Mayısta İstasyon'a yolculuk var!
Alexander Gerst, mayıs ayında Uluslararası Uzay İstasyonuna uçacak. İstasyonun üçüncü Alman konuğu olacak Gerste göre Uzay İstasyonu, insanlığın evreni keşif tutkusunun sadece ara durağı. Uluslararası Uzay İstasyonu, yeryüzünden 400 kilometre yükseklikteki yörüngesinde seyrediyor.
Astronotlar 2000 yılından bu yana istasyonda çalışma yapıyor. Alexander Gerst da uzay istasyonunda üstleneceği görev için hazırlıklarını sürdürüyor. Deutsche Wellede yer alan habere göre Jeofizikçi ve astronot Alexander Gerst, Eskiden insanlar sahilde gözlerini ufuk çizgisine dikip acaba orada ne var diye sorardı.
Bunun yanıtını bulmak için gemilerle yola çıktılar. Uzay yolculukları da aynen böyle. Keşfetmek, insanoğlunun büyük tutkusudur diye konuştu. 37 yaşındaki Gerst, astronot olmadan önce volkan araştırmaları yapıyordu. Bundan sonraki hedefini, Marsa yapılacak insanlı yolculuğu kolaylaştıracak keşif ve icatlar oluşturuyor. Alexander Gerst, Daha uzaklara, Aya, bir göktaşına, Marsa gitmek her astronotun hayalidir. Mars, şu anda erişebileceğimiz en ilginç hedef. Marsın hikâyesi aslında Dünyaya benziyor.
Atmosferini incelediğinizde, bu gezegenin bir zamanlar yaşanabilir bir gökcismi olduğunu görüyorsunuz. Yüzeyinde bir zamanlar sıvı halde su varken, şimdi ölü bir gezegen olmuş. Aynı şeyin Dünyanın da başına gelmemesi için ne yapılabilir? dedi. Alexander Gerst, mayıs ayında Uluslararası Uzay İstasyonuna uçacak. Gerstin, toplam 6 ay boyunca çalışacağı uzay istasyonuna daha önce de iki Alman astronot gönderilmişti.
Mars yolculuğu yarına kaldı
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), teknik nedenler ve rüzgarlı hava nedeniyle uzay aracı Orion'un fırlatılışını yarına erteledi.
NASA'dan yapılan açıklamada teknik aksaklıklar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşun yarına ertelendiği açıklandı. Yetkililer uçuşun yarın 14.05'te yapılmasını planladıklarını ifade etti. Orion'un fırlatılışı daha önce de 2 kez ertelenmişti. İleriki yıllarda astronotları Mars'a götürebilmek için tasarlanan Orion'un, şimdilik insansız ve mürettebatsız olarak fırlatılarak denenmesi planlanıyor.
Mars'a yolculuğumuz başlıyor: Orion fırlatıldı
NASA, insanoğlunun gelecekte Mars'a yolculuk etmesinde önemli bir rol oynaması beklenen Orion uzay kapsülünü fırlattı.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanoğlunun gelecekte Mars'a yolculuk etmesinde önemli bir rol oynaması beklenen Orion uzay kapsülünü bugün Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlattı.
Yaklaşık 6 bin kilometre irtifada, Dünya'nın çevresini iki kez dolaşması beklenen uzay gemisinde yolculuk sırasında astronot bulunmayacak ve kritik öneme sahip teknolojiler denenecek.
Orinon'un daha sonra saatte 30 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girmesi ve paraşütler yardımıyla Meksika'nın Baja California Yarımadası açıklarında Büyük Okyanusu'na iniş yapması öngörülüyor.
Orion böyle fırlatıldı
Koni şeklinde, 3,3 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki uzay aracı, 1960'lar ve 70'lerde astronotları Ay'a götüren Apollo uzay gemilerine benziyor. Altı astronot kapasiteye sahip Orion, Apollo'nun 1972'deki yolculuğundan bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ötesine geçen ilk uzay aracı olacak.
Uzay aracı, asıl yolculuğuna çok daha güçlü bir roketle 2020'de çıkacak.
NASA, Orion uzay kapsülünü dün deneyecekti. Ancak deneme, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti