SolPaylaşım  
Ana Sayfa  |  Yönetim Paneli  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
OTURUYORSAN KALK; AYAKTAYSAN YÜRÜ; YÜRÜYORSAN KOŞ!
Yurt ve dünya sorunlarına soldan bakan dostlar HOŞGELDİNİZ .Foruma etkin katılım yapabilmeniz için KAYIT olmalısınız.
Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Toplam 2 Sayfa:   Sayfa:   [1]   2   >   son» 
Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti...           (gösterim sayısı: 10.952)
Yazan Konu içeriği
Üye Profili boşluk
melnur
[ Gelenek ]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 11.434
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder

37 kere teşekkür etti.
53 kere teşekkür edildi.
Konu Yazan: melnur
Konu Tarihi: 27.09.2013- 18:07


Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti...

Resim Ekleme

Sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen ve senarist Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti...

Ülke sinemasının ve tiyatrosunun büyük ustası sanatçı Tuncel Kurtiz 77 yaşında hayatını kaybetti.

Evinde düşerek kafasını çarptığı iddia edilen Tuncel Kurtiz'in hastaneye kaldırıldığı, yapılan tüm müdahalelere rağmen usta sanatçının kurtarılamadığı belirtildi.

Tuncel Kurtiz için yarın saat 11.00'de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni yapılacak. Cenaze Pazar günü Balıkesir/Güre'de olacak.

Kurtiz'in Grup Yorum'un 25. yıl konserinde okuduğu şiir:




http://haber.sol.org.tr/kultur-sanat/tuncel-kurtiz-hayatini-kaybetti-haberi-80230



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
melnur
[ Gelenek ]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 11.434
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder

53 kere teşekkür edildi.
37 kere teşekkür etti.
Cevap Yazan: melnur
Cevap Tarihi: 27.09.2013- 18:09


TKP: Halkımız Kurtiz'i unutmayacak

Resim Ekleme

Türkiye Komünist Partisi, bugün hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz için bir açıklama yayınladı.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan "Tuncel Kurtiz'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" başlıklı açıklama şöyle:

"Oyuncu, yönetmen, yapımcı, senarist. Bunların hepsiydi ama Tuncel Kurtiz en çok halkın sanatçısıydı.

Aydındı, komünistti, eşitlik ve özgürlük bayrağının taşıyıcılarındandı.

Halkımız bu değerli sanatçısını unutmayacak.

Tuncel Kurtiz'in bu ülke halkına kattıkları aydınlık, eşit ve özgür bir ülke mücadelesinde yaşatılacaktır."

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp-halkimiz-kurtizi-unutmayacak-haberi-80233



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
melnur
[ Gelenek ]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 11.434
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder

53 kere teşekkür edildi.
37 kere teşekkür etti.
Cevap Yazan: melnur
Cevap Tarihi: 27.09.2013- 18:23


Kadıköy'deydim bugün. Kitapçıları dolaşırken aldım haberi. Tam olarak nedeni nedir, o da belli değil. "Etiler'deki evinde düşmüş, başını çarpmış", diyorlar. Bir rahatsızlığı da yokmuş. Bir yiğit sanatçıyı, bir yiğit devrimciyi böyle yitirmek, nedeni buysa, böyle pisi pisine... Koyuyor insana!

"Her ölüm erkendir" diyorlar, "ölüm ona yakışmadı". "O büyük bir sanatçıydı, devrimciydi..."

İnsandı...

Televizyona sanatçı dostaları bağlanıyor, üzüntülerini dile getiriyorlar. Ağlamaklı... İçlerinden biri, -sanırım Orhan Alkaya- "sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli sanatçılarından biriydi" diyor. Ve bir bilgiyi paylaşıyor: Stallone'nin oynadığı "Rambo" filmi için başrollarden birini ona teklif etmiler...Usta, "ABD emperyalizminin propagandasına alet olmam" diyerek reddetmiş!

Yüreğim titremişti, bu sözlerle. İçim acımıştı.

Tuncel Kurtiz'siz bir dünyada hep bir eksik olacağız!

Işıklar içinde yatsın!



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
özgür
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: özgür
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 07:22



Tuncel Kurtiz anması yapan öğrencilere 'yasadışı iş yapıyorsunuz' dedi!

Resim Ekleme

Adana Fevzi Çakmak Yurdu'nda yapılan forumda bugün hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz anılırken, yurt müdürü öğrencilere "yasadışı işler yapıyorsunuz" dedi. Tepki gösteren FKF'li öğrenciye ise güvenlik görevlilere saldırdı.

(soL - Haber Merkezi) Bugün hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz için Adana'da yapılan foruma tacizde bulunan yurt müdürü öğrencilere "yasadışı iş yapıyorsunuz" dedi.

FKF tarafından olaya ilişkin paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

Adana Fevzi Çakmak Yurdu'nda forum gerçekleştiren ve ayrıca forumda Tuncel Kurtiz'i anmak üzere şarkılar söyleyen öğrencilerin arasına katılmaya çalışan yurt müdürü "yasa dışı işler yapıyorsunuz" şeklinde öğrencilere tacizde bulundu.

FKF üyesi bir kişi durumun tamamen yasal olduğunu açıkladığı ve olayı fotoğraflamaya çalıştığı sırada yurt müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından saldırıya uğradı ve fotoğraf makinesi elinden alınmaya çalışıldı. Kız öğrenciler tel örgülerin diğer tarafında olaya tepki gösterirken güvenlik görevlileri tarafından bloklara doğru uzaklaştırıldı. Erkek öğrenciler foruma baskıya rağmen devam ediyor.

SOL



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
özgür
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: özgür
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 16:05


Kurtiz'in ardından: "Komünistim, başka yol var mı?"

Resim Ekleme

Başbakan'ın sofrasına oturmayı reddeden Kurtiz, TEKEL işçileriyle sanatçıların buluştuğu kahvaltı için şunları söylemişti: Direnişiniz bir kıvılcım yaratmıştır. Bugün aranızda değilim ama ben zaten hep sizinleyim.

Çağrı Kınıkoğlu - soL

En güzeli şöyle başlamak sanırım... "Binlerce yıldan beri, insanoğlu emekçinin hakkını istemesini hep tuhaf bulmuştur. Ta Mısır firavunları döneminden beri... Emekçi ne zaman hakkını istese, zorbalar hakkın hep kuvvetliden yana olduğunu düşünmüş ve o hak bir kere verilirse, ondan sonra haklının, hakkını hep alacağından korkmuştur. Bugün TEKEL emekçileri, hakkın ne olduğunu ve haklılığın ne kadar güçlü olabileceğini Türkiyemiz'de ve dünyanın büyük bir kesiminde tamamen unutulduğu bir dönemde hatırlatmış, emek mücadelesinde bir kıvılcım yakmıştır. Gasp edilen hakları geri almak için başlatılan bu direnişin kalıcı bir örgütlenme ve bilinçli bir sınıf mücadelesine ışık tutmasını dilerim. Bugün aranızda değilim, ama ben zaten hep sizinleyim."

Veda ve ayrılıklardan geriye, geleceğe dönük bir umut kalabiliyorsa, acıyı ve üzüntüyü hafifletecek birşeyler buluyoruz demektir. Bu bir avuntu mu? Belki de... Ama sadece avuntu değil.

Başbakan'ın kahvaltı sofrasına oturmayı reddeden Tuncel ağabey, Maltepe Nâzım Kültürevi'nde TEKEL işçileriyle birlikte düzenlenen alternatif kahvaltıya bu mesajı ile destek vermişti. İşçilerin sofrasında, dostların arasında olmak, güneşi içenlerin türküsünü söylemek; Tuncel ağabeyin adı geçince, bunlar kendiliğinden üşüşüveriyor o ortama.

İnadı inat bir adalet arayıcısı
Peter Brook'un sahnelediği Mahabharata destanının sahnelenme sürecini anlatan kitabı duruyor önümde. Yıllar önce Tophane sırtlarındaki evinde ziyaretine gittiğimde hediye etmişti. "Bu çok önemli, okuyun bunu"   diyerek. İnsanoğlunun erdem ve adalet arayışını işleyen bu Hint destanının Shakuni'si Tuncel Kurtiz, sanatına değer veren, alanında yetkinleşmek için müthiş bir emeği ortaya koyacak şekilde kendini seferber eden; inadı inat, Nuh deyince peygamber demeyen, bir adalet, özgürlük, erdem arayıcısıydı.

1990'ların sonunda ilk tanıştığımızda elim ayağıma dolaşmıştı heyecandan... Az şey mi: Yılmaz Güney'in başyapıtı Umut filminin Hasan'ı, Güney-Ökten işbirliğinin muhteşem ürünü Sürü'nün Hamo Ağa'sı, Duvar'ın Ali'si ile buluşuyordum. Ne kadar naifmişim ki, kâh çırpıntılı, kâh kudurgan ve yıkıcı bir deniz gibi gördüğüm bu adamın sükuneti ve olgunluğunu hiç aklıma getirmemişim; ne kadar güzel bir sohbetimiz olmuştu o ilk buluşmamızda. Yeni İnsan Yeni Sinema dergimizi önemser, önerilerde bulunur, seminer çalışmalarımıza katkı koymaya çalışırdı, vakit buldukça.

Semir Aslanyürek'in Şellale filminde bir arada olmuştuk sonrasında. Komünist Kel Selim'i canlandıran Tuncel ağabeyin nasıl bir oyuncu olduğunu, oyuncu olmanın ne demek olduğunu o sette gözlemlemiştim. Kollarını kartal gibi açıp, çekilecek sahnesi için nasıl özenle ve hassasiyetle hazırlandığını, küçücük detayları nasıl önemsediğini görmüştüm. Yönetmene nasıl moral verdiğini, çıkacak film için ne kadar heyecanlanıp, nasıl titizlendiğini; ufacık bir aksilikte nasıl hiddetlendiğini... Replikleri arasında olan Nâzım'ın "Akın var, güneşe akın" dizelerini nasıl heyecanla okuduğunu... Çekim gününün sonunda, ekip curcunasına karışmadan kırmızı şarabını açıp usul usul demlendiği masasına çekildiğinde, yanına gidip söylediği türküleri, anılarını, ansızın patlatıverdiği kahkahalarını dinlemek ne keyifliydi.

"Tabii ki yurtseverim"
2002'de Nâzım'ın yüzüncü doğum yılı için yaptığımız "Nâzım'la Buluşma" filmi için kendisiyle görüştüğümde Nâzım'ı anlatırkenki heyecanını anlatmam zor. Yurtseverlik konusunda söyledikleri bugün hâlâ aklımda: "Ben komünistim, tabii ki yurtseverim" demişti. "Bu ülke bir bahçe; ağacı, çimeni, türlü türlü sebzeleriyle, rüzgarıyla, yağmuruyla, güneşiyle, bir cennet bahçesi olmalı; bunun için tabii ki ayrık otlarından, zararlı bitkilerden temizleyeceğiz, sahip çıkacağız"   demişti, "yurtseverlik bu değil de nedir?"

Tuncel Kurtiz uğurlandı...soL, o zamanlar dergiydi, mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışırdı; görüşeceğimiz her seferde mutlaka dergiyi de isterdi. Bu görüşmelerde memleket ahvali üzerine yaptığımız sohbetlerin tadı hâlâ damağımdadır. Siyasi konular sinemaya, sinema Yılmaz Güney'e, Yılmaz Güney memlekete karışır dururdu.

Öfkeliydi, sola da öfkeliydi. 12 Mart sürecini, yurtdışında yaşayıp gözlemlediklerini, siyasi mülteciliğin soğuk ve karanlık yüzlerini, öfkeyle anardı. Yurtdışında olduğu dönem sanatına konsantre olmuş, ama belli ki yüreği burada çarpar haldeydi. Solun yeniden toplumsal bir güç kazanması, en büyük özlemlerinden biriydi. Reis Çelik'in Hoşçakal Yarın adlı filmindeki 12 Mart paşalarından ve Denizler'in idamını onaylayan mahkeme başkanı Ali Elverdi'yi canlandırırken, solun güç kazanmasına hizmet etme arzusuyla, adeta o paşalardan o yılların hesabını soruyor olmanın heyecanını yaşıyordu.

Zeytinbağı'ndaki Olimpos
Hep coşkulu, hep heyecanlı, hep yerinde durmayan bu deli dolu adamla ilişkimiz seyreldi sonra. İstanbul'un keşmekeşinden uzaklaşmak istemişti. Dostlarıyla güzel zamanlar geçirmek hayaliyle, Çamlıbel, Zeytinbağı'ndaki yaşam alanını yaratmaya odaklanmıştı. Ne güzellikler katmıştı oraya da. Oradaki bir buluşmamızda, enerjisi katlanmış, şelalelerden, dere yataklarından sekerek doğayı nefes gibi ciğerlerine çeken bir adam haline geldiğini gözlemlemiştim. "Olimpos" uydu onun Zeytinbağı... Onda bir film hayalini kışkırtan büyülü bir mekan...

Son dönemlerinde televizyondaki işleri de araya girdiği için, pek görüşemez olmuştuk. Ne zaman telefonlaşsak görüşememekten şikayet eder, "ama hep sizinleyim" derdi. Bunu demekle kalmaz, mücadele adımlarımızın pek çoğunda, hiç değilse imzasıyla, yerini almaya özen gösterirdi.
Belirli bir tarihi arkasında bırakmış her yalnız aydın gibi belki, öfkesine teslim olduğu da olurdu. Bazen umutsuzluğu umudunun önüne geçer, eser kavururdu. Dostlarını kırdığına, kendini kapattığına şahit olanlar mutlaka olmuştur, benim gibi. Ama bunlar hiç mi hiç önemli değil.

Sözün özü, ona veda ederken, güzel bir teşekkürü hak eden bir onurlu aydındı Tuncel Kurtiz.

Güzel teşekkür böyle mi olur, bilmiyorum. Ama şunları söylemeden edemiyorum:

"İhtiyar, delinin tekiydin, bu düzenin akıllısı olmayacak kadar güzel bir insandın. Sana, bu güzelliği paylaştığın ve hayatımıza unutulmaz güzellikler kattığın için, teşekkür ederiz."

"Sömürü sürdükçe Nâzım daha da güncel"
Kurtiz Nâzım'ın kendisi için ne ifade ettiğini şöyle anlatıyor: "Nâzım'ı 1958'lerde babamın mahzeninde buldum, o zaman 22 yaşındaydım. O günden bu yana Nâzım, özellikle Bedreddin ve diğer şiirleri beni çok etkiledi. (...) Bedreddin'de bir bilinç, bir müzik buldum ve güncel olduğunu düşünüyorum. Hala Bedreddin'ler asılıyor, hele günümüzün ekonomik koşullarında büyük sömürüler yaşanıyor, insan yok ediliyor. İnsan yok edildikçe Nâzım'ın bütün şiirleri daha da güncel oluyor. Evet, ağlıyoruz, bir ağıt yakıyoruz ama bir yandan da insan oluşumuzu hatırlamaya çalışıyoruz."

"Benim oyunculuğum bir dinamo"
Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve senarist Tuncel Kurtiz 1 Şubat 1936'da doğdu. Hukuk, filoloji, felsefe, psikoloji vesanat tarihi bölümlerinde okudu; hiçbirinden mezun olmadı. 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı.

Yılmaz Güney'in "ihtiyar" seslenişini benimsemiş ve kendisiyle yaptığı "Umut", "Sürü", "Duvar" gibi filmleri sanat yaşamının en önemli çalışmaları arasında görmüştür. "Bölük Pörçük" ve "Sayıklamalar" adlı iki kitabı ve "Oyuncu: Tuncel Kurtiz" ve "Aktör Tuncel Kurtiz" adlarıyla yayımlanmış, hakkında yazılmış iki kitap bulunmaktadır. Müzisyen Sema ile birlikte gerçekleştirdiği, "Nâzım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı" üzerine yaptığı bir deneysel çalışması ve yönettiği filmleri de bulunuyordu.

"Oyuncu: Tuncel Kurtiz" kitabında kendisini şöyle anlatıyordu:

"Bu macera sonsuz bir merakla başladı; çalışmakla, disiplinle, okumakla, müzikle, aşkla acılarla, gözlemekle ve iç disiplinle büyüyüp gelişti. Dönüp geriye baktığımda, biraz oynadığım adamları, biraz kendimi görüyorum. Ne o, ne de bu... Doğruyla başlamayı hiç istemiyorum, hep yanlışla başlamak istiyorum, biraz kendim oluyorum o yanlışı buluyorum. Bir metot olarak, bir duygu olarak... Ben rolümü ceket gibi üzerime giyemiyorum, rolümle müthiş yakınlıklar kuruyorum, içinden kolay kolay çıkamıyorum. Bende her zaman bir parçası kalıyor. Kısacası koşan adamı, koşmadan oynayamıyorum, koşmadan yapamıyorum...

Kurtlarımı dökmek istiyorum, çalışmadan duramıyorum. Durmak diye bir şey yok. Durarak bir yerlere gelinmiyor. Hareket etmek istiyorum. Benim oyunculuğum bir dinamo."

SOL




Bu ileti en son özgür tarafından 28.09.2013- 16:17 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
özgür
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: özgür
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 16:21


Tuncel Kurtiz uğurlandı...

Resim Ekleme

Sanatçı Tuncel Kurtiz, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan anma töreni uğurlandı. Kurtiz'in çok sayıda sanatçı dostunun katıldığı anma töreninde bir çok siyasetçi ve sendika yöneticisi yer aldı.

Dilem Taştan - soL

Sinema ve Tiyatro dünyasının duayeni Tuncel Kurtiz, bugün Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan anma töreni ile çok sevdiği Kaz Dağları'na uğurlandı.

Kurtiz'in ve yaşamını yitiren sanatçıların anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından sanatçı Ayla Algan'ın yönlendirdiği törende Kurtiz'in çok sevdiği 2 Nolu Rapsodi piyano ile çalındı. Sinevizyon gösteriminin ardından Kurtiz'in cenazesi alkışlar eşliğinde Balıkesir'e uğurlandı.
Sanat dünyasının emektar isimleri gazetemize Tuncel Kurtiz'i anlattılar.

Orhan Aydın: Tuncel Kurtiz, yalnız Türkiye tiyatrosunda, sinemasında değil dünya sinemasında da toplumsal gerçekçi sanatın taşıyıcısı ve ustasıydı. Hayatını hem kendini hem de insanları ve hayatı değiştirmek için yaşadı. Dünden bugüne Kurtiz'in hayata kattıkları ardımızdan gelecek olan genç yaratıcılar için önemli bir ders niteliğinde. Üstüne tezler yazılması, filmler, belgeseller çekilmesi gereken bir sanatçı. Toplumsal gerçekçi sanat adına adını anmamız gereken dostlardan biridir. İşçilerin, emekçilerin, yurtseverlerin, sosyalistlerin yol arkadaşıdır. Anısını yaşatmak için ürettiklerini yaşatmamız gerekiyor.

Resim Ekleme

Sine Sen Başkanı Zafer Ayden: Darbe günlerinde yiğit bir sinema emekçisiydi. Duruşu, tavırlarıyla bizlerin dostu, yoldaşı arkadaşıydı. Sine Sen olarak onu yüreğimizde yaşatacağız.

Barış Falay: Devrimci bir sanatçıyı kaybettik. Ruhunu hep taze tutan bu anlamda ışık olan bir delikanlıyı kaybettik. Bu delikanlıya yakışmadı. Üreten, üreterek var olana bir türlü yakışmıyor zaten...

Ulvi Alacakaptan: Tiyatronun altın döneminin altın isimleri teker teker gidiyor. Yaşarken onları altın pamuklara sarmamız gerekiyordu.

Arif Sağ: Tuncel Kurtiz, son yüzyılda ciddi bir insanlık modeli olmuştur.

Cüneyt Cebenoyan: Kişisel olarak tanıdığım bir insandı. Büyük bir oyuncuydu. Güzel yaşadı. Doğayla, sevgiyle, sanatla yaşadı. Her zaman ezilenlerin yanında oldu. Bu çizgisini hiçbir zaman değiştirmedi.

Şevval Sam: En başta iyi bir insandı. Hayat enerjisini hiçbir zaman kaybetmedi.

Mehmet Esatoğlu: Bizim oyunculuk geleneğinden gelen büyük aktörlerimiz var. O da bunlardan birisi. Büyük yapıtlar ortaya koymuştur. Ülke çapında halk oyuncuları örgütlenmesi yaratmıştır.

SOL




Bu ileti en son özgür tarafından 28.09.2013- 16:22 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
iskra
[ ..... ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 30.08.2013
İleti Sayısı: 57
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: iskra
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 22:21





Üzerine ışıklar yağsın, USTAM.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
iskra
[ ..... ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 30.08.2013
İleti Sayısı: 57
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: iskra
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 22:23






Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
iskra
[ ..... ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 30.08.2013
İleti Sayısı: 57
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: iskra
Cevap Tarihi: 28.09.2013- 22:28






Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Toplam 2 Sayfa:   Sayfa:   [1]   2   >   son» 



Forum Ana Sayfası

 


 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Konuyu Sosyal Ortamda Paylas
Benzer konular
Başlık Yazan Cevap Gösterim Son ileti
Konu Klasör Üniversitelerde 'Tuncel Kurtiz Haftası' özgür 0 2789 07.10.2013- 20:23
Konu Klasör Teslim Töre hayatını kaybetti... melnur 3 2894 29.11.2019- 05:52
Konu Klasör Muazzez İlmiye ÇIĞ hayatını kaybetti. melnur 2 296 20.11.2024- 04:06
Konu Klasör ABD İran'ı Irak'ta vurdu: Kasım Süleymani hayatını kaybetti... melnur 5 1980 04.01.2020- 16:52
Konu Klasör Tuncel: 'Belki CHP'yle ortak aday gösteririz' özgür 0 3596 28.10.2013- 17:23
Etiketler   Tuncel,   Kurtiz,   hayatını,   kaybetti.
SOL PAYLAŞIM
Yasal Uyarı
Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine yollayabilirsiniz.
Forum Mobil RSS