Menü Üye Giriş

Şifre Sıfırla · Kayıt Ol

ayhan  |  Cvp:
Cevap: 73
17.10.2014- 22:53

Alıntı Çizelgesi: Alisan yazmış

Alıntı Çizelgesi: ayhan yazmış

Alıntı Çizelgesi: Alisan yazmış

Sol maskesi arkasında milliyetciliğin propagandasını yapmaktır bu. Ekmel için çalışan bir ayhan'danda doğal olarak böyle milliyetci ve şöven bir açıklamayı buraya yapıştırmak beklenir. Sol'u bitirenler iş başında.



Solcu olmayan, sola düşman olan alişan yine sola akıl vermeye soyunmuş. Yazıdan ne anladığını sormayacağım çünkü anlamadığını, orada işine gelmeyen şeyler yazdığını biliyorum. Yazıda Türkiye Cumhuriyetine hakaret olsaydı, yurtseverlik lanetlenseydi, kürt milliyetçiliğine övgüler olsaydı, Alişan solculuk böyle olur der, yazıdan da memnun kalırdı.

Solculuktan ne anladığına bağlı ayhan. Senin Solculuktan anladığın başta Kürt düşmanlığı olmak üzere hakkını arayan her etnik kökenlilere karşı olmak, onları bölücü ilan etmek, stotükoculuk, CHP ve MHP destekciliği, Ekmel için seçim propagandası yapmak, Türk bayrağını, istiklal marşını, andımızı savunmak,......
Evet ben böyle bir Sol anlayışa katşıyım. Böyle bir "Sol karşıtı" olmaktanda kıvanç duyuyorum.



Sen de etnik siyaseti solculuk sanan birisin. Solcu olman için kırk fırın ekmek yemen lazım. Bir ezberlemişsin kürtler hakkını arıyor söylüyor geçiyorsun. Hangi hakdan bahsediyorsun? Kürt halkını emperyalizmin çıkarlarıyla uzlaştıranlarrın savunduğu haklar mı? Kürt halkını parababalarına esir edecek haklar mı? AKP'den beklenecek haklar mı? Kendi kendini solcu olduğunu söylüyorsun da, şu solculuğun ne olduğunu bir türlü anlayamadın? Solculuğu anlayamayan emperyalizmi ve yurtseverliği nasıl anlasın?

ayhan  |  Cvp:
Cevap: 74
17.10.2014- 22:56

Alıntı Çizelgesi: munzur yazmış

Alıntı Çizelgesi: ayhan yazmış

Halkı ve vatanı sevmek, sorun çözmeyi öğrenmektir. Halkı ve vatanı sevmek sosyalist devrimci olabilmektir. Halkı sevmeyen sosyalist, vatanını sevmeyen anti emperyalist olamaz. Bu yüzden solcular dünyanın her yerinde halkının yanında saf tutarlar ve vatanını emperyalizme karşı savunurlar.



Seni gidi sosyal şoven seni!
Seni gidi ulusalcı seni!
Seni gidi neo faşist seni!

Halkı vatanı sevmek de neymiş, ulusalcı mısın sen!? Solcunun vatanı olmaz, Manifestoyu okumadın mı? Solcu dediğin enternasyonal solcu olur, vatanla falan işi olmaz. Burjuvazinin vatanını mı seviyorsun? Biz sınırlara karşıyız, bu yüzden enternasyonalciyiz! Dünya devrimini savunuyoruz!

falan, filan!

Kendileri de inanıyor mudur, bu yazılanlara?




Bunları söyleyenler ezbere konuşuyor, onlar kürt milliyetçiliğinin arkasına saklanmışlar internette solculuk oynuyorlar. Milliyetçi kürt kankalarından alkış ve teşekkür almak onlara yetiyor. Alkış almak yetiyor onlara, solculukları gevezelik yapma istekleriyle doğru orantılı.

ayhan  |  Cvp:
Cevap: 75
17.10.2014- 22:57

Alıntı Çizelgesi: Atahan yazmış

Sosyalistler, halkların dayanışmasından yanadır, halkların hürriyet mücadelesine saygılıdır.

Kürt hareketi, Türkiye solundan kopmadı diyen arkadaşlar, Türkiye solunun tarihine baksınlar.

Hikmet Kıvılcımlı, Mehmet Ali Aybar, Behice Boran, Yalçın Küçük gibi Türkiye solunun öncüleri, Kürtler üzerine tezler yazmışlardır. Nitekim çoğu bu uğurda hapislerde yatmışlardır.

DDKO'nun kurulmasında, TİP'in öncülüğü vardır. Nitekim bu yüzden, TİP, 12 Mart cuntası tarafından kapatılmıştır.

Türkiye'deki Kürt hareketinin temsilcisi sayabileceğimiz PKK, Türkiye solundan bağımsız hareket etmeye başlamış, giderek sosyalizmden öteye savrulmuştur.

Toprak ağası Ahmet Türk, DTP'de genel başkanlık yapmıştır. Nitekim, günümüzde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı'dır.

Aleni şeriatçı olan, Altan Tan, HDP'nin içerisindedir.

Türkiye solunun Kürtlerden bir istirhamı var. Ayrılmak isterseniz önünüzde kimse duramaz ama bu koşullarda bizden ayrılmayın diyoruz.

Kürt hareketinin, HDP'nin Türkiyelileşme, Türkiye soluyla temas kurma isteğine saygı duyarız. Birbirimize saygılı ve ilkeli yaklaşmak kaydıyla.

Saygılarımla...




Seni kutluyorum yoldaş ve yazdıklarının her kelimesine katılıyorum.

umut  |  Cvp:
Cevap: 76
18.10.2014- 17:10

Alıntı Çizelgesi: solcu yazmış

İnsan kapitalizmin yıkılmasından yana değilse onun vatan diye bir derdi olmaz. O vatanda sömürü varmış, emperyalizm söz sahibiymiş, hiç önemli olmaz. Laf olsun diye bütün dünya vatan olurmuş! Sanki o bütün dünyada burjuvanın kendisi hakim değilmiş gibi.



İyi söyledin,Solcular vatansever olmaz çünkü o vatanda burjuvazi hakimmiş. Solcular ancak devleti yönetecek hale geldiklerinde vatansever olurmuş! Böyle söylüyorlar. Senin dediğin gibi bütün dünyada burjuvazi hakim olduğu için, o zaman bütün dünya da işçilerin vatanı olamaz. İşçiler ancak bütün dünyada egemen olduklarında dünyanın hakimi olacaktır!   Bu durumda solcuların ve işçilerin vatanı yoktur demektir. Yoksa ne için mücadele edeceğiz? Vatanı ve dünyayı gerçek vatan yapmak için değil mi? Ve bu mücadele doğal olarak yurtseverliği ve enternasyonalist olmayı getirmez mi?

solcu  |  Cvp:
Cevap: 77
19.10.2014- 18:52

Alıntı Çizelgesi: umut yazmış

Alıntı Çizelgesi: solcu yazmış

İnsan kapitalizmin yıkılmasından yana değilse onun vatan diye bir derdi olmaz. O vatanda sömürü varmış, emperyalizm söz sahibiymiş, hiç önemli olmaz. Laf olsun diye bütün dünya vatan olurmuş! Sanki o bütün dünyada burjuvanın kendisi hakim değilmiş gibi.



İyi söyledin,Solcular vatansever olmaz çünkü o vatanda burjuvazi hakimmiş. Solcular ancak devleti yönetecek hale geldiklerinde vatansever olurmuş! Böyle söylüyorlar. Senin dediğin gibi bütün dünyada burjuvazi hakim olduğu için, o zaman bütün dünya da işçilerin vatanı olamaz. İşçiler ancak bütün dünyada egemen olduklarında dünyanın hakimi olacaktır!   Bu durumda solcuların ve işçilerin vatanı yoktur demektir. Yoksa ne için mücadele edeceğiz? Vatanı ve dünyayı gerçek vatan yapmak için değil mi? Ve bu mücadele doğal olarak yurtseverliği ve enternasyonalist olmayı getirmez mi?



Onlara göre gerektirmez, çünkü onların mücadele etme niyetleri yok. Emperyalizmin ülkeleri sömürdüğü gerçeğinden kaçınıyorlar. Lafa gelince doğru buluyorlar ama bu konuda siyaset ortaya koymak istemiyorlar. Emperyalizm karşıtlığı lafta kalınca yurtseverliğe de düşman olmak zorunda kalıyorlar.

melnur  |  Cvp:
Cevap: 78
07.12.2014- 02:30

''İşçilerin vatanı yoktur''a, ''biz sosyalistlerin vatanı bütün dünyadır''a bağlanmış bir söylemin sosyalist mücadeleye, sınıfla bağ kurmaya yararı nedir? Burjuvazi emekçi halkı her türlü ideolojik baskı araçlarıyla sindirirken, bu tür söylemlerle sınıfı siyasete çekebilmek kolay olabilir mi? Bence hiç mümkün değil. İdeolojik doğruları kendi aramızda tartışabiliriz. Marks manifestoda bu cümleyi kurarken ve devamında ne söylemek istemiştir, Lenin bunu nasıl ( doğru bir şekilde) yorumlamıştır, bunları yine aramızda konuşabiliriz. Ama iş siyasete geldiğinde, işçi sınıfı ve emekçi halkı güncelde yaşadığı sorunlar üzerinden siyasete taşırken daha farklı bir söylem zorunluluğu her zaman vardır. BHH hareketinin açıklamalarında sosyalizm kavramının açıkça söylenilmediği konusunda eleştiriler var! Tamam, bunu kuyrukçu takımı dillendiriyor ve amacı eleştirmenin ötesinde kuyrukçuluğun dayattığı bir ötekileştirme ve düşmanlaştırma tavrı ama biz bunu sanki iyi niyetli bir eleştiri olarak alsak bile, bu eleştiriyi doğru, ve mantıklı bir eleştiri değil.

Bu eleştiri iki temel yanlış içeriyor. Bunlardan birincisi, sosyalist mücadelenin ve hatta sosyalist devrimin sosyalist bilince sahip kitleler tarafından gerçekleştirileceğini varsaymamız. Birinci yanlış bu. Bununla bağlantılı ikinci yanlış ise, sosyalistlerin sınıfla, halkla bağ kurabilmesi doğrudan saf ideolojik bir söylemle yapılamaz. Bu konularda bence çok yanlış bir konumlanış içindeyiz.

Türkiye'de özellikle AKP iktidarı toplumun tüm emekçi kesimleri üzerinde yoğun bir ideolojik saldırı başlatmıştır. Örgütsüzleştirme, taşeronlaştırma ve yandaş sendikaları kayırmayla birlikte işçi sınıfının üzerinde yoğun bir baskı ve sindirme siyaseti uygulanıyor. Yoksullaştırarak, işsiz bırakarak ve sadaka kültürüne bağlayarak sınıfın ekonomik alanda hareket alanını daraltmış ve adeta yok etmiştir. Toplumsal alanda dinselleştirmeyle birlikte ideolojik basıncını alabildiğine arttırmış, kitle iletişim araçlarını doğrudan kendisine bağlayarak, ''alo fatih''ler yaratarak ve en küçük muhalefete bile söz söyleme hakkı tanımayarak kendi sınıfsal çıkarlarını ( sistemin diğer ideolojik araçlarıyla birlikte) sınıfın çıkarlarıymış gibi dayatabilmekte ve böyle bir algıya yol açabilmektedir. Böyle bir süreç içinden geçerken sınıf mücadelesi saf ideolojik söylemlerle halka yanaşmak olamaz. Halkı siyasete çekecek bir söylem ve farklı siyasi araçlar yaratma zorunluluğu bu nedenle önemlidir. Partilere ve örgütlere katılım sağlanabildiklten sonra teorik çalışmalar önem kazanır. Yoksa, kitleye saf ideolojik söylemler ulaşmaz, burjuvazinin basıncının yarattığı tahribatı ortadan kaldırmaz. Öncü(ler) mutlaka sistemin siyasi alandaki çatlaklarına sızmak ve bu çatlaklar üzerinden halka ulaşmak zorundadır; başka bir çaresi de yoktur.

Daha farklı bir açıdan bakalım; Rusya'da devrim kitlelere sosyalizm sloganı dayatılarak mı olmuştur? Hiç ilgisi yok. Lenin'in kitlelere ulaşma sloganı, ekmek, barış ve topraktı. Hem de hangi koşularda? 1905 devriminde bile Rusya'da 500 bin kişi grevdeydi. Düşünebiliyor musunuz, yıl 1905 ve 500 bin kişi grevde. Toplumun her kesimi sürekli hareketli. Rusya kaynıyor. Böyle koşullarda bile geniş yığınları kucaklayabilmek ancak onların yaşamlarını doğrudan etkileyen noktalara vuruş yapılar gerçekleştiriliyor. Sorun sosyalist öncülüğü ayaklanan kitlelere   bir şekilde benimsetebilmektir. Öncü sınıf ilişkisinin önemi de burada yatıyor. O ayaklanma koşullarında bile gerçekleştirilme gereği hissedilmeyen bir söylemin, kitle açısından çok daha geri bir durumda olduğu su götürmeyen Türkiye gerçeği karşısında dile getirilmesi saçmalıktır ve ideoloji-siyaset ilişkisini bilmemezliktir. Bunun başka bir nedeni yok!

Şimdi aynı soruyu bir daha soralım; sınıfla, halkla bağ kurabilmek için, '' bizim vatanımız yok'' söylemi mi daha işlevseldir, yoksa ''bu vatan bizim, bu vatan toprağı üzerinde bizi sömürenlerin iktidarını yıkacağız'' söylemi mi?

bedrettin  |  Cvp:
Cevap: 79
08.12.2014- 02:07

Şimdi aynı soruyu bir daha soralım; sınıfla, halkla bağ kurabilmek için, '' bizim vatanımız yok'' söylemi mi daha işlevseldir, yoksa ''bu vatan bizim, bu vatan toprağı üzerinde bizi sömürenlerin iktidarını yıkacağız'' söylemi mi?

''Bu vatan bizim, bu vatan toprağı üzerinde bizi sömürenlerin iktidarını yıkacağız'' derseler, kuyrukçuluğa gerekçeleri ortadan kalkar. BU yüzden bunu söyleyemezler.

melnur  |  Cvp:
Cevap: 80
09.12.2014- 00:52

Alıntı Çizelgesi: bedrettin yazmış

Şimdi aynı soruyu bir daha soralım; sınıfla, halkla bağ kurabilmek için, '' bizim vatanımız yok'' söylemi mi daha işlevseldir, yoksa ''bu vatan bizim, bu vatan toprağı üzerinde bizi sömürenlerin iktidarını yıkacağız'' söylemi mi?

''Bu vatan bizim, bu vatan toprağı üzerinde bizi sömürenlerin iktidarını yıkacağız'' derseler, kuyrukçuluğa gerekçeleri ortadan kalkar. BU yüzden bunu söyleyemezler.




Türkiye solunda bir kesimin önemli bir zaafı bu. Kuyrukçular siyasi devrim perspektifini öteleyerek, çoğu kez yadsıyarak bu tür gereksiz ve yararsız bir söylemi siyasi söylem haline getirebiliyorlar. Sanalın dışında aşıldığını düşünüyorum.

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]