SolPaylaşım  
Ana Sayfa  |  Yönetim Paneli  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
OTURUYORSAN KALK; AYAKTAYSAN YÜRÜ; YÜRÜYORSAN KOŞ!
Yurt ve dünya sorunlarına soldan bakan dostlar HOŞGELDİNİZ .Foruma etkin katılım yapabilmeniz için KAYIT olmalısınız.
Yeni Başlık  Cevap Yaz
Yatağan direnişi 442. gününde!           (gösterim sayısı: 3.555)
Yazan Konu içeriği
Üye Profili boşluk
denizcan
[ devrimci ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.12.2013
İleti Sayısı: 2.431
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Konu Yazan: denizcan
Konu Tarihi: 01.12.2014- 17:17


Yatağan direnişi 442. gününde!

“Santrallarımızı ve madenlerimizi, satın da görelim sizi. Siyasetçi katili yapmayın bizi. Cezaevleriniz korkutamaz bizi, Tankınız TOMA’nız copunuz biber gazınız yıldıramaz bizi. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy enerji ve maden işçileri, direnişin simgesi.” Bu ant Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de şuan nöbette olan Enerji ve maden işçilerinin andı. İşte Türkiye’nin en uzun soluklu işçi direnişi olan Yatağan direnişinin öyküsü…

Resim Ekleme

Meryem Yıldırım - İleri Haber

Türkiye’nin en uzun soluklu işçi direnişi Yatağan’da sürüyor. Dün gece (30 Kasım Pazar) işçiler iş yerlerini terk etmeyerek, iş makineleriyle barikat kurarak nöbet başlattı. 442 gündür direnen işçilerin mücadelesi çeşitli aşamalardan geçti.
 
KOMİTELER KURULDU, 60 BİN İMZA TOPLANDI
Yatağan direnişinin şekillenmesi aslında 2012 yılının sonlarına doğru TES-İş ve Maden-İş sendikalarının Yatağan şube yöneticilerinin aldığı özelleştirmeye karşı ortak mücadele kararıyla başladı. İlk önce komiteler kuruldu, eylem planı belirlendi, plan Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santral ve kömür ocaklarında çalışan enerji ve maden işçilerine anlatıldı. İşçiler mücadelelerini Yatağan’da, Milas’ta yurttaşlarla paylaştı, bölge köylerine de ziyaretler gerçekleşti. Konuyla ilgili farkındalık oluşturuldu ve 60 bin imza toplanarak Meclis’e gönderildi.
 
‘ASIL KIYAMET ÖZELLEŞTİRMEYLE GELECEK’

Yatağan işçilerinin verdiği mücadeleye dikkati çeken ilk eylem, 21 Aralık 2012 günü kıyamet söylentileri nedeniyle dünyanın gözünün çevrili olduğu Şirince’de gerçekleşti. İşçiler, ‘kıyametin özelleştirmelerle geleceğini’ söyleyerek kefen giyerek, “Kıyamet dünyanın, özelleştirme işçinin sorunudur” dedi ve seslerini duyurdu.
 
DAĞA ÇIKTILAR
İşçiler, 24 Eylül 2013’te Milas’ta bulunan Sodra Dağı’na çıkarak buradan tüm ülkeye seslenmeye çalıştı. 7 Ekim 2013’te Milas’tan Ankara’ya dört günlük yürüyüş yapıldı. Yatağan’a döndüklerinde istikametleri AKP binaları oldu.

Resim Ekleme
 
ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME
Daha sonra Yatağan’da mücadeleyi başlatan Maden-iş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-iş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik 30 Kasım 2013 günü Marmaris’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’a verdikleri dosyada özelleştirmeye neden karşı çıktıklarını, santrallerin ve madenlerin Türkiye ekonomisine katkılarını, işçilerin ve yerel halkın düşünceleri ve çevreye karşı duyarlılıkları ifade edildi. Erdoğan işçilere santrallerin değerinin altında teklif alması durumunda özelleştirmelerin iptal edileceğini söyledi. Fakat daha sonra Erdoğan’ı hiç muhatap olarak karşılarında göremediler.
 
AÇLIK GREVİ YAPTILAR
İşçiler, 9 Aralık 2013’te bu kez açlık grevine başladı. Günlerce süren açlık grevinin ardından 29 Aralık’ta Milas’ta tüm Türkiye’yi tek yürek yapan “Emek ve Bağımsızlık Mitingi” gerçekleşti.
 
24 Ocak 2014 günü İşçiler Ankara’ya yürümek istedi ancak buna izin verilmedi. Engellemeler işçileri durduramadı. İşçiler, Yatağan’dan Muğla’ya kadar yürüdü. Barikatları aşan İşçiler, Ankara’da Özelleştirme İdaresi önünde açıklama yaptı.

Resim Ekleme
 
TÜRK İŞ’E “BİZE SAHİP ÇIKIN” MESAJI
Sonra işçiler yeniden Ankara’ya yürümek istedi. Engelleri aşarak ulaştılar Ankara’ya... Ankara Kurtuluş Parkı’nda 10 Nisan 2014’te direniş çadırı kurdular. Burada Türk-İş’e “Mücadelemize sahip çıkın” mesajını verdi işçiler. 14 Nisan’daki Yeniköy ve Kemerköy Santral ihalesi sırasında Özelleştirme İdaresi önünde toplanan işçiler, zincirlerle kendilerini kapıya bağladı. Çok sayıda işçi yaka paça gözaltına alındı. İşçiler, 30 Nisan 2014’te yine kefenleri ve zincirleriyle Ankara Maliye Bakanlığı önündeydi.
 
'YATAĞAN SOMA OLMASIN'
Tüm Türkiye’yi yasa boğan 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Soma katliamının ardından işçiler 30 Mayıs günü Enerji Bakanlığı önünde yaptıkları açıklamayla “Yatağan Soma olmasın” dedi. Ege bölgesinin pek çok yerinde eylemler yapıldı. Soma’da 22 Haziran’da gerçekleşen ‘Kamulaştırma Mitingi’nde en ön saflarda Yatağan işçisi yerini aldı. Daha sonra bir günü iş bırakma olmak üzere üç günlük eylem kararı aldı işçiler, Türkiye’nin dört bir yanında AKP binalarına yürüdüler. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Muğla’ya mitinge giden Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediler, 100 kişi yaka paça gözaltına alındılar.
 
442. GÜNDE İŞ YERLERİNİ TERKETMİYORLAR
İnatçı direnişlerine rağmen Özelleştirme Yüksek Kurulu Yatağan Santrali'ni özelleştirdi ama işçiler yine pes etmedi. Direnişi sürdürdüler. Özelleştirmeye tepki amacıyla sendikaların Yatağan şubelerinin aldığı eylem karan doğrultusunda 8 saatlik iş bırakma eylemi yaptılar. “Psikolojimiz bozuldu” dediler, “terk etmeyeceğiz ekmek teknelerimizi” dediler. Dün gece itibariyle de özelleştirme ihalesini kazanan şirketin santrali devralacağı haberi üzerine işçiler iş yerlerini terk etmeme kararı aldı ve iş makineleriyle iş yerlerinin önüne barikat kurarak nöbet başlattı. İleri’ye konuşan işçiler “Tüm değerlerimizi, insanlığımızı öğrendiğimiz bu iş yerinde, insanların kalbindeki adalet duygusuna sığınıyoruz. Çünkü böyle bir hareket halksız başarıya ulaşamaz” diyerek tüm ilericileri Yatağan’a, direnişlerine destek olmaya çağırdılar.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
denizcan
[ devrimci ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.12.2013
İleti Sayısı: 2.431
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: denizcan
Cevap Tarihi: 01.12.2014- 17:23


Yatağan’da nöbet başladı!

Yatağan’da ihaleyi kazanan şirketin santrali devralacağını duyan işçiler işyerlerinin girişine iş makinalarıyla barikat kurarak işgal başlattı. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve barikattaki işçiler ayrıntıları İleri Haber’e anlattı.

Resim Ekleme

Meryem Yıldırım - İleri

Güncelleme 16.00

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik nöbet alanındaki son durumu İleri’yle paylaştı. TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş)’dan “Üretimi durdurun” talimatı geldiğini bildiren Erçelik, “Uyarıya uyacak mısınız peki?” yönündeki sorumuza yanıtı "Hayır inadına devam ediyoruz çalışmaya” oldu.

Erçelik, hep birlikte beklemeye devam ettiklerini, işçilerin morallerinin de çok yüksek olduğunun altını çizdi. Ailelerinin de nöbet alanına gelmeye devam ettiğini belirten Erçelik “Gittikçe kemikleşiyoruz. Sendikalar ve siyasi partiler de geliyor" dedi.

Güncelleme 15:46

Nöbetteki işçilerin ısınması için kamyonlarla odun getirildi. Nöbet alanında odun sobaları kuruldu.

Resim Ekleme

Resim Ekleme

Güncelleme 12:21

İleri’ye konuşan santral işçilerinden Kemal Taş, alay komutanının sabah nöbet alanına gelerek, işçileri güvenlikle ilgili endişeleri olduğu ve kamu düzeni bozucu hareketlerden uzak durulması gerektiği yönünde uyardığını aktardı.

Üretime ara vermediklerini ve her zamanki gibi çalıştıklarını belirten Taş, şu çağrıda bulundu: “Tüm değerlerimizi, insanlığımız öğrendiğimiz bu iş yerinde, insanların kalbindeki adalet duygusuna sığınıyoruz. Çünkü böyle bir hareket halksız başarıya ulaşamaz.“

--------------------------------------------------------------------------------

Muğla Yatağan santrali için yapılan özelleştirme ihalesini kazanan şirketin bu gece yarısından sonra santrali devralacağı haberi üzerine işçiler iş yerlerini terk etmeme kararı aldı. İş makinalarıyla iş yerlerinin önüne barikat kuran işçilere mesaide olmayan arkadaşlarından da destek geldi. Konuya ilişkin İleri’ye bilgi veren Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin bugün aldıkları duyum üzerine nöbeti başlattıklarını söylerken, Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de "Bu mesele artık sadece Yatağan’ın değil tüm ülkemizin sorunu" dedi. Barikatlarda nöbette olan işçilerden ise ortak bir çağrı var: "Biz artık Ankara'nın değil, Türkiye'nin sesimizi duymasını istiyoruz. İşçiler birlik olursa Türkiye'de yer yerinden oynar."

Bine yakın işçinin olduğu direnişi Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin İleri’yle şöyle paylaştı:

‘DÖNÜM NOKTASINDAYIZ’

“Devir işleminin 7 Aralık’a kadar süresi var. Bugün aldığımız bir duyumla 1 Aralık itibariyle buraların devir sözleşmesinin imzalanması yönünde bir bilgi aldık. 7 Aralık’da son devir tarihiydi. Bizde bütün arkadaşlarımızı iş yerlerine, GELİ’nin önüne çağırdık. İşçilerle iş yerlerinin girişine barikatlarımızı kurduk. Şuandan itibaren iş yerimizi terk etmeme kararı aldık. Dönüm noktasındayız. Buradan ayrılmayacağız.”

Resim Ekleme

“TÜM İLERİCİLERİ BARİKATA ÇAĞIRIYORUZ”

Meşru müdafaa haklarını kullandıklarını belirten Girgin şöyle konuştu: "Buna ister işgal deyin, ister başka bir şey deyin. Bu meşr-u müdafaa hakkıdır. Bu hakkımızı kullanıyoruz. Ülkemizin malları satılıyor. Buradan şu çağrıyı yapıyoruz: Tüm ilericileri, emekçileri, yurtseverleri, aydınları, öğrencileri, gençleri barikata, buraya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu barikat yıkılırsa özelleştirmeler çığ gibi gelir. Bu barikat basit bir eylem değildir. Buradaki mücadele kuru bir özelleştirme mücadelesi değil, AKP faşizmine karşı başkaldırıdır. Herkesi bu mücadeleye bu barikata sahip çıkmaya çağırıyoruz.

"TÜM ÜLKENİN SORUNU"

İleri'ye konuşan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise “Yaklaşık bine yakın kişi buradayız. Artık işyerlerimizi terk etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız kararlı. Bu mesele artık sadece Yatağan’ın değil tüm ülkemizin sorunu” dedi.

“İŞÇİ BİRLİK OLURSA TÜRKİYE’DE YER YERİNDEN OYNAR”


[img]http://ilerihaber.org/images/rsz_yata%C4%9Ean_9(1).jpg[/img]

Nöbette olan işçilerden, 3 yıldır elektrik santralinde çalışan Onur Şaşı direnişteki son durumu İleri’ye anlattı. Şaşı, geçtiğimiz günlerde İleri’nin de haberleştirdiği iş bırakma eylemini de hatırlatarak bu nöbetin hakları olanı aramak için başlattıklarını belirtti. İşçilerin sermayeye karşı haklarını savunduğunu vurgulayan Şaşı şunları söyledi: “Şu an da biz iş yerimizin önünde barikat kurduk.   Burada yaklaşık bin kadar işçi var. Bekleyişimiz sürüyor. Şu an da ne şirket görevlilerinden ve kolluk kuvvelerinden kimse yok. Bu direnişin amacı ülkenin kar edilen kurumlarının gelecek nesillere bırakmak ve özelleştirme sermayesine peşkeş çekilmemesi için ve kendi haklarımızı korumak için yapıyoruz.”

"İŞÇİLER BİRLİK OLURSA YER YERİNDEN OYNAR"

Bir şeylerin değişmesi için Türk-İş’in adım atması gerektiğini belirten Şaşı “Ama bugün gelinen noktada işçinin haklarını korumak olan Türk İş hükümetle dirsek teması halindedir. Kar eden kamu kurumlarının satılmasına tepki göstermiyor” ifadelerini kullandı.

Şaşı kararlı olduklarını ifade ederek “Herkesi Yatağan’a çağırıyoruz. İşçiler birlik olursa Türkiye’de yer yerinden oynar” çağrısında bulundu.

"BİZİ ÖZEL ŞİRKETE MAL SATAR GİBİ VERDİLER"

Resim Ekleme

Santrale ait linyit işletmesinde (GELİ) kamyon şoförü olarak çalışan   27 yıllık işçi 47 yaşındaki Hekmet Turan da bir başka noktada iş makinalarıyla kapatılan giriş çıkışları kendi alanlarında da kamyonlarla kapattıklarını anlatarak şunları söyledi: “Kamyonlarla giriş çıkışları komple kapattık. Araba lastiklerini yaktık. Eylemimizi başlatmak için yaktık bu lastikleri. Hem ısınma hem de eylem ateşi. Aynı zamanda enerji santralinin önünü de tamamen kapadık. Orada ateşleri yaktık. Devlete karşı suç işlediğimizi zannetmiyoruz. Kendi haklarımızı kazanmak ve herkese duyurmak için bu nöbeti başlattık. Bizim işletmelerimizde benim gibi 3 senesi 6 ayı 1 senesi kalan işçiler var. Bizim kendi haklarımız olan, başka işletmelere verilmemiz gerekirken, bizi özel şirkete mal satar gibi verdiler. Tabir-i caizse durum aynen budur. Bize insan olmamızdan kaynaklı haklarımızı versinler, bunu istiyoruz. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Haklarımız kabul edilene kadar bunu sürdüreceğiz. İstanbul, Adana, Ankara kaç yer dolaştık. Biz yürüyerek Ankara’ya geldik. Hükümete sesimizi duyurmak için, duymadılar. Artık hükümetin değil Türkiye’nin duymasını istiyoruz. Tek yürek tek bilek olmasını istiyoruz. Buraların satılmasını istemiyoruz.”





Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
denizcan
[ devrimci ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.12.2013
İleti Sayısı: 2.431
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: denizcan
Cevap Tarihi: 01.12.2014- 17:24


FKF: Yatağan memleket meselesidir

Yatağan işçilerinin direnişine destek çağrısı yapan FKF tarafından yapılan açıklamada "Yeni Soma facialarını önlemek istiyorsak gün bugündür. Yatağan meselesi memleket meselesidir" ifadeleri kullanıldı.

Resim Ekleme

(İleri -- Haber Merkezi) Fikir Kulüpleri Federasyonu, direnişteki Yatağan işçilerine destek açıklaması yayımladı. FKF'nin açıklamasında "Yeni Soma facialarını önlemek istiyorsak gün bugündür. Yatağan meselesi memleket meselesidir" dendi. "Yatağan memleket meselesidir: Gençlik memleketine sahip çıkıyor!" başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

"Özelleştirmeler insanları işlerinden ve ekmeklerinden etmekle kalmıyor, işçilerin hayatını karartıyor. Kanla beslenen AKP iktidarı doymadığını, doymayacağını gösteriyor. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de uygulamaya sokulan özelleştirme projeleri ile patronların ve gerici iktidarın para hırsı uğruna işçilerin hayatları hiçe sayılıyor, ülkenin kaynakları yağmalanıyor.

Özelleştirme, Yatağan’dan yeni Soma’lar yaratma projesidir. Özelleştirme, iş güvencesi olmayan itaatkar işçiler yaratma projesidir. Özelleştirme, Bilal oğlanların ayakkabı kutuları dolsun diye göçük altına yeni canlar gönderme projesidir. Özelleştirme işçilerin hayatlarına karşılık iktidara peşin olarak ödenen kan parasıdır!

Yeni Soma facialarını önlemek istiyorsak gün bugündür. Yatağan meselesi memleket meselesidir.

Emeklerine ve ülkelerine sahip çıkan, direnen emekçilerin yanında olduğumuzu; kavgalarının kavgamız olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.

Bugünden itibaren tüm üniversiteler ve liseler, Yatağan için birer direniş mevzisidir.

Özelleştirmeye karşı kamulaştırma bayrağını yükseltmek için gençlik üzerine düşen görevi yapmaktan kaçınmayacaktır.

Yolumuz işçi sınıfının yoludur!"



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
umut
[ umut yarın ]
Yasaklı
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 12.09.2013
İleti Sayısı: 3.105
Konum: Gizli
Durum: üye uzaklaştırılmış
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: umut
Cevap Tarihi: 03.12.2014- 13:58


Sınıf hesap bozar: Yettiniz gari!
Aşkın Süzük


Yatağan işçisinin Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle bağlı maden sahalarının özelleştirilmesine karşı geçen yılın sonbaharından bugüne sürdürdüğü direniş yeni bir safhaya taşındı.

Yatağan Termik santralinin özelleştirme işlemlerinde son aşamaya gelindi ve ihaleyi kazanan Bereket Grubu'na bağlı Elsan santrali devralmaya hazırlanıyor. Yatağan işçileri, devir sözleşmesinin imzalandığı ve devrin gerçekleşeceği duyumları üzerine Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan geceyarısından itibaren santrale kapandı.

Yatağan Termik Santrali, halka aittir diyorlar ve santrali piyasa teröründen korumak için sermayeye kapattılar.

Yatağan işçisinin başlattığı bu eylem, TEKEL direnişinde olduğu gibi, arada bir “patron dolayımı” olmadan, doğrudan sermaye iktidarına karşı veriliyor. Yatağan işçisi, sermaye iktidarının emek ve halk düşmanı politikalarına, özelleştirmeye, enerjide bağımlılığı arttıracak yanlış kararlara ve bu uygulamaların yürütücüsü olan hükümetin bizatihi kendisine yönelen bir mücadeleyi yükseltiyor.

Özelleştirme kapitalizmin neo-liberal döneminde işçi sınıfına en bütünlüklü saldırılarından birisidir. Türkiye'de bu saldırı 1980'li yıllarda darbenin yarattığı elverişli zeminde ANAP iktidarı tarafından başlatıldı.

2003 yılından sonra ise özelleştirmede tam anlamıyla altın dönem yaşandı. Yerli ve yabancı sermayenin göz diktiği tüm önemli sanayi kuruluşları özelleştirildi. Kamu yatırımlarıyla gelişmiş tüm sektörler, tekellere teslim edilerek buralarda kamu payı sıfırlandı. Şimdi sektör sektör yeni hedefler konuyor, yeni kuruluşlar özelleştirme portföyüne alınıyor. Özelleştirmede rekorlara imza atılan ilgili dönemde iktidarda AKP vardı.

AKP bu ve pek çok açıdan sermayenin medah-ı iftiharıdır. 1980'lerin ortasında başlayan özelleştirme uygulamaları 61 milyar doları geçerken, bu meblağın 52,6 milyar dolarlık bölümü AKP iktidarında gerçekleştirildi.

İktidarın özelleştirmede el attığı son alan, enerji sektörü. 2013 yılında elektrik dağıtım şirketlerinden son sekiz tanesi de sermayeye teslim edildi ve elektrik dağıtımı tamamen özelleştirilmiş oldu.

Elektrik dağıtımındaki o yağmadan Ege Bölgesi'nde Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. olmak üzere iki dağıtım şirketine konan ve bölgede İzmir dahil beş büyük kentte elektrik dağıtım işini üstlenen Elsan şirketi, şimdi Yatağan Termik Santrali'ni devralmak istiyor.

Elektrik dağıtımdan sonra elektrik üretim santrallerini özelleştirmeye başlayan hükümet, aynı gruba Yatağan dışında Çatalağzı Termik Santrali'ni de verdi.

Şimdi AKP hükümeti özelleştirmede yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bu hamleyi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ekim ayı başında duyurmuştu. Devamında termik santrallerinin devir işlemlerini 2014 yılı nihayetlenmeden gerçekleştireceklerini açıkladılar.

Tabii bunlar, onların yani sermayenin ve emek düşmanlığında sicili kabarık hükümetin hesapları...

İşçi sınıfı ise mücadelesini görünür kıldığında her zaman hesap bozar. Yatağan işçisi, uzun süredir farklı tüm mücadele biçimlerini deneyerek sesini duyurmaya ve özelleştirmeyi durdurmaya çalıştı. Hükümetin tereyağından kıl çekercesine yürüttüğü özelleştirme planlarını alt üst etti. Santrallerin özelleştirme sürecinde kimi ertelemeler geldi.

Şimdi son aşamaya gelindiğinde, Yatağan'da kılıçlar çekildi. Enerji ve maden işçileri, yalnızca kendi gelecekleri için değil memleketin geleceği için sonuna kadar direnmeye karar verdi.

Görünen o ki, Yatağan işçisinin kararlılığından ürken hükümet ve santrale talip olan sermaye grubu, tansiyonu düşük tutarak süreci mümkün olduğunca sessizlikle geçiştirmek istiyor.

Hükümet, şimdilik üç maymunu oynuyor. TEKEL direnişi sırasında olduğu gibi, işçiye ne domuz deniyor, ne de “işçinin sokağa çıkmasından eylem yapmasından korkarız” yönlü açıklamalar yapılıyor.

Ancak, 2013 yılını 12,5 milyar dolarlık rekor bir özelleştirme işlemi ile tamamlayan, 2014 yılında oldukça iddialı yeni bir özelleştirme programı açıklayan hükümet, seçimler yaklaşırken hem kendi politikalarını hem de sermaye düzenini topa tutan bu direniş karşısında asla kayıtsız kalamaz.

Buna karşı, Yatağan işçisinin eylemini santralden çıkarıp tüm Türkiye'ye yaymak ve bugün tümüyle Yatağan işçisinin omuzlarına yüklenmiş sınıf refleksini uyandırmak gerekiyor. Bu sorumluluk, santralin dışındakilerdedir.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
denizcan
[ devrimci ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.12.2013
İleti Sayısı: 2.431
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: denizcan
Cevap Tarihi: 05.12.2014- 10:52


HAZİRAN, Yatağan için sokağa çıkıyor

Birleşik Haziran Hareketi, Yatağan işçileriyle dayanışma için sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), Yatağan işçileriyle dayanışma için sokağa çıkıyor. Birleşik Haziran Hareketi, 'Diren Yatağan, İstanbul Seninle!' demek için, yarın (5 Aralık Cuma) saat 19.30'da Tünel Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı.

'HAZİRAN BUNUN İÇİN VARDIR'
Birleşik Haziran Hareketi Geçici Yürütme Kurulu, 1 Aralık'ta Yatağan'daki direnişle ilgili yaptığı açıklamada, “Onları, bu kahraman, onurlu işçileri yalnız bırakmayacağız. Haziran tam da bu günler için vardır, kamuculuğu, emeğin haklarını savunmak, haklının yanında olmak, zorbalara ve düşmanlarımıza karşı birlikte direnebilmek için” demişti.



Yeni Başlık  Cevap Yaz



Forum Ana Sayfası

 


 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Konuyu Sosyal Ortamda Paylas
Benzer konular
Başlık Yazan Cevap Gösterim Son ileti
Konu Klasör Metin Çulhaoğlu'ndan: GEZİ Direnişi melnur 0 1162 01.06.2020- 00:52
Konu Klasör Korkut Boratav Yanıtlıyor: Gezi Direnişi Sınıfsal Bir Başkaldırı mı? melnur 0 1482 10.11.2019- 07:03
Etiketler   Yatağan,   direnişi,   442.,   gününde
SOL PAYLAŞIM
Yasal Uyarı
Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine yollayabilirsiniz.
Forum Mobil RSS