Her snıf kendi demokrasisini uygular. Sanırım burada hem fikiriz değilmi?Ve bu bağlamda Proleterya diktatörlüğü denilen proleteryanın demokrasisinden başka bir şey değildir.
Ancak keskin mücadele ve yüksek soyutlama ile nasıl Burjuva sınıfının işleyişinde demokatik yönettim ,burjuva demokrasisi varsa ve nihayettinde biz buna burjuva diktatörlüğü diyorsak ;Proletreyanın da yönettim biçimde demokratik yönettim olacaktır. Buna da proletrya demokrasi ya da sosyalist demokrasi deme hakkımız var.
Esında biz burada demokrasi nediri arıyoruz. şu konuda da hem fikir olmamız gerek. Demokrasi yönettim biçimidir. Faşizm,bürokrat yönettim,Meşrutiryet ,oligarşı ,gibi. Ve beelkide şimdi tartıştığımız elbette katkı olursa sosyalist demokrasi. ?!
Esasında şunu da sormak gerek acaba proletryanın diktatörlüğünde meşrutiyet ,oligarşi ,faşizm,demokrasi gibi yönetme biçimleri ya da şimdiden bilemediğimiz ama gördüğümüz Bürokratik yönettim olabilirmi. ?
Sanırım Meşrutiyet artık olmaz diyeceğim ama Yani Başımıza bir kral seçip ve bu muhteşem Kralımızı denetlemek ve zaptu rap altınalamak için anayasa ve meclis ihtiyacını duymayız derken aklıma Kore demokratik Halk Cumhurriyeti geldi.
Oligarşı olabilirmi olabilir neden olamasın. parti üst yönettimi oligarşi olabilir pek ala.
Ya da faşist devlet uyfulaması mesela bunun için kamboçya,çin ya da rusya da bazı uygulamalar iyi bir örnek olabilir.
Bürokratik devlet biçinini herhalde söylememe gerek yok babalar gibi rusya.
Şunu demek istiyorum Bir sınıf egemenliği ele geçirdiğinde kendi yönettimini yada yönetme tarzını da ortaya koyar.
Türkiye demokrasi ilemi yönetilmektedir.? Evet .. Ama Almanaya baktığımızda hiçte orada ki demokrasi gibi yönetilmediğini görmekteyiz. oraya bakıp Türkiye de faşizmin olduğunu da söyleyebiliriz.
Ölçülerimiz bu olmamalı diye düşünüyurum.
O zaman biz proletrya diktaörlüğü altında nasıl bir yönetme biçimi gerireceğiz. Herhalde bu şu anda kiniden üstün olmalı yada Almanyadakinden bile üstün olmalı ki toplumlar bu biçimde yönetilmeyi istesinler ,arzu etsinler .
Marx'ın dediği gibi bu saçmalık olabilecek Proleteryanın demokrasimi olacaktır. Biz toplumun proleter olamasını istemiyoruz ki. İnsanlıktan çıkmış ve çıkartılmış insanı insan gibi ,onun doğal halini arzu ediyoruz. Bunu başarabilecek olan sınıfında şu yaşadığımız kapitalizm sistemi için de Proletrerya olabileceğini söylüyoruz. Yoksa Prolteryaya aşkımız ve tutkunluğumuz yok. Onu yüceltmek ,toplumu her yönüyle proleter olmasını istemiyoruz.
O zaman yönetme biçimiizi buna göre ayarlamız ortaya koymamız gerekecek demektir. Yani aynı zamanda proletyayı da ordana kaldımak istiyoruz. Salt proleterlere özgürlük istemiyoruz. İnsanın özgürlüğünü istiyoruz.
Burada demokrasi nasıl bir biçime bürünecektir. ? Sorumuz bu. Öncelikle tüm toplumu ilgilendirecek ekonomik sosyal siyasal kararları toplumsal olarak katılımının gerekli olduğunu söylüyoruz. Toplumda bunu ifade edebilmesi için örgütlenmesi gerekir değilmi?Bu örgütlenmede en saçmadan en akılca düşüncelerin ortaya konması için kanalların açık olamsı gerek.
Ama biz burada yok şunlar burjuva yada o eğilmlerdeler diyerek ağzını burnu kırmamız da mümkün. Genelikle de böyle olur.
Elebtte korkulacak durum. Burjuvalar tekrar iktidara gelebilirler korkusu . Eğer adam olup bu toplum devrim yaptı ise korku niye.?
gilendirecek