Cevap vermek istiyorsan buna cevap ver:
Sen ne anlıyorsun diye soruyoruz cevap alamıyoruz. Devrimden sonra liberal partilere serbestlik verileceği ve seçimlere sokulacağını söylemiştin, bunu hala savunuyor musun diyorum, sen lafı dolandırdıkça dolandırıyorsun. Bu tavrın söylediklerini savunamadığını gösteriyor. Emin olmadan konuşuyorsun ki, söylediğini daha sonra savunamaz hale geliyorsun. O zaman senin söylediklerin nasıl ciddiye alınacak? Şimdi söyleyeceklerini de yarın savunamayacak hale geleceksin?
Yazdıklarınla bu sorudan kaçmaktan başka bir şey yapmamış oluyorsun.
Devrimden sonra liberal partilere serbestlik verileceği ve seçimlere sokulacağını söylemiştin, bunu hala savunuyor musun diyorum,
Bunu sormuyormusun.
NOT hala o düşüncemi çürütecek bilimsel görüş yok ve ben o düşünceyi savunuyorum
İşte yazdım savunuyorum diye sen nasıl cevap bekliyorsun gerekçelerini de anlattım üst yazımda .
Tekrar yazayım geçmişte söylediğim her şeyi yine söylüyor ve söylediklerimi savunuyorum
Devrimden sonra liberal demokrasiyi savunman devrimi savunmadığın anlamına gelmiyor mu? Liberal demokrasi olacaksa sosyalistlerin devrim için mücadele etmesine de gerek yok. Nasıl olsa kapitalizmde seçimler var, seçimlerle de her partinin iktidara gelebiliyor, o zaman devrime de gerek yok. Söylediğin bu anlama geliyor.
Hakkı sosyalistmiş gibi açıklamalar yapmaya çalışan bir insan. Onun ne söylemek istediğini aslında bu tür sözlerinden anlıyoruz. Kapitalizme karşı çıktığını düşünüyor ama bu söyledikleriyle kapitalizmin aşılmasının olanaksız olduğunu düşünemiyor. Haklı bir soru sormuşsun, daha önce de bu soruldu. Devrimden sora liberal demokrasi olacaksa devrime gerek yok ki. Aynı hamam aynı tas. Bugün Türkiye'de hangi partiler varsa, devrimden sonra da aynı partilerin olacağını söylemek devrime de, sosyalizme de karşı olmak demektir. İstenildiği kadar üretimden, tüketimden, özgürlük ve demokrasiden bahsedilsin devrimden sonra liberal demokrasi olmalı deniliyorsa, bütün o söylenenler anlamsız hale gelir. Hakkı'da böyle bir özellik var.
Sn Bedrettin
şimdi bir çok cevapları verilmiş olduğum bu soruları tekrar tekrar cevaplıyarak kendimi size isbat etmek için uğraş sarfedeceğimi sanıyorsanız yanılırsız
Çalıştığı için okuma fırsatı bulamadığını samimi şekilde itiraf eden bir kişi zaten yazılanları okumayacak tır bırak anlamayı.
Onun için ne anladıysanız odur. ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur demiş.Albert Einstein.
Anlıyorum burası bize ait horoz biziz diyorsunuz Ama bende özgür irademi kullanmadım mı kendimi esaret altında hissederim.
İşte böyle ben size siz bana benzemeyeceksiniz.
Devrim olsun ne olacağını göreceğiz.
Komünist mücadele ideolojik olarak burjuvazinin liberal ideolojisine verilen mücadeledir. Bu mücadele sınıfsız topluma varılıncaya kadar bırakılamaz. Liberalizm özel mülkiyetin savunulmasıdır. Komünist ideoloji ise özel mülkiyetin ortadan kaldırılma mücadelesidir. Bu iki anlayış birbiri ile uyumlu biçimde yanyana gelemez. Komünist partilerin devrim öncesi ve devrim sonrasındaki mücadelesinde liberalizme yer açmak komünist ideolojiyi terketmek anlamındadır. Liberal sol komünizmden ve sınıfsız toplumdan vazgeçtiği için kapitalizm içinde demokrasi ve özgürlük mücadelesinden yana olabilir. Devrim anlayışından uzaklaşmış da olabilir. Yıllardır kendilerini bu şekilde televizyonlarda anlattılar ve güncel siyasette önemli bir yer kapladılar. Sovyetlerin çözülüşüyle birlikte kafası karışık solcuların bu propagandaya alet olması, Türkiye gündeminin de buna uygun olması bir kısım solcuları komünist düşünceyle hiç bağdaşmayan düşüncelere sarılmasına neden oldu. Bu tipler ya AKP'de kendine yer bulmaya çalıştılar, oradan tekme yiyince bu sefer HDP'de gelecek aramaya başladılar. Talihsizliğimiz bu zihniyetin sosyalist bir zihniyetmiş gibi algılanması.