Hükümet cemaatle kavgaya tutuşmuşken 1 Mayıs'ta çatışmayı göze alamaz. Son dakikaya kadar Yenikapı diye tutturacak ve sonra izin vermek zorunda kalacaktır. Tansiyonun yükselmesinden partisel yarar bulduğu için böyle bir yolu tercih edecektir.
artık twitter'da "taksim 1 mayıs meydan muharebesine hazır" diye dalga geçiliyor. 1 mayısın özüne değil, ülkemizde hatırlara gelen şekline uygun bir kutlama daha gerçekleştirilecek yine.
1 mayısın özü emek-sermaye çatışmasının uzlaşmazlığı ekseninde emekçilerin birliğinin ve mücadele kararlılığının yükseltildiği bir gün olmasıdır. emekçiler vardır meydanlarda ve onların gerçekten emekten yana örgütleri...
oysa bakıyoruz, türk-iş var, disk gibi adı devrimci, kendi bunun çok uzağında bir örgüt. başında da kani beko gibi birisi.
diğer kitle örgütlerine bakıyoruz, yine emek mücadelesinin çok uzağında örgütler. en fazla "iyi niyetli" diyebileceğimiz demokratik kuruluşlar. mesela tmoob gibi veya tabibler odası gibi. haydi kesk'i de katalım. ama "iyi niyetli", sadece o kadar.
emekçilerin en zayıf, güçsüz, örgütsüz, kendi başına kalmış, bireyciliğin pençesine düşmüş, atomize olmuş bir durumda olduğunu biliyoruz. emek mücadelesi en alt noktada. grevler, sınıf dayanışması örnekleri en alt düzeyde. emek örgütleri üye kaybı yaşıyor. aynı işyerinde farklı kategorilerde, farklı maaş ve ücretler alan, farklı güvencelere sahip çalışan kesimleri. adeta kast gibiler. ama sendikaların gündeminde bunlar asıl mücadele konularını oluşturmuyor.
sözde oluşturuyor ama hâlâ çalışanların birliği, ortak örgütlenmesi gibi sorunlar ele alınmıyor. çalışanlar birbirinin rakibi gibi olmuş. emekçiler bu koşullar altında siyasetle ancak kahvehane müdavimleri kadar ilgileniyor.
işte bu içler acısı koşullar altındayken, 1 mayısa katılacak örgütler yine tutturdular taksim meydanı diye. bu tutturuş elbette onları çok keskin devrimci(!) yapacak.
bu tutturuş 12 eylül döneminde yoktu; 90'lı yıllarda yoktu. hatta o zaman sip ve birkaç sol parti ve örgüt taksim'de kutlamaya kalkarken yalnızdılar.
ama son yıllarda bir taksim tutturuşudur gidiyor. kolay yoldan devrimcilik ve sınıf görevleri ifası icad edildi. sınıf görevlerini yerine getirmekten çok uzak örgütler bile sıkı bir taksim konuşması ile en yaman mücadeleci olduklarını gösterebiliyorlar.
geçen yıl tkp taksim ısrarında bulunanlardan olmamıştı ve her türlü sol içi eleştiriyi göze alıp kadıköy'de kutlamıştı 1 mayıs'ı. bu nedenle bence takdire değer bir politik tutum göstermişti. ama yukardaki bir yorumda denildiği gibi bu kez taksim ısrarcılarına mı katılacak acaba?
eğer öyle yaparsa geçen yılki kendisi ile çelişmiş olacak ve kolaycı politikaya katıldığını gösterecek. bu da son dönemdeki genel tavrı ile uyumlu olur.
geçen yıl da taksim engeli vardı ve tkp taksim ısrarının gündem saptırmaya dönük olduğunu düşünerek ayrı kutlamayı tercih etmişti.
şimdi de asıl gündemi yükseltmekse amaç, o halde yine bu tavrı sürdürmeli ve başka bir alanda 1 mayısı emeğin şanına yaraşır biçimde kutlamalıdır. halkımıza emekçilerin düzenli, disiplinli, bayraklı, pankartlı, sloganlı ve kararlı gücü gösterilmelidir. sokakları tahrip edenlerin değil, hayatı yaratanların örgütlülüğü hissettirilmelidir.
gerçek sınıf mücadelecilerini istiyor ve özlüyoruz. gerçek emekçilerin alanlarda yerlerini almalarını ve kendi bayramlarına sahip çıkmalarını bekliyoruz. işte bu yönde belirgin bir gelişim olduğu sürece akp de geriletilebilir, akp gibi aynı neo-liberal sömürü düzeninin politikalarını savunan burjuva partileri de etkisizleştirilebilir; gerçek alternatifin sömürüsüz bir emekçi düzeni olduğu o zaman herkese gösterilebilir.
yoksa taksim sadece bir meydan. eskiden suyun taksimi, bölüşüm ve dağıtımı yapılırmış. sonradan şehrin işlek bir meydanı olmuş; daha sonra emekçilerin katledildiği bir kanlı meydan; sonra uzun yıllar her türlü utanca boyun eğilen, edilgen kitlelerin geçip gittiği bir meydan olmuş. geçen yılsa gezi direnişi ile yeniden kitlesel şahlanışa tanıklık etmiş.
taksim'deki direnişin özü simgesel bir meydan anısı değil, geleceğe kalacak anlamlı bir bilinç ve değerler mirasıdır. simgeler için değil, değerler için mücadele edilmelidir. simgeler için mücadele edilecekse, tutturmuşların peşisıra yeni bir taksim meydan savaşına hazırlanmak ve günü gaz bulutlarıyla, ölü ve yaralı acılarıyla, tahrip edilip bilenmiş esnaf öfkesiyle tamamlamak mümkün.
eğer değerlerin miras bırakılacağı bir 1 mayıs için mücadele edilecekse, o zaman tüm şehirlerin herhangi birer meydanında, yollarında, coşkulu, katılımlı, disiplinli ve emek taleplerinin yükseltildiği 1 mayısları hedeflemek çok daha anlamlı.
Açıklama yapan Vali Mutlu ise yine 'resmi talep' olmamasına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde de Mutlu aynı argümanla resmi talep olmadığını söylemiş Taksim çağrısı yapanlarsa randevu talep edilmesine geri dönülmediğini açıklamıştı. Yeni İstanbul Modeli oluşturduklarını ifade eden Mutlu, bu modelde kent merkezlerinde mitinge izin vermeyeceklerini bu eylemler için iki yakada iki dolgu meydan yapıldığını ifade etti.
Vali Mutlu yasakçı tutumu gerekçelendirmek adına açıklamasında gün boyu sürecek etkinlikler için Yenikapı Meydanı dışında alternatif olmadığını iddia etti. Böylece Taksim dışında Kadıköyün de mitinglere izin verilmeyeceğine dair ilk açıklama yapılmış olundu. Mutlu heyete Yenikapı teklifini güzel göstermek için Yenikapıdaki mitinge gelecekleri belediyenin toplu taşıma araçlarıyla taşınmasını sağlayacaklarını ifade etti.
Taksim Meydanının sadece Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybedenlerin anılması ve çelenk sunulması töreni için açık olacağını ifade ederek Taksimde 1 Mayısa izin vermeyeceklerini ilan etti. Mutlu Gezi Parkı eylemlerinin kararla hiç ilgisi olmadığını da savundu.
1 Mayıs'a sayılı günler kala sendikalar, siyasi partiler, örgütler ve platformlar Taksim'de olacaklarını açıklarken İstanbul Valisi Avni Mutlu Yenikapı'yı işaret ederek Taksim'in emekçilere kapalı olacağını söyledi!
BURAK BUTUR / Twitter: @buturburak
1 Mayıs'a sayıılı günler kala sendikalar, siyasi partiler, örgütler ve platformlar Taksim'de olacaklarını açıklarken İstanbul Valisi Avni Mutlu Yenikapı'yı işaret ederek Taksim'in emekçilere kapalı olacağını söyledi!
DİSK Genel Başkanı Kani Beko Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksimin işçi sınıfı için özel bir önem taşıdığını vurgulayarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin AKPyi mahkum eden ve Taksimi 1 Mayısa hazırlama yükümlülüğü altında bırakan kararını hatırlattı. Beko'nun sözleri şu şekilde:
1977′de öldürülen işçi kardeşlerimizin anısına 1 Mayısta Taksimdeyiz. Bizim için 1 Mayıs alanı Taksimdir. Bu herhangi bir miting değildir. 3 sene barış içinde kutlanan 1 Mayıs bu sene de kutlanır. AİHMin bu konuda bağlayıcı kararı var.
***
1 MAYIS'TA TAKSİMDEYİZ
1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirten sendikalar, siyasi partiler, örgütler ve platformlar şu şekilde;
Gençlik Muhalefeti, FKF, Emek Gençliği, Öğrenci Kollektifleri, Genç-Sen, Kurtuluş Yolunda Dev-Genç, Liseli Gençlik Muhalefeti, Liseli Genç Umut, Devrimci Liseliler, Lise-Der
Örgütler ve Dernekler:
Halkevleri, Mücadele Birliği Platformu, SODAP, DHF, Partizan, Halk Cephesi, Devrimci Hareket, Öğrenci Dayanışması, ODAK Dergisi, Kaldıraç, SÖZ Dergisi, BDSP
***
HAK-İŞ VE TÜRK-İŞ KADIKÖY'DE
Hak-İş ve Türk-İş tarafından yapılan açıklamalara göre bu iki sendika 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlama yapacaklar.
***
SON 7 YILIN TAKSİM MÜCADELESİ
Yaklaşık son 7 yıldır muamma haline gelen Taksim 1 Mayıs'ının 2007'den itibaren gelişimi şu şekilde;
2007: 1 Mayıs 1977 günü Taksim Meydanı'nda yapılan kutlamalarda 500 bin emekçi vardı. The Marmara Otel üzerinden açılan ateş sonucu çıkan kargaşa ve çatışmalarda 37 işçi yaşamını yitirmişti. Bu olay 'Kanlı 1 Mayıs' olarak tarihe fail-i meçhul bir katliam olarak geçti. 2007 yılı ise katliamın ardından geçen 30. yıl olması sebebiyle emekçiler için tek adres olarak Taksim'i gösteriyordu. Emekçilerin Kanlı 1 Mayıs'ın karanlık faillerini lanetlemek, 37 işçiyi anmak ve taleplerini haykırmak için 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirtmelerinin ardından AKP hükümeti, Taksim'i asıl sahibi emekçilerden korumak için ortalığı adeta savaş alanına çevirmişti. Gün boyu yaşanan direniş sonucunda DİSK ve örgütler Taksim Meydanı'na girmeyi başardılar.
2008: Haklı Taksim taleplerinde ısrarcı olan emekçilerle devlet yine karşı karşıya geldi. 2007'de ki adı konulmayan sıkıyönetimi aratmayan 2008 1 Mayıs'ında da Türkiye'nin giderek 'polis devleti'ne dönüşümüne şahit olundu. Köprüler, vapurlar, metrolar, otobüsler kapatıldı, Taksim'e çıkmak için yürüyen emekçiler gün boyu polisin gaz bombalı, plastik mermili ve kimyasal sulu saldırısına direndi.
2009: Emekçiler ve devlet arasında yaşanan ve 'Taksim Meydan Muharabesi' olarak adlandırılan direniş 2009'da da yaşandı. İstanbul'un Taksim'e çıkan yollarında emekçilere yine polis saldırısı vardı. Kurtuluş, Harbiye, Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Nişantaşı'nda emekçiler Taksim için direndiler. 2009 1 Mayıs'ının öne çıkan bir başka gelişmesi ise artık 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi olmuştu. Emekçiler gün boyu süren mücadelelerinde az sayıda da olsa Taksim'e çıkmışlardı.
2010: Emekçilerin direnişleri neticesinde AKP hükümeti 2010 yılında Taksim Meydanı'nı halka açmak zorunda kaldı. Coşkulu yürüyüşlere sahne olan 2010 1 Mayıs'ı Taksim'in ana sloganlarından biride 'Taksim'i açmadılar biz kazandık!' idi.
2011: 2011 1 Mayıs'ında da emekçiler Taksim zaferini coşkuyla kutlarken 77'de ölen işçileri de andılar. LGBTİ'lerin katılımıyla renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs 2011'i bazı çevreler '1 Mayıs fobisi bitti' diye yorumladı.
2012: 1 Mayıs 2012 işçi sendikaları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından Taksim'de yüzbinlerin katılımıyla coşku içinde kutlandı. Kürsüden ve medyandan çıkan birincil talep ise 77 suçlularının yargılanması yönündeydi.
2013: 1 Mayıs 2013 için emekçiler adres olarak yine Taksim'i göstermişti. Valiliğin ve hükümet kanadının ise Taksim'de yapılmakta olan tünel inşaatının olduğunu varsayarak 'güvenlik' sorununu gündeme getirdi ve emekçilere Taksim'in yasak olduğunu ilan etti. 2013'e gelene kadar Türkiyeli emekçilerin ve sosyalistlerin mücadelesiyle kazanan Taksim'e çıkmak isteyen emekçilere polis 3 yıl aranın ardından yine gaz bombaları ve kimyasal sularıyla saldırdı. 17 yaşındaki lise öğrencisi Dilan Alp polisin attığı gaz bombasıyla başından vuruldu ve komaya girdi. Emekçilerin direnişi gün boyu sürdü.
2014: 2014 1 Mayıs'ı için işçi sendikaları ve demokratik kitle örgütleri adres olarak Taksim'i gösterdi. Geçtiğimiz gün sendika temsilcileri ile görüşen Vali Mutlu bu yılda da Taksim'in emekçiye kapalı olacağını ilan etti. 2014 1 Mayıs'ı Gezi Direnişi'nden sonraki ilk 1 Mayıs olması sebebiyle dikkat çekerken yine yüzbinlerin Taksim'e çıkması öngörülüyor.
DİSK: Alan tartışması bitmiştir, 1 Mayıs alanı Taksim'dir
İstanbul Valiliğinin Taksimi 1 Mayıs'ta yasakladığını açıklamasının ardından, DİSK yöneticileri 1 Mayıs alanının Taksim Meydanı olduğunu ve alan tartışmasının bittiğini ilan ettiler.
İstanbul Valiliğinin Taksimi 1 Mayıs'ta yasakladığını açıklamasının ardından, DİSK yöneticileri 1 Mayıs alanının Taksim Meydanı olduğunu ve alan tartışmasının bittiğini ilan ettiler.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksimin işçi sınıfı için özel bir önem taşıdığını vurgulayarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin AKPyi mahkum eden ve Taksimi 1 Mayısa hazırlama yükümlülüğü altında bırakan kararını hatırlattı. Beko'nun sözleri şu şekilde:
1977′de öldürülen işçi kardeşlerimizin anısına 1 Mayısta Taksimdeyiz. Bizim için 1 Mayıs alanı Taksimdir. Bu herhangi bir miting değildir. 3 sene barış içinde kutlanan 1 Mayıs bu sene de kutlanır. AİHMin bu konuda bağlayıcı kararı var.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu da 1 Mayısın nerede kutlanacağına işçi sınıfı karar verir. Bizim için alan tartışması yıllar önce bitmiştir. Taksim 1 Mayıs alanıdır! dedi.
Taksim, işçi kanıyla işaretlenmiştir. Bu yüzden Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler sermaye temsilcilerinin gösterdiği yerde değil, sınıf kardeşlerinin kendileri için açtığı yerde, Taksimde olacaklardır.
Yaklaşan 1 Mayıs AKPyi kara kara düşündürmeye devam ediyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayısın neden yasaklandığı ile ilgili sorulara verdiği cevaplarla sadece AKPnin yasaklamak için gerekçe bulamadığını kanıtlamış oluyor.
Vali Mutlu sorulan soruları şöyle yanıtlıyor:
"Bu tür toplantıların ifade hakkının kullanılması, toplanma hakkının kullanılmasının anayasal güvence altındadır. Herkes bu hakkı kullanacaktır. Biz bir hakkı da engellemiyoruz. Hakkın bizzat kullanılması için alanlar gösteriyoruz. Bu bakımdan kamu düzeni, sosyal düzen, trafik düzeni ve güvenlikle ilgili pek çok şehir hayatıyla ilgili hususlarda tedbir almak ve bu hakkın yasaya uygun şekilde kullandırılması bizim görevimizdir.
Taksim için AİHM kararlarını hatırlatan sendikacılara yanıt olarak da şunları söylüyor: Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de zaten buna dair gerekli olan talimatları veriyor. Bahsedilen değerlendirme 2008 yılında verilmiştir. 2008 yılından bu yana da herhangi bir olumsuz karar da söz konusu değildir. Geçen yıl da bu konuyla ilgili aldığımız bir karar vardı. 2008'in ötesinde şu ana kadar zaten 5-6 yıldır verilmekte olan kararlar var. Bu bakımdan bu bizim yetkimizde olan bir şey ama bu yetkiyi kullanırken de hiç bir zaman keyfi hareket etmiyoruz."
Mutlu, Taksim Meydanı'nda ve Kazancı Yokuşunda yapılacak anma ve çelenk törenleri için gerekli izinleri verdiklerini belirterek çok daha nitelikli meydanlarda miting yapılması için yardımcı olduklarını söylüyor. Ayrıca belirtilen yerlerde yapılacak mitingler için gerekli taşıma ve lojistik ihtiyacı konusunda da yardımcı olabileceklerini belirterek "Bütün bunlar bir hakkın engellenmesi değil, daha iyi kullanılması için imkan sağlanmasıdır" diyor.
Taksim yasağı üzerine kurulan her cümlede keyfiyet okunurken, bunun nedeni de AKPnin ve sermayenin bilinen kaygısıdır. Şimdiye kadar söyledikleri yalanlar ne kadar inandırıcıysa bu söylenenler de o kadar inandırıcıdır. Taksim 1 Mayıs Meydanını işçi ve emekçilere yasaklamak için gerekçe bulmakta zorlananlar sadece yasak işte diyebiliyorlar.
İşçilerin açlık ve yoksulluk sınırını belirleme hakkını kendilerinde görenler, büyük mücadelelerle kazanılmış 1 Mayıslarında nerede kutlanacağına karar verebileceklerini sanıyorlar.
Ancak Taksimin kapılarını işçi ve emekçilere açan anahtar AİHM kararları olmadığı gibi bu düzenin yasaları ve izinleri de değildir. Gösterilen yere oturmak, çizilen sınırların dışına çıkmamak, biat etmek onların alışkanlığıdır.
Taksim, işçi kanıyla işaretlenmiştir. Bu yüzden Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler sermaye temsilcilerinin gösterdiği yerde değil, sınıf kardeşlerinin kendileri için açtığı yerde, Taksimde olacaklardır.
Taksim'in işçi sınıfımız ve sosyalistler açısından yadsınmaz bir önemi var. Gerici siyasal iktidarın bu kepfi, hukuk tanımaz tutumuyla elbette mücadele edilmeli ve Taksin ısrarımız ve kararlılığımız dosta düşmana gösterilmelidir. Ama her yıl aynı kötü senaryolarla karşı karşıya kalmak da düşündürücü. 1 Mayıs'a şunun şurasında 15 gün kaldı. Sendikalar, partiler, meslek odaları bugüne kadar herhangi bir hazırlık yaptılar mı? Bir araya gelip, kürsüden kitleye hangi mesajlar verilecek? Böyle bir şey yok. Böyle bir hazırlık yapılmıyor. Neredeyse kanıksandı bu durum. Her örgüt, her parti, belli bir noktada toplanıyor ve sonra yürüyüşe geçerek, Taksim'de kendisine ayrılan bölümde yerini alıyor. Sonra? Sonrası pek de yok. O süreç kitlenin tüm heyecanını alıp götürüyor zaten. Kürsü konuşmaları kitleye ve topluma belli bir mücadele doğrultusu vermekten uzak. Yorgunluk da başlayınca, bin bir çeşit heyecanlarla başlayan bir gün öylesine sonuçlanıveriyor.
Kısaca 1 Mayıs için sorun sadece siyasi iktidarın gerici ve keyfi kararları değil. 1 Mayıs konusunda düzenleme komitesinin de kürsü konusunda pek çok yanlışı, eksiği, gediği var. Her yıl aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Düzenleme komitesinin bu konulardaki tavrı da şeffaf olmadığı için perde arkasında neler olup bittiğini bir türlü öğrenemiyoruz.
1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü. Şimdi oturup düşünelim. Neden 1 Mayıslar, hükümetlerin işçi sınıfını ezen tavırları için caydırıcı olamadı?
Nasıl oluyor da AKP, birleşecekler ve saldırılarımı püskürtecekler diye tedirgin olmuyor?
Nasıl oluyor da, 1 Mayıslara rağmen özelleştirmeler devam edebiliyor, köleleştirme yolunda adımlar atılabiliyor?
İşin aslı şu; 1 Mayıslarda göstermelik talepler sıralanır. Acil ortak konular öne çıkarılmaz, bu hedefler herkese kavratılmaz ve başarı için seferber olunmaz. Ne yapılır?
Birleşmek, yoğunlaşmak ve sonuç almak niyetinde olmadıklarını adeta herkes görsün diye, onlarca talep öne sürülür.
Kürsülerde adet yerini bulsun diye konuşmalar yapılır. Ve hükümetler yoluna devam eder. Hangi niyetle yola çıkmışsanız, hazırlıklarınız da o yönde olur, işçiyi ve toplumu niyetinize odaklarsınız.
Taksim saplantısı
Bakalım son 10 yılın 1 Mayıslarına.
İşçi sınıfının birliği yönünde, hükümetin saldırılarının püskürtülmesi yönünde mesafe alındı mı? Hayır!
İşçi sınıfına saldırılar daha da arttı. İşçi sınıfını etnik ve dini temelde bölme çabaları, işçi sınıfının içine bile sızdı. 2014 yılı 1 Mayısı ne durumda? Sendikaların birlik için, ortak mücadele için ve dayanışma için gayretleri var mı? Tam tersine, birlik yerine parçalanma, dayanışma yerine derdi olana sırt çevirme, ortak mücadele yerine, mücadele etmeme eğilimi ağırlıkta. 1 Mayısı hangi taleplerle, nerede yapalım diye hiçbir örgüt diğerine sormadı.
DİSK ve KESK Taksim alanında olacaklarını ilan ettiler.
Hak-İş Kayseride olacak.
Türk-İş, İstanbulda Kadıköyde, Ankarada ise Tandoğanda olacak.
Memur-Sen, hükümetin Kürt açılımına destek olmak için Diyarbakıra gidiyor.
Örgütsel durum böyle...
1 Mayıslarda emperyalizme karşı mücadele ve tam bağımsızlık lafları edilmez oldu. İşçi sınıfının düşmanı olan, işçi sınıfını parçalayacak ve ortaçağ karanlıklarına götürecek olan, etnik bölücülük ve irtica, 1 Mayısların içine sokuldu. Bağımsızlık, bayrak ve Atatürk düşmanları cirit atar oldular.
Birleşme, saldırıyı püskürtme ve sonuç alma arzusu geri plana itilince Taksim saplantısı öne çıktı. Taksime çıkmak, işçi sınıfı için her şeymiş gibi sunulur oldu.
Hükümet neden tedirgin değil?
İğneyi kendimize batırmazsak doğruyu göremeyiz. İşi doğru yapıp yapmadığınızı anlamanın bir yolu da, karşı tarafta nasıl bir etki yarattığınızdır. AKP hükümetine, Bakanlarına, hatta ÇSGBnına bakın!
Tedirginlik görebiliyor musunuz?
Enerji Bakanı, 1 Mayısa 15 gün kalmış olmasına rağmen, santrallar ve madenler için Satacağız arkadaş diyebiliyor.
ÇSG Bakanı, esnek çalışmayı yayacak ve her yeri taşeron cehennemine çevirecek planlarını hızlandırdıklarını açıklayabiliyor.
Yatağan işçisi Ankarada... Fabrikalarımızı madenlerimizi savunmak için hükümetle çarpışıyor. Biber gazı yiyor, gözaltına alınıyor, kapılara kendini zincirliyor. Ankaraya sendikalara sesleniyor. Ama kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Sitemiz Bir Paylasim
Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize
kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu
nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara
aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve
materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden
kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine
yollayabilirsiniz.