Menü Üye Giriş

Şifre Sıfırla · Kayıt Ol

 SOL PAYLAŞIM  »
 Forum Arşivi
yura  |  Cvp:
Cevap: 9
19.06.2014- 20:00

doğruya doğru:)

dayanışma  |  Cvp:
Cevap: 10
19.06.2014- 20:02

solcu, seni yönetime şikayet edeceğim, ÖDP başlığında insanları kışkırtıyorsun:)

solcu  |  Cvp:
Cevap: 11
19.06.2014- 20:03

Ama itiraf et, önerimi sende beğendin:) Umut zaten iyi önerilerilere kulak verir:)

Alisan  |  Cvp:
Cevap: 12
20.06.2014- 07:27

ÖDP CHP + MHP'nin adayini desteklememekle "gizli Erdoğancı" olduğunu ve "Erdoğan'ın seçilmesi" için çalıştığını kanıtlamıştır. Gün Erdoğan'ı koltuğundan indirme günüdür, Erdoğan'a karşı sunulan adayı desteklememek resmen "AKP'cilik ve islamofaşizmi desteklemektir".

denizcan  |  Cvp:
Cevap: 13
20.06.2014- 11:36

Alıntı Çizelgesi: solcu yazmış

Bu soruyu ben de soruyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki aday kaldığında bu adaylardan biri Erdoğan ise mutlaka karşısındaki adaya oy vereceğim. Erdoğan'a karşı oy kullanmak her solcunun yapması gereken bir protesto biçimi olmalı. Bunu yaparken çözümün bu olmadığını, Erdoğan'a karşı gerçek bir muhalefetin örgütlenmesine ağırlık verilmesi gerektiğine de inanıyorum. Hazır ÖDP'nin bölümündeyken, benim önerim çok somut. ÖDP dahil diğer sosyalist örgütlenmeler, buna Halkevleri de dahil TKP adı altında daha büyük bir yapıya evrilmeliler. Partilerini kapatsınlar girsinler demiyorum. Bir uzlaşı içinde TKP çatısı altında TKP geleneğini de sahiplenerek birleşilmeli diyorum.



dayanışma arkadaş sitem etse de bana göre en güzel öneriyi sen yaptın. oy verilecekse, Erdoğan'ın karşısındaki en güçlü adaya oy vermek, sistemin adaylarına muhtaç olmamak için   TKP'de birleşmeyi gündeme almak iyi bir öneri. dayanışma'nın da bunu düşündüğüne eminim:)

DevrimVakti  |  Cvp:
Cevap: 14
20.06.2014- 20:15

Yerel seçimler sırasında Ankara'da ortak sol aday etrafında toplanılmıştı. EHP, HALK EVLERİ, ÖDP, TKP iş birliğine gitme kararı almıştı. Elde edilecek başarının ötesinde sol adına iş birliğini ve dayanışmayı artırıcı etkiler bırakmasına beklerken, seçim sonrası herkes kendi yoluna çekip gitti. O zamanlarda da duruluyordu üstünde sıkı sıkıya iş birliği üzerinde. Temenniymiş meğersem. Bunun gibi uğrakları sıklıkla yaşıyor Türkiye de sol. Ne zaman niyetlense sorunlar yumağı dikilip, yolunu tıkıyor. Yaşanan yerel seçim sonrasında ise süreç ÖDP' den birleşik muhalefet çıkışı geldi gelmesine ama bunun anlaşılabilmesi için başarısızlıkla çıkılmasına gerek yoktu ki seçimden. Bilindik nakaratlar bunlar işin doğrusu. TKP' nin üstüne titrediği, gölgesini düşürmediği Sol Cephe halihazırda ilkeli ve etkili birleşik muhalefet isteğinin hayata geçirilmesi değil midir ? Örgütsel anlamda birleşmede değildi ki bu. Açılıp, genişlemeye müsait şekilde bireyi tanıyan, kavrayan oluşumdur Sol Cephe. Farklıları gözeten; lakin ilkelerinden ödünde vermeden altını çizelim birleşik muhalefeti amaçlamıyor muydu ? ÖDP 'nin talebi bu noktada cevabını bulmuyor mu ? Birleşik muhalefet ile Sol Cephe girişiminin arasında ne gibi farklar var ki? İncir çekirdeğini doldurmayacak bahaneler Haziranı yaşamışken böylesine parça parça olmak sınıf siyasetimize ne kazandırır ki ? Hal böyle olunca ÖDP'nin ,   Sol Cephe girişimini elinin tersiyle itmesi anlaşılmaz.   Çekinceleri, tereddütleri neydi ki mesafeli davranıyorlar ? Bunun çıktısı ise solun Haziran Direnişinden beklentilerini bulamamsı, atılım gerçekleştirememesi, yerinde sayması oluyor. ÖDP üzerinden yazdıklarım solun çerçevesini çıkartmaya yeter de artar bile.   Sol kendi içinde ilkeli birliktelikler, iş birliği kuramadığı müddetçe Türkiye' de seçenek olarak görülemeyecek. Etkinliği artırabilmesi şarttır çıkış yolu olarak. Yoksa tren kaçıyor bilesiniz. Haziran kitlesi düzenin uyuşturucu etkisinde yumuşatıldı ve sınırlarına çekildi. Göz göre göre oldu bunlar. Can sıkan tarafı da bu olsa gerek. Sorunu saptamamıza rağmen çözümüne kavuşturamıyoruz. Sol endamıyla sokaklarda Haziranda olduğu süzüle süzüle doldursun ki kitlelerin aklına yatsın. Aksi taktirde daha önceden yerel seçimlerde şimdi de cumhurbaşkanlığı seçiminde tatava yapması yönünde baskılar altında gücü eriyecek, geri çekilmesi istenecek. Böylece Haziran Direnişi de unutulup kenara fırlatılacak. Bunu ne sosyalistler hak ediyor, ne de Haziran direnişi.

dayanışma  |  Cvp:
Cevap: 15
20.06.2014- 21:25

TKP, ÖDP, ve duruma göre diğer örgütler çeşitli zamanlarda işbirliği yapıyor ama bu işbirliği örgütsel anlamda beraberlikle sonuçlanmıyor. Birleşik Muhalefet ve Sol Cephe konusundaki eleştirilerinde haklısın. Partisel birliktelik mümkün olmuyorsa bu tür geniş çaplı örgütlenmelerde sürekliliğin olması gerekiyor. Olmamasının nedenini açıkça bilmiyorum. Burada hata TKP'de ya da ÖDP'de demek kolay değil. Politik farklılıkların buna engel olduğunu düşünüyorum.

DevrimVakti  |  Cvp:
Cevap: 16
20.06.2014- 21:57

Partiler siyasi hatlarının dışına çıkmadan da pek ala ortaklıklar üzerine kurulu mücadele geliştirebilir. Sol Cephe' de bu anlayışın üzerine kurulu. Şu aşamada öncü parti arayışının ötesinde ilkeli birliktelikler kurarak nicelik ve nitelik bakımından büyümek gerekli. Hedeflerimize bunu yazmalıyız. Küçümsemek gibi görünmesin öyle örgütlenme çağrılarıyla da iş halledilmiyor. Yapılması gereken sağlam ve dayanıklı genişleyip,serpilebilecek siyasi hat oluşturup kısa vadede değil uzun vadede sonuçlar almaya bakmalı. Haziran direnişini görmüş kitleleri düzenin sularına terk edemeyiz, onlar kazanmazsak aynı noktada kalırız. Yapılacak iş birliği Haziranın tabi yansıması olacaktır. Vurgulamak isterim partiler arası rekabete yem edilemez Türkiye halkının sosyalizme muhtaçlığı. Partilerin inisiyatif alıp, fraksiyon farklılarını da gözetecek şekilde üstü kapalı veya açık şekilde böylesi örgütlenmelerin güçlenmesi ve oluşturulması için çaba harcaması gerekmekte. Bireysel katılımların önü de böylece açılır, sola alan yaratılmış olur. Birleşerek büyüyelim; çünkü Haziran bunu söylüyor.

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]