vardı. Mahkeme Gazi Mahallesi’nde hayatını kaybeden 12 kişi ile Ümraniye’de ölen 5 yurttaşın ailelerine tazminat ödenmesine karar verdi. Olaylarda yaşamını yitiren 17 kişi için ayrı ayrı 30 bin avro tazminat verilmesine hükmeden mahkeme, böylece Türkiye’yi toplam 510 bin avro tazminat ödemeye mahkum etti.

Suç ve sorumluları ortadayken, yaşam hakkının ayaklarına altına alındığı katliamla ilgili ne dönemin Başbakanı Tansu Çiller,   ne Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, ne İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir ne de Vali Hayri Kozakçıoğlu yargılandı. Haklarında suç duyuruları yapıldı fakat davalar adeta duvara tosladı ve açılmadı. Açılan kimi davalarda ise göstermelik yargılamalar yapıldı. Özetle Gazi katliamı, üstü örtülerek karanlığa gömülmeye çalışıldı, cezasız bırakıldı.

Resim Ekleme

Bugün yurt çapında yapılacak eylemlerde Gazi katliamının hesabı sorulacak ve sorumlularının bir kez daha yargı karşısına çıkarılması istenecek.  



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
dayanışma
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: dayanışma
Cevap Tarihi: 12.03.2015- 12:55


Gazi 20 yıldır adalet bekliyor: Ölsek dahi bu dava sürecek

Gazi Katliamı'nda kızları Zeynep'i yitiren Poyraz ailesi "O dönem Çiller, devlet için kurşun atan da yiyen de kahramandır diyordu. Erdoğan ise bugün Gezi olaylarında polise ben emir verdim, polis kahramandır, diyor. Bugün de bu acılar yaşanmasın diye sokaktayız."

Resim Ekleme
 
OLGU KUNDAKÇI

Gazi katliamının ardından geçen 20 yılda katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin acıları dinmedi, adalet arayışı ise hâlâ sürüyor… 12 Mart 1995’te Gazi Mahallesi’nde üç kahvehane ve bir pastanenin kimliği belirsiz kişilerce taranması ardından çıkan olaylarda 22 kişi hayatını kaybetti, resmi kayıtlara göre 300 kişi yaralandı, ancak sorumlular hala yargılanmadı.   Bugün davanın zamanaşımına uğraması gündemdeyken aileler adalet taleplerini bir kez daha yineliyor. Katliamda kızları Zeynep Poyraz’ı kaybeden Poyraz ailesi Gazi katliamını ve 20 yıllık adalet mücadelelerini BirGün’e anlattı.

‘NE MALUM Kİ YARIN SİVAS...'  

12 Mart 1995 akşamı İstanbul’da çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Gazi Mahallesi’nde Öntaş, Dostlar, Yavuz kahvehaneleri ile Sarıoğlu Pastanesi, mahalleye giren araçlardan açılan ateşle tarandı. Kimliği belirsiz kişilerce bir taksinin içinden yapılan saldırı sonucunda Halil Kaya isimli Alevi dedesi hayatını kaybederken beşi ağır 25 kişi yaralandı.
Zeynep Poyraz, o akşam Sarıyer’de oturdukları evlerinde annesini uyandırarak acı haberi verdi. Anne Menekşe Poyraz, “Televizyonda mahallenin tarandığı, Halil Dede’nin öldürüldüğü söyleniyordu. Gidelim, dedi Zeynep. Karşı çıktım, gitmeyeceğim, dedim. Yakama yapıştı. Bak daha Sivas’ın üstünden iki yıl geçmedi, dedi. İnsanları yaktılar. Ne malum ki yarın Sivas sana gelmez anne, dedi. İnsanlar birbirine sahip çıkmalı, dedi.”

BİNLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ  

O gece Gazi Mahallesi’nde binlerce kişi sokaklara döküldü. Poyraz ailesi de komşularıyla birlikte Sarıyer’den mahalleye doğru yola çıktı. Gazi Cemevi önünde gece boyunca bekleyen binlerce kişilik kalabalık, polisi saldırıya kayıtsız kaldığı için protesto ediyordu. Menekşe Poyraz, mahalleye geldiklerinde karşılaştıkları manzarayı şöyle anlatıyor:“ Gazi mahallesine giderken binlerce insanın mahalleye doğru yürüdüğünü görüyorduk. Mahalleye geldiğimizde Cemevi önünde çok büyük bir kitle vardı. Polisler insanları almış, insanlar yürüyerek karakola gidiyorlar, polis tarafından alıkonan insanları geri almak istiyorlar. Sakallı birisi çocukların ellerine demir veriyor, taş veriyor işyerlerini kırdırtıyor”

‘ORGANİZE BİR KATLİAM'  
Cemevi önünde toplanan kalabalığa sabaha karşı olay yerine gelen panzerden ateş açıldı, Mehmet Gündüz adlı yurttaş vurularak hayatını kaybetti. Zeynep’in babası Cemal Poyraz, “Devletin organize bir şekilde o katliamın senaryosunu nasıl yazdığı yaşananlara baktığımızda ortada” diyor. Baba Poyraz, “Akşam kahvehaneler taranıyor, saldırganlar polis kontrolünde uzaklaşıp gidiyorlar. Rehin aldıkları taksiyi alıp tepede taksiciyi taksiyle beraber yakıyorlar. Gece saat 4’e yaklaştığında, Gazi Cemevi önünde insanlar Halil Kaya’nın cenazesi için bekliyor. İçeride yaralılar var, kimse korkudan yaralıları hastaneye götüremiyor. Ortam tam sakinleşmişti ki sabaha karşı saat 4 gibi herkesin tam dağıldığı sırada iki panzer geldi. Mehmet Gündüz’ü hepimizin gözlerinin önünde vurdular. Altı kişi ise yaralandı. Öyle bir zaman ayarlamışlar ki insanlar tekrar, o iki cenaze için toplanmaya başladı.”

Ertesi gün sabah saatlerinde binlerce Alevi yurttaş Gazi Mahallesi’ne akın etti. Ölülerinin hesabını sormak için mahallede toplananların sayısı 15 bini buluyordu. Kalabalığın arasında Cemevi önünde toplanan binlerce kişi yaşanan saldırıyı ve polisin tutumunu protesto etmek için karakola yürüdü. Çevik kuvvet ve özel timlerle desteklenen polis gruba ateş açtı. Yaşanan çatışmada o gün 15 kişi hayatını kaybetti.

‘GİTME DEDİM, DİNLEMEDİ'
Zeynep Poyraz da o gün televizyonda amcasını kanlar içinde görmesinin ardından Gazi’ye gitmişti. Anne Poyraz Zeynep ile son konuşmalarını anlatıyor: “Saat 12’de Zeynep çalıştığımız marketi aradı. Amcamı kanlar içinde gördüm, ben Gazi’ye gidiyorum, dedi. Gitme dedim, bağırdım. Sıkıyönetim vardır. Sizi alırlar, dedim. Dinlemedi. Saat dört buçukta eşim içimde bir sızı var, dedi. Zeynebime bir şey olmasın… O an telefon geldi. Zeynep’in vurulduğu haberini verdiler. Gureba Hastanesi’ne gittik. Doktorlara koştum. Hemşire, ağlayarak evet teyze, dedi. Zeynep öldü.”
Baba Poyraz, Zeynep’in gözü görmeyen bir arkadaşını kurtarmak için sürüklemeye çalışırken arkasından vurulduğunu söylüyor. Poyraz, “Sen devletsin, bu kahvehaneleri tarayanlar kimlerdir, arayıp bulman lazımken bütün sokakları kuşatarak, her tarafa polis yerleştirip halkı esir alarak, çocuk demeden; genç yaşlı demeden ölümüz ikiyken on yediye çıkarttılar. Ölü çocuklarımızı bacaklarından, kollarından tutup tekmeleye tekmeleye çöp konteynırlarına attılar. Polis, ölsün bu kızıl komünistler diye hastaneye sokmadı yaralıları, insanlarımızın birçoğu kan kaybından yaşamını yitirdi. Hukuk devletinde bunlar yaşanabilir mi?” diye isyan ediyor.

'BİTMEYEN MÜCADELE'

Aile, Zeynep’in ölümü ardından, kendilerini sonu gelmeyen bir adalet mücadelesi içinde bulduklarını anlatıyor. “Ailelerle yan yana geldik” diyor Baba Poyraz, “Biz 20 yıldan beri, adalet dedik, hukuk dedik. Belki bir gün bunlar vicdana gelir, bizim cellatlarımızı yargılarlar, diye mücadele ettik” diyor. Yapılan otopsiler sonucu ölen 17 kişiden yedisinin polis mermisiyle hayatını kaybetmesinin belirlenmesi ardından açılan dava, davanın Trabzon’a taşınmasıyla yollarda uğradıkları saldırılar, yalnızca iki polisin ceza alarak onların da cezalarının ertelenmesiyle davanın nasıl üstünün örtüldüğünü anlatıyor: “Trabzon’a o zor koşullar altında giderken saldırılara uğrardık. Kadın çoraplarına taş koyup fırlatırlardı, arabaların camları inerdi aşağı… Polis örgütlüyordu, ülkücüler saldırıyordu… ‘Çatlı ölmez vatan bölünmez’ sloganları… Adliyeye girerdik. Katillerin yakınlarını oturtur, bizi ayakta tutarlardı… Tepemizde helikopterler, uzun namlulu silahlarla anmalarımızı bile yapmamıza izin vermediler. Bize bunları yaşattılar... Mahkemeden bir şey çıkmayacağını biliyorduk. Aslında dava çok netti, saldırı yapanlar, ne niyetle yaptıklarını, halkı nasıl sokağa döktükleri her şey ortadaydı… Ancak devlet tamamen taraf oldu bu davaya. Devlet tarihimize baktığımızda hep Alevi’lerin katliamlarıyla bugüne kadar gelinmiştir. Gazi katliamı, bir Sivas’ın, Maraş’ın, Çorum’un devamıdır.”

‘MEZARIMIZI BİLE KIRDILAR'

Anne Poyraz, kızı Zeynep’in mezarının saldırıya uğrayarak üç kere kırıldığını anlatıyor. Gazi katliamının ardından gözaltına alınıp işkenceyle öldürülen Hasan Ocak’ın ailesiyle ortak yaptırdıkları mezarın polisler tarafından hukuksuz bir biçimde alıkonuluşunu… Baba Poyraz aradan 20 yıl geçmesine rağmen, değişen bir şey yok, diyor:   “O dönem Çiller, devlet için kurşun atan da yiyen de kahramandır diyordu. Erdoğan ise bugün Gezi olaylarında polise ben emir verdim, polis kahramandır, diyor. Değişen bir şey yok. Bu acıyı biz yaşadık. 20 yıldır biz sokaklardayız. Bu acıyı başkaları yaşamasın diye mücadele ediyoruz. Gazi davasını devlet belki bitirebilir zaman aşımından dolayı, ancak bizim için bu dava asla kapanmaz. Biz ölsek dahi çocuklarımız, torunlarımız bu davayı yaşatacak.”

Birgün



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
Alisan
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: Alisan
Cevap Tarihi: 12.03.2015- 14:18


Gazi katliami "demokratik, laik ve kemalist" ikdidar döneminde devlet eliyle yapildi, katiller korundu ve simdide dinci AKP iktidari "kemalist, laik ve demokrat iktidardan"   devraldigi yerden katliamin karanlikta kalmasi icin   devam ettiriyor.
Al birisini vur ötekisne, aralarinda zerre kadar fark yok, tümü katil, halk düsmani,....



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
denizcan
[ devrimci ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.12.2013
İleti Sayısı: 2.431
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: denizcan
Cevap Tarihi: 12.03.2015- 15:29


Gazi katliamı protesto ediliyor

22 kişinin hayatını kaybettiği Gazi Mahallesi katliamı 20. yılında mahallede yapılan büyük bir yürüyüşle protesto ediliyor.

Resim Ekleme

Mahsum Özdemir – İleri Haber

Güncelleme 13.10

Gazi mezarlığına ulaşan kitleler burada katliamın sorumlularının cezalandırılmamasına tepki gösteren açıklamalar yaptı. Gazi Mahallesi Haziran Meclisi tarafından yapılan açıklamada katliamının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadığına dikkat çekildi. Katliamın devlet tarafından yapıldığına vurgu yapılan açıklamada devlet faşizminin, AKP’nin en demokratik eyleme şiddet uygulamasıyla sürdüğü kaydedildi. Gazi katliamının hesabını sorulacağı belirtilerek, faşizme karşı “Bu davet bizim” çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

--------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme 11.56

Halk Cephesi, HDP, HDK, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Sultangazi Şubesi, direnişçi Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçileri de Gazi’deki anma yürüyüşünde.

Resim Ekleme

[img]http://ilerihaber.org/images/IMG-20150312-WA0007%20(1).jpg[/img]

Resim Ekleme

Resim Ekleme

Resim Ekleme

İstanbul’un Sultangazi İlçesi’ne bağlı Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te başlayıp 3 gün süren ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliam, 20. yılında mahallede yapılan büyük yürüyüşle protesto ediliyor. Birleşik Haziran Hareketi’nin de aralarında olduğu binlerce kişi bugün saat 10.00’da Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde buluşarak Gazi mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. BHH'nin 'Gazi faşizme mezar olacak' pankartıyla katıldığı yürüyüşte, “Katil devlet hesap verecek”, “Hukuk bittiyse Haziran başlar”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Gazi’yi unutma, unutturma” sloganları atılıyor. Eylemde ayrıca “Gazi’de, Reyhanlı’da, Roboski’de katledenler hesap verecek” dövizleri taşınıyor.

Resim Ekleme



Yeni Başlık  Cevap Yaz



Forum Ana Sayfası

 


 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Konuyu Sosyal Ortamda Paylas
Benzer konular
Başlık Yazan Cevap Gösterim Son ileti
Konu Klasör Kuru Otlar Üstüne: Karanlık, daha fazla karanlık! melnur 2 218 29.10.2023- 09:49
Konu Klasör Katliama karşı Türkiye ayakta ayhan 7 3922 11.10.2015- 02:51
Konu Klasör Sivas-Madımak Katliamının üzerinden 27 yıl geçti. melnur 6 2712 02.07.2023- 07:51
Konu Klasör Erkan Baş: Önümüzdeki yüzyılda karanlığın yaşanmamasının güvencesi TİP'in güçlenmesidir... melnur 6 495 14.05.2023- 04:08
Konu Klasör 16 Mart 1978, İstanbul Üniversitesi katliamı... denizcan 7 6531 17.03.2023- 07:04
Etiketler   yıllık,   karanlık:,   Gazi,   katliamı
SOL PAYLAŞIM
Yasal Uyarı
Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine yollayabilirsiniz.
Forum Mobil RSS