Menü Üye Giriş

Åžifre Sıfırla · Kayıt Ol

"Onlar Abdülhamid'i, Vahdeddin'i göğsüne taksın, biz göğsümüze Mustafa Kemal'i takalım. Onlar Said-i Nursi'yi taşısın göğsünde biz Mustafa Suphi'yi taşıyalım. Onlar Adnan Menderes'i bayrak yapsınlar, biz Nâzım Hikmet'i yapalım. Onlar Süleyman Demirel'in peşinden yürüsünler, biz Deniz Gezmişlerin peşinden yürüyelim. Kenan Evren onların olsun Aziz Nesin bizim olsun"

K.Okuyan

melnur  |  Cvp:
Cevap: 1
05.09.2016- 22:13

Bu paragraftaki anlama ''yanılış'' diyen, burun kıvıran ve hatta düşmanlıkla yaklaşan biri boşuna uğraşmasın, ağzıyla kuş tutsa solcu olamaz!

hakkı  |  Cvp:
Cevap: 2
07.09.2016- 10:17

Alıntı Çizelgesi: melnur yazmış

"Onlar Abdülhamid'i, Vahdeddin'i göğsüne taksın, biz göğsümüze Mustafa Kemal'i takalım. Onlar Said-i Nursi'yi taşısın göğsünde biz Mustafa Suphi'yi taşıyalım. Onlar Adnan Menderes'i bayrak yapsınlar, biz Nâzım Hikmet'i yapalım. Onlar Süleyman Demirel'in peşinden yürüsünler, biz Deniz Gezmişlerin peşinden yürüyelim. Kenan Evren onların olsun Aziz Nesin bizim olsun"

K.Okuyan



Ne alaka, niçin bir kıyaslama, Onlar kim Biz kimiz. Uzlaşılmayan çelişki sınıf çelişkisi değil,mi

Niçin M.Kemal ismi karartılmış ta diğerleri karatılmamış.

Niçin bu tahlile eleştiri ile solcu olunamıyor .Ayrıca solcu olmanın özelliği ne
Gerçek adı sosyalist komünist veya devrimci dururken niçin solcu.
Solculukta tıpkı sağcılık gibi çok geniş bir kavramı anlatmıyor mu.

Bu ismini saydığın M.Kemal .Aziz Nesin gibilerin işçi sınıfı ile derin çelişkileri yok mu.

Tarihte bir bölüm vardır 1977 de   DÄ°SK in MESS karşı yaptığı büyük grev de Bu greve karşı Aziz Nesinin tavrı çok tartışılmış çok eleÅŸtirilmiÅŸti. Bunu hatırlatmak istedim.

Sn Melnur bu yazıyı zenginleştir bizde anlayalım niçin taraf olmamız gerektiğini anlayalım.

Alisan  |  Cvp:
Cevap: 3
07.09.2016- 15:09

Sayin Okuyan birilerinin rozetini takarak Solcu oldugunu kanitlyiorsan ve Solculugun ölcütüde   birilerinin rozetini takmak ise al sana en keskin solcu "Türk Solu" dergisinin yazari ve Ulusal Parti genel baskani G. Firat. Bu damin ne oldugu ortada ama dergisinde ve her eyleminde basta Deniz Gezmis olmak üzere Atatürk'ün posteri ve Cheguevara'nin posterleri eksik olmuyordu. Ama tek yaptigi provekasyon, irkcilik, birilerinin adamciligi ve Solu topluma kötü tanitmakti.
Solcu olmak rozet takmakla belli olmaz, bakin 6-7 Eylül fasist saldirilara tümü ellerinde Atatürk posterleriyle halka saldiriyordu. Evren'de Atatürk rozeti takiyordu,......

Rozet takanlara degil ikleli olanlara bu konuda güveniyorum.
Hem neden Solcu oolmayi illada Atatürk rozeti takmakla ölcüyorsun? ( Siyah harflerle üzerine absarak yazdihgin icin Ataürk rozetinden bahsediyorum)

Ülke milyonlarca Atatürk rozeti takan fasistlerle dolu.

Sizlerinde Solculugu bu anlamda sorgulanir,.... Zaten cogu konularda ben sizin ve benzerlerinizin samimiyetine asla inanmiyorum.

Asagidaki linke bakiniz:

https://www.google.de/search?q=6-7+eylül+olaylari&client=opera&hs=kBz&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiVx8TNo_3OAhWDIcAKHZxeCfUQsAQINg&biw=1679&bih=882

hakkı  |  Cvp:
Cevap: 4
07.09.2016- 21:54

6-7 eylül olaylarının sebepleri=1955'ten itibaren Demokrat Parti hükümeti gittikçe zorlaşan bir ekonomik durumla karşı karşıya kalmış ve özellikle yüksek enflasyon nedeniyle hayat standardı düşen kesimin güvenini kaybetmiştir; şüpheli metotlarla muhalefeti susturma çabaları ise basının, aydınların ve öğrencilerin de Demokrat Parti'den soğumasına yol açmıştır.

6-7 EYLÃœL   bir ekonomik ve siyasal krizin sonucudur.
12 EYLÃœL 1980 de ekonomik ve siyasal krizin sonucudur.

Bu krizler sonucu siyasetin başındakiler yakalarına Atatürk rozeti takmaları onları Atatürk çü yapmıyor. Her iki krizde destek aldıkları merkezler ABD idi.

Birincide (6-7 eylül) yaşana kriz sonrası bazı rum ve diğer azınlıkların mülklerine el kondu. ikincisinde (12 eylül 1980) ise komünizm tehdidinden kurtulmak için darbe yaptılar.

6-7 eylül olayları sonrasında C.Bayar olay yerlerini gezerken ayarı kaçırmışız dedi 12 Eylülcü K.Evren ülkücüler için haksızlık yaptık, kürtler için kantarın topunu kaçırdık dedi, ama devrimciler ve komünistler için her iki tarafta şimdi olsa aynısını yine yaparız dediler.

Benim anlayamadığım niçin Atatürk rozeti takılacağı

Bu gün Atatürk rozeti takılması için ne gibi zorunluluk olduğu niçin komünistler Atatürkçülerle itifak arasın ne gibi tehlike var.
Sadece meclis baÅŸkanının CHE için yaptığı açıklamaya inat için mi karşıtları ile   itifaka girmek gerekir.
CHP ye yapılan onca sert eleştiriye rahmen Atatürk rozeti takmak neyi anlatıyor .

Hirant Ding katledildiğinde hepimiz Ermeni yiz hepimiz Kurd iz hepimiz kadın ız gibi söylemler tarihimizde yeni değil.

Bunu anlamak istedim. Yoksa 6-7 eylül ve 12 eylül hadiseleri bu konu içinde değil.[/size][/size]

melnur  |  Cvp:
Cevap: 5
10.09.2016- 12:44

ÜÇ DEVRİMİN IŞIĞINDA

Bugünün devrimcisi, dünün bütün devrimlerinin mirasçısıdır. Onların amansız eleştirmeni olmasına da engel değildir bu. Evet, onlara kanını veren sınıf gericileşmiş, bayraklarını yere düşürmüştür. O bayrağı yerden kaldırmak da bugünün devrimcisinin boynunun borcudur.

Bu kayıtla yazıyorum; Kemal Okuyan kardeşimin dediği gibi Vahdettin onların Mustafa Kemal bizim olsun. Fransız Devrimine, Rus Devrimine, Türk Devrimine ayağı basmayan devrimci olmaz çünkü. Bu devrimlere kin besleyerek yol alınmaz. Eksiğiyle fazlasıyla, hatasıyla sevabıyla hepsi bizimdir...


http://haber.sol.org.tr/yazarlar/orhan-gokdemir/uc-devrimin-isiginda-168812

Orhan Gökdemir'in Sol'daki yazısı bence üzerinden atlanılmaması gereken bir yazı. Okunmalı.

hakkı  |  Cvp:
Cevap: 6
10.09.2016- 14:25

Bir Çin atasözü vardır aynı suda iki kere yıkanılmaz .

Mustafa Suphinin yaşadıklarını şimdi bizler yaşayamayız İyi insan bir kere aldanır ahmak insan sürekli aldanır .Biz ahmak olmak istemiyorsak yaşanmışları yeniden yaşayamayız yani bir yakana M. Kemali öbür yakana M. Suphi yi takamayız.

Birinden vaz geçeceğiz eğer devrimcilik mirasının devamı isek M.Kemali bırakacak Yakamızda M.Suphi olacaktır.

Bu günkü durumda devrimci sınıf yerlerde ise onun elinden tutup kaldırmak için (yazarın değimi ile bayrağı yerden kaldırmak için ) çift kimlikli olmamız gerekmiyor.

Siyasi literetürde bazı itifaklar olur bu karanlık durumdada itifaklar şarttır bu belki kendimiz için devrimci eylemleri biraz geri planda tutabiliriz bu bize kimlik değiştirmemizi gerektirmiyor

M.Kemalin taraftarları var bu ülkede onlarla aynı caphede demokrasi için mücadele birlikleri yaşanabilir ama her kes kendi kimliğine sahip çıkarak ve başkasınında sahip çıkabileceğine dikkat ederek bunlar yapılabilir.

Hem Mustafa Suphiye Hem Mustafa Kemal e sahip çıkılamayacağı 1920 de kanıtlanmıştır.

Bu gün islam adı altında faşizm yaşanmaktadır düşman bütün demokrasilerin demokratların düşmanıdır onun için anti faşist cephenin oluşması ve ortak eylem kararları almasının zamanıdır. Bunu yaparken kimlik değiştirmeye gerek yoktur Eğer kimlik değiştirirsen o yerlerde yatan sınıfa vereceğin cevap olmayacaktır.

Bir böyle durumları ilk defa yaşamıyoruz 12 EYLÜL 1980 yaşadığımız tarihte örneklerimizdir o günde kendi kimliğini saklayarak farklı kimlik alanlar oldu ama 12 eylül esintileri ile tarihten silindiğinde işte o örgüt ortada bir daha görünmedi.
Söylediği bütün devrimci masallarla birlikte yok oldu gitti.

Birilerine hoş görünmek için sahte elbise giymeye gerek yok her kes herkesi biliyor bu insanlar aslı ile fotokopiyi birbirinden ayırıyor ne kadar oportonist olsa da.

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]