Menü Üye Giriş

Şifre Sıfırla · Kayıt Ol

 SOL PAYLAŞIM  »
 Güncel Tartışma Konuları


Sabahat Akkiraz milletvekilliğinden istifa etti!

CHP'li Sabahat Akkiraz: İktidarın koltuk aşkına, siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık Soma'da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Soma faciasının ardından milletvekilliğinden istifa dilekçesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'na iletti.

Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olan CHP'li Sabahat Akkiraz, milletvekilliğinden istifasını sundu.

Akkiraz Twitter'dan şunları söyledi:

Perşembe günü saat 17.00 de vekillikten istifa dilekçemle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz dedim

Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti.

Bugün bazı arkadaşlarımında bu yönde çağrıları olduğunu duydum.buna sevindim.Somanın siyasi sorumluluğunu alamayan iktidara karşı birleşmeli

Iktidarın koltuk aşkına,siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık soma da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok.

yura  |  Cvp:
Cevap: 1
19.05.2014- 21:35

Muhalefet toptan istifa edip AKP'yi seçime zorlasa, hükümeti zor duruma sokabilir ve meclisin yenilenmesinin önünü açabilir.   Akkiraz'ın istifası umarım bir başlangıç olur.

ayhan  |  Cvp:
Cevap: 2
19.05.2014- 23:16


Şafak Pavey de istifa edecek ama bir şartı var

CHP’li Şafak Pavey, AKP’den bir tek istifa bile gelse hemen milletvekilliğinden istifa edeceğini açıkladı. Pavey Soma’da tarım ve hayvancılık bitirildiği için insanların madende çalışmaya mahkum edildiğini söyledi.
 
Resim Ekleme

Türkiye tarihinin en büyük maden faciasına sahne olan Soma’dan ‘ihmal‘ çığlıkları yükselirken, muhalefet partilerinden vekiller de kayıp veren ailelere destek olmak ve iddiaları araştırmak için ilçeye geldi.  

O vekillerden biri, CHP ’li Şafak Pavey, özellikle dikkat çekti. Pavey, 15 Mayıs’ta T24 için kaleme aldığı makalede, “Başbakan ve vekiller gelin hep birlikte istifa edelim” çağrısı yaptı; ertesi gün de soluğu Soma’da aldı.  

İlçedeki mateme hâlâ eşlik eden Pavey’le diken.com.tr'den Beril Köseoğlu görüştü. E-posta yoluyla yapılan söyleşiden satırbaşları şöyle:

‘SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM'

İstifada şöyle bir yanlış anlama doğdu. Ben CHP’ye ya da muhalefetteki diğer partilere değil, AKP ’lilere istifa çağrısı yapmıştım. İçlerinden biri bile istifa etmek saygınlığını gösterirse hemen istifa edeceğim. Sonuna kadar sözümün arkasındayım. Hele hele; ‘Aklı olan kurtuldu’ diyen, ‘Tekme atan rapor aldı’ diyen filan da istifa edeceklerini açıklarsa, onlarla aynı anda istifa ederim. Ben istifa kavramını, "bir türlü akıllarına gelmiyor, model olayım" diye sundum.  

  ‘HAYVANCILIK VE TARIMI ÖLDÜRDÜLER'

  Kardeş kuzen, baba oğul, amca yeğen, yüzlerce cenaze aynı anda toprağa verildi… Derdimiz onları yeniden acıtmadan, hassas bir saygıyla gözyaşlarını silmek…  

  Gazeteci arkadaşlar bize eşlik etmek istediler, zarifçe kabul etmedik. Kınık’tan Savaştepe’ye bölüşmüşüz evleri, dolaşıyoruz. Elmadere’nin uzun dönemeçli çam ağaçlarıyla kuşatılmış yolundan 11 evladını kaybetmiş köye giriyorum. Bize yol gösteren Musa eliyle yamaçtaki yemyeşil ormanı gösteriyor; “Burayı aldılar, maden açacaklar. Biz de köyden göç edeceğiz, tozu, zehri, mümkün değil artık burada yaşamak.”  

  Ona soramıyorum, “Zaten 11 evladınızı madende kaybetmediniz mi?” Sormuşum gibi cevaplıyor: “Hayvancılığı, tarımı öldürüp, çam ormanlarımızı madenlere yâr ettiler.”  

  ‘BABA ÖLEN İKİ OĞLUNA YEMEK PİŞİRİYOR'

Bir evde iki oğul defnedilmiş, baba ağır travma altında. Hâlâ yaşıyor sanıp, hâlâ yemek pişiriyor onlara.. Eşi, Türkmen başlıklı teyze bana sarılıyor, “Kameraylan geldiler, kovdum. Biz yanıyoruz , akbabalar tiyatro derdinde…”  

  50 metre aşağıda, aynı evden üç genç toprağın altında şimdi… Üç kuzen… Üstelik kuzenleri kurtaran da başka kuzenler. Karşıyaka Belediyesi köye sağlık ve aş çadırı kurmuş. Köyün yarasına merhem olmaya çalışıyor, mavi gözlü kederli doktorumuz.  

‘FITRATIMIZDA HAYVANCILIK VAR'

Bazı anneler ve eşler madencinin fıtratındaki ölüm fikrine ölümüne içerlemiş. Bazıları, “Madem fıtrat bu, o zaman neden dağlardaki ormanları kel tavuk gibi yolup, maden açtılar, hayvancılığımızı öldürdüler?” diye öfkeleniyorlar.  

Onları yatıştırmaya çalışıyorum. Öfke, matemlerini köpürtür diye kaygılanıyorum. Erkekler sessiz, hiç yorum yapmıyorlar. Belli ki madende çalışmak zorunda olmaktan başları eğik…  

Bir evden iki oğul vermişler toprağa. Kapı kalabalık. Sıramı beklerken, minicik bir oğlan çocuğu beliriyor yanımda. 40 yaşında adam gibi, kaşları çatık, bakışı ağır.. “Bu CHP vekili nine” diyor. Yaşlı kadın iki büklüm çıkıyor, ellerime sarılıyor. Ben boşluğa bakıyorum. Ne önemi var neyin vekili olduğunun… Boğazım düğümleniyor.  

Keder, ‘kronik mağdur’un kalbine değmemiş  

Birden yanıbaşımızda kelli felli göbekli rugan sivri burunlu ayakkabılarıyla bir adam beliriyor. Sözcükleriyle kıyafeti arasında bir ‘sonradan görme çamuru‘ akıyor üstünden. Toz toprak içindeyiz. ‘Elit CHP’li vekil‘le ‘kronik mağdur AKP’li halk adamı’ arasındaki farka bakıp gülümseyeceğim kederli olmasam… Bize dövecek gibi bağırıyor. “Depremde 30 bin öldü, 20 bin dediler, burada 400 ölmüşse ne olmuş.”  

  Hayretle baktık ona. Ölü sayısı ya da komplo üstüne konuşmuyorduk. Madenci ücretiyle çağdaş kölelik, taşeronluktan söz ediliyordu. Kelli felli halk adamı kendi kendine konuyu değiştirmişti. Her konuda fikir sahibiydi, bizi hayli payladı ama kalbine Soma’nın kederi zerre değememişti.  

  Sonradan öğrendik ki, oraların müteahhidiymiş. Beton tarafından bakınca Soma’nın patlaması görünmüyor olmalı. Öğrenci bir genç kız sordu; “O az önceki insan mıydı?”

yurt

Gökkağan  |  Cvp:
Cevap: 3
20.05.2014- 00:07

Alıntı Çizelgesi: yura yazmış

Muhalefet toptan istifa edip AKP'yi seçime zorlasa, hükümeti zor duruma sokabilir ve meclisin yenilenmesinin önünü açabilir.   Akkiraz'ın istifası umarım bir başlangıç olur.



Muhalefet istifa mı etsin? Muhalefet rahat koltuğu bırakıp istifa edecek ve hükümeti zora sokup seçime götürecek. sizce istifa ederler mi? Bence hayır. Çünkü gelecek seçimde seçilme kaygısı yaşayan bir muhalefet böyle bir riski göze alamaz. Bana göre bu istifanın bir gerekçesi bile yok. Bu istifa başarısızlığın ve kaçışın bir göstergesidir.

yorum2006  |  Cvp:
Cevap: 4
20.05.2014- 01:54

Bunlar duygusal çıkışlar. Bu ortamda istifanın ne anlamı var? Ne getirecek istifa? Erken seçim olsa ne değişecek? RTE tüm ülkeyi akıl almaz bir abluka almış, topluma deli gömleğini giydirmişler bir kere. Bu kadar hırsızlık, yolsuzluk ortaya çıktı. Son seçime hırsızlıkların gölgesinde girildi. Sonuç ne oldu? Önce dayatılan ablukayı kırmak gerekiyor.

umut  |  Cvp:
Cevap: 5
20.05.2014- 14:26

Ortada bir katliam var. AKP baskılar sonucu ancak bir şeyler yapıyormuş görüntüsü veriyor. Bu durumda muhalefetin bu olaya tepkisi toptan istifa olursa AKP şaşırır. Mecliste kaldıklarında zaten bir şey yapılamıyor. Sokak muhalefetinin örgütlenmesi yapılabilir. İstifa hiç bir şey yapmamaktan çok daha iyidir.

umut  |  Cvp:
Cevap: 6
20.05.2014- 17:34

Meclis'e "istifa" çağrısı imza kampanyasına dönüştü

Resim Ekleme

Soma'da yaşanan facianın ardından muhalefet partilerinin Meclis üyelerine yönelik istifa beklentileri yükseldi. Kamuoyunda geniş bir yankı bulan "istifa et" talepleri, şimdi "Meclis'i boşaltın, AKP'yi susturun" başlıklı bir imza kampanyasına dönüşerek büyüyor.

(soL - Haber Merkezi) Soma'da yaşanan ve yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından muhalefet partilerinin Meclis üyelerine yönelik istifa beklentileri yükseldi.

AKP iktidarının artık tümüyle gayrımeşru hale geldiği ve bu durumda Meclis'te bulunmanın hükümete meşru bir zeminde yer aldığı izlenimi verebilmek için fırsat sunduğu yönündeki yorumlar, muhalefet partilerinin Meclis'i terk ederek AKP'nin bu dayanağını ortadan kaldırmaları gerektiğine işaret ederek istifa beklentisini yaygınlaştırdı.

Şu ana kadar sadece CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın istifa etmesiyle birlikte, kamuoyundaki beklentiler "Çağrımız kendini “milletin vekili” olarak görenlere: Meclis'i boşaltın, AKP'yi susturun" başlıklı bir imza kampanyasına dönüştü. İmza kampanyasının ilk imzacıları ise şu isimlerden oluşuyor:

Ali Rıza Aydın (Anayasa mahkemesi eski raportörü, Sol Cephe sözcüsü)
Abdullah Nefes (Şair)
Abdurrahman Bayramoğlu(Avukat)
Ahmet Abakay (Gazetesi, ÇGD Başkanı)
Ahmet Cemal (Yazar)
Ahmet Kahilogullari (Öğretim görevlisi)
Ahmet Mantaş (Eğitim-İş Çanakkale Şubesi denetleme kurulu başkanı)
Ahmet Uhri (Arkeolog)
Ahmet Yücel Çiftçi (SHP eski MYK üyesi)
Ali Avcu (Gazeteci)
Ali Bulut (Şair, yazar)
Alpaslan Savaş (Birleşik Metal-İş Sendikası örgütlenme uzmanı)
Alper Karahan (Gazeteci)
Anıl Çınar (Mühendis)
Asalet Koç (Eğitim-Sen Keşan temsilciliği eğitim sekreteri)
Asaf Güven Aksel (Yazar)
Asiye Hazer Binzet (BES Çanakkale Şube hukuk sekreteri)
Aşkın Süzük (Sendika uzmanı)
Aydemir Güler (soL gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)
Ayhan Filazi (Öğretim Üyesi)
Aylin Tekiner (Heykeltraş)
Dr. Aylin Topal
Aynur İnci (SHP Kocaeli eski il yöneticisi)
Aziz Nâsır Arçağ (Diş Hekimi)
Barbaros Tantan (Gazeteci)
Barış Demir (Egitim-sen Çanakkale Şube yönetim kurulu üyesi)
Başar Yaltı (Avukat)
Bayram Ceylan (DİSK Emekli-Sen Tarsus Temsilcisi)
Bedriye Yıldızeli (Tüm-Bel-Sen eski Kocaeli Şube Başkanı)
Begüm Hacıyusufoğlu (Kimyager)
Bekir Yurdagül (CHP eski Kocaeli Milletvekili, eski genel sekreter yardımcısı)
Berivan Kaya (Kimya Mühendisi)
Betül Kuyucu (Doktor)
Beyhan Vatansever (Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı)
Bilgütay Hakkı Durna (Avukat)
Buhara Önal (Hekim, iş sağlığı doktoru)
Buket Çınar (PSAKD Çerkezköy Şube Sekreteri)
Dr. Burak Gürbüz (Öğretim üyesi)
Bülent Cengiz (Yazar)
Dr. Burçak Özoğlu
Can Ocak (Dansçı)
Prof. Dr. Canan Kalaycıoğlu (Ankara Ü, Tıp)
Canan Koç (Sosyolog, Eski sendika uzmanı)
Candan Eryılmaz (BES Kocaeli Şube YK üyesi)
Caner Aktan (Gazeteci)
Caner Beklim (Radyo-TV yapımcısı)
Yrd. Doç. Dr. Candan Badem (Tunceli Üniversitesi Tarih Bölümü)
Cem Taylan Erden (Van Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi)
Cengizhan Aktan (Gazeteci)
Cenk Alaçam (Gazeteci)
Cenk Saraçoğlu (Öğretim üyesi)
Ceren Tuglu (Araştırma görevlisi)
Coşkun Irmak (Tiyatro-Sinema Sanatçısı)
Cüneyt Göksu (Gazeteci)
Çağrı Kınıkoğlu (Yönetmen, eleştirmen)
Çetin Koçyiğit (Öğretim üyesi)
Çetin Yiğenoğlu (Gazeteci, yazar)
Değer Gönül (Eğitim-İş Çanakkale Şubesi eğitim sekreteri)
Deniz Cıkcık (Mimar)
Egemen Ergun (İnşaat mühendisi)
Elif Örnek (Gazeteci)
Ender Yiğit (Tiyatro Sanatçısı)
Elif Paklacı (Türk Hemşireler Derneği Tekirdağ Öğrenci Komisyonu Başkanı)
Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli
Emin İgüs (Müzisyen)
Emine Küçük Özcan (SHP eski PM üyesi)
Emre Deveci (Gazeteci)
Emre Sarı (Bes Edirne Şube Hukuk ve TİS sekreteri)
Ender Helvacıoğlu (Bilim ve Gelecek Dergisi Yayın Yönetmeni, soL gazetesi yazarı)
Enginay Gültekin (Tiyatro Sanatçısı)
Ercan Akkaya(Araştırma görevlisi)
Doç. Dr. Erdal Eroğlu (Süleyman Demirel Ü.)
Erhan Karaçay (Mühendis)
Prof. Dr. Erol Eroğlu (Süleyman Demirel Ü.)
Dr. Esra Yüksek (Kocaeli Tabip Odası Eski Başkanı)
Eylem Yentürk (Hekim)
Doç.Dr. E. Zeynep Güler
Fatih Eroğlu (Haber-Sen Ankara 1 Nolu Şube YK Üyesi)
Fatma Erol (Mühendis)
​Gamze Erbil (Gazeteci)
Gizem Özen (Dış Ticaret uzmanı)
Gül Atmaca (Gazeteci, yazar)
Gülizar Irmak (Tiyatro-Sinema Sanatçısı)
Prof. Dr. Gülriz Erişgen (Ankara Ü.,Tıp)
Gülsen Tuncer (Tiyatro Sanatçısı)
Gonca Karabulut (Mühendis)​
Prof. Dr. H.Nese Özgen
Hakan Mıhcı (Öğretim Üyesi)
Hasan Esen (Öğretim görevlisi)
Hasan Özpehlivan (Yazar)
Hülya Arslangiray (SES Bursa Şubesi kadın sekreteri)
Hüsamettin Köse (Bes Edirne şube başkanı)
Işıtan Gündüz (Yayıncı, çevirmen)
İbrahim Doğan (Trakya İlerici Avukatlar Grubu)
İbrahim Mart (Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube başkanı)
Yard. Doç. İlbeyi Kılavuz (Kocaeli Üniversitesi Öğretyim Üyesi)
Prof. Dr. İlhan İkeda, (Yeditepe Ü., Matematik)
İlker Belek (Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi)
İnan Ersoy (ESM çanakkale temsilcisi)
İnsel İnal (Ressam, akademisyen)
İrfan Ertel (Ressam)
Prof. Dr. İzge Günal
Kader Sucuk (Mühendis)
Kadir Sev (Eski Sayıştay denetçisi)
Kemal Alim (Birleşik Metal-İş Sendikası örgütlenme uzmanı)
Kemal Okuyan (Yazar)
Kemal Parlak (Birleşik Metal-İş Sendikası eski İstanbul 1 Nolu Şube yöneticisi)
Mahmut Can (Bes Edirne Şube örgütlenme sekreteri)
M.Akif Akalın (Hekim, yazar)
Mehmet Ağca (BES Çanakkale Şube mali sekreteri)
Mehmet Fatih Talan (Trakya İlerici Avukat Grubu)
Mehmet Toker (Kocaeli SMMM Meclis Başkanı)
Mehtap Akyol Tolu (Diş hekimi)
Meltem Öztürk (Belgesel yönetmeni)
Prof. Metin Baştuğ (Ankara Ü., Tıp)
Metin Coşkun (Tiyatro sanatçısı)
Metin Kıyan (Mühendis)
Mine Gültepe (Emekli Sen Kocaeli Şube yönetim kurulu üyesi)
Muna Örs (Emekli)
Murat İşcan (Trakya İlerici Avukatlar Grubu)
Murat Özdemir (DİSK Banksen Disiplin Kurulu Üyesi)
Murat Sümbül (Yazar)
Murat Turan (Ressam)
Murat Yılan(Araştırma görevlisi)
Mustafa Demir (Eğit-Der başkanı)
Mustafa K. Erdemol (Gazeteci)
Mustafa Tozkoparan (Birleşik Metal-İş Sendikası Sarkuysan işyeri sendika temsilcisi)
Yard. Doç. Dr. Muzaffer Erdoğan (Namık Kemal Üniversitesi)
Müfide Pekin (Çevirmen)
Müjde Tozbey Erden(Avukat, Van Barosu Kadın Hakları Merkezi, sol Gazetesi yazarı)
Nazım Koçak (Mühendis)
Necla Algan (Sinema yazarı)
Nejla Tarım (Gazeteci)
Neslihan Koçaslan (Gazeteci)
Nezih Bamyacı (Uludağ Üniversitesi, akademisyen)
Nihat Behram (Şair, yazar)
Nihat Göküş (Sendikacı)
Nergis Mütevellioğlu   (Prof.Dr.)
Prof. Dr. Nezahat Zaloğlu (Ankara Ü., Tıp)
Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu (Gazi Ü., Eczacılık, ÜKD Başkanı)
Olgun Açar (Müzisyen)
Onur Emre Yağan (Gazeteci)
Onur Güneş (İşçi Avukatlar YTM Sözcüsü)
Orhan Antepli (SES Bursa hukuk sekreteri)
Orhan Aydın (Tiyatro Sanatçısı)
Orhan Karadağ (CHP eski İzmit Belediye Meclis üyesi)
Orhan Kurtuldu (Tiyatro Sanatçısı)
Osman Coşkun (Şair)
Özlem Başarır (Gazeteci)
Özlem Şen Abay (Avukat)
Özgür Eryılmaz (Avukat)
Özgür Murat Büyük (Avukat)
Özgür Savaşcıoğlu(Gazeteci)
Özgür Urfa(Avukat)
Pelin Buzluk (Yazar)
Polat Demir (Petrol-İş Sendikası Ürosan Baştemsilcisi)
Rahmi Saltuk (Halk müziği sanatçısı)
Prof. Dr. Raşit Kaya (ODTÜ)
Renan Bilek (Müzisyen, oyuncu)
Rengin Dallı Demiröz (Kimya mühendisi)
Rıfat Doğan (Gazeteci)
Ruhan Alpaydın (Öğretim üyesi)
Salih Ersoy (BES Çanakkale Şube Başkanı, KESK Çanakkale dönem sözcüsü)
Savaş Testici (DİSK Tekstil Sendikası Trakya Şube Başkanı)
Yard. Doç. Seda Kılavuz (Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Selin Asker (Gazeteci)
Selin Hakkani (İktisatçı)
Senih Gürses (Öğretim üyesi)
Serdar Koç (Hekim, şair)
Serdar Nazım Yüce (Gazeteci)
Serdar Şahinkaya (Öğretim üyesi)
Sertaç Yıldırım (Reklamcı)
Sertif Kahraman (Eski Öz-Çelik-İş Gebze Şube Başkanı)
Sevra Baklacı (Gazeteci)
Seyfettin Uz (Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Görevlisi)
Seyhan Odabaş (CHP İzmit İlçe üyesi)
Sezgin Türk (Belgesel yönetmeni)
Prof.Dr. Şafak Alpay (ODTÜ)
Şule Yurdagül (Eski sendikacı)
Tahir Öngür (Jeoloji Mühendisi)
Tayfun Sırman (İnternet Yayıncıları Derneği Genel Başkanı)
Tuncay Çelen(Yazar)
Turgay Delibalta (Şair)
Türkan Çiftçi (ÖDP kurucu üyesi)
Uğur Pişmanlık (Gazeteci, yazar)
Uğur Yurtkul (Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube çalışanı)
Umut Azgüler (Trakya İlerici Avukat Grubu, Çorlu Belediyesi Meclis üyesi)
Volkan Algan (Gazeteci)
Yalçın Akyürek (Bankacı)
Yasemin Yıldırım (Gazeteci)
Yaşar Uzun (Kocaeli eski İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı)
Yeliz Köseoğlu (PSAKD Çanakkale Şube yönetim kurulu üyesi)
Yıldız Koç (Gazeteci)
Prof. Dr. Yılmaz Akyıldız
Yusuf Ziya Tom (KEYDER Kocaeli İl Başkanı)
Yücel Çağlar (Öğretim üyesi)
Yüksel Aymaz (Işık Tasarımcısı)
Zeynep Altan (Bes Edirne Şube mali sekreteri)

denizcan  |  Cvp:
Cevap: 7
20.05.2014- 18:28

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde toptan istifa etmek nasıl bir yarar getirir, bilmiyorum. İstifayı gündeme getirenler sokak muhalefetini öne sürüyorlar ama, parlamentoda bulunurken de sokak muhalefetini örgütlemek mümkün. Hem de daha güçlü bir şekilde. Muhalefeti hem sokakta ve hem de parlamentoda birlikte yapmak daha etkili olacaktır. Bu yüzden istifanın çok akılcı bir muhalefet yöntemi olacağını düşünmüyorum.

umut  |  Cvp:
Cevap: 8
21.05.2014- 09:51

İstifa çağrısı...
Kemal Okuyan


Milletvekilleri istifaya çağrılıyor. Farklı kesimlerden gelmeye başladı bu talep. “İstifa edelim” diyen milletvekilleri de var. Hatta etttiğini söyleyen...

Belli ki yakında çok etkili olacak bu çağrı.

İtirazlar yükseliyor hemen, en fazla da “ama o zaman meydan AKP’ye kalır” deniyor.

Güzel, demek ki “meydan” denince bazılarının aklına, diktatörün uygun gördüğü yasaları güle oynaya çıkardığı, yargıçları, milletvekillerini, muhalefet liderlerini dövdürdüğü Meclis geliyor sadece…

O meydanda AKP’nin davulu çalıyor, bir sonraki aşama meydan dayağı da olabilir, bu davuldan hoşlanmayalara...

Oysa memlekette başka meydanlar da var. Halkın öfkesini, tepkisini, kararlılığını yansıtan. Oralarda ise meydan asla AKP’ye kalmaz.

Milletvekillerine çağrı, bir rica filan değil, bir siyasi durum saptaması ve taraflaşma ilanıdır. “Safınızı seçin, çeşitli nedenlerle terk etmediğiniz o meydanın meşruiyeti kalmamıştır, haberiniz olsun” deklarasyonudur.

Buna verilecek “ama meydanı AKP’ye bırakmış oluruz” yanıtının bir inandırıcılığı yok. O meydan AKP’ye bırakılmış zaten. Bırakın, kaçın, kurtulun!

Bir de “kaos olur” kaygısı dillendiriliyor. Başka yerler bir yana ülkenin başkentinde belediye başkanlığı hile ve zorbalıkla ele geçirilmiş, insanların üzerine tonlarca zehirli gaz püskürtülmüş, avukatlar kelepçelenmiş, muhalefet liderlerinden biri Meclis’te dövülmüş, Başbakan vatandaşa sille tokat girişmiş ve de bu düzenin bütün rezilliği sayısını tam olarak bilemediğimiz yüzlerce maden işçisinin üzerine ölüm olmuş çökmüş!

“Kaos olurmuş”!

Memleket kuralla işliyor da, milletvekilleri istifa edince kaosa sürüklenecek!

Son olarak, “zamanı gelince…” dendiğini duyuyoruz. Birkaç CHP’li milletvekiline, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun tekmelenmesinden sonra “orada ne duruyorsunuz” diye sormuştum. Ve şunu eklemiştim, “yarın genel Başkanınıza da aynısını yaparlar”.

“O kadar da değil” yanıtını almıştım.

Zamanı gelince, o kadarını da yaparlardı, yaptılar da! Çünkü bazılarının zamanı bir türlü gelmez.

Tekrar olacak, burada CHP’yle ya da diğer muhalif partileriyle ilgili bir mesele tartışılmıyor, onu kendileri yaparlar. Burada bir “gerçek” dillendiriliyor: Diktatörle aramızdan çekilin!

Bu iyi anlaşılmalıdır. Ha, diktatörle hesabı olan, kendini halkın safında gören zaten kendini belli ediyor, eder de.

Ama tersi de geçerlidir. Bu saatten sonra diktatöre meşruiyet kazandıran, onun oyununa ortak olan herkes diktatöre yardım ve yataklık suçunu işlemiş olacaktır.

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]