[size=2]
Verdiğim örneklerin hepsi de BHH tarzı örneklerdir. Şekil olarak güzel gibi dursa da, kitle enerjisini harcamıştır.
BHH kitle enerjisinin sönümlenmemesi için parti programlarını ve kişisel düşünce farklılıklarının bir kenara bırakıldığı bir ilkeler toplamı altında oluşturulan birlikteliktir. Nereden çıkartıyorsunuz kitle enerjisini harcadıklarını. HKP mi topluyor, kitleyi devrimci bir program altında birleştiriyordu? Böyle uçuk bir yorum nasıl yapabiliyorsunuz anlayamıyorum. BHH olmasaydı kitle enerjisini koruyor mu olacaktı? Koruyor muydu?
Ayrıca bir HKP'li olarak önerimizi yazıyorum zaten, neden bir savunma psikolojisine giriliyor ki? Üstüne de eğer ki önerdiğimiz şekilde olmazsa, hem kitleyi örgütleyecek bir yığın hareketi olmak yolunda, hem de devrimi gerçekleştirme yolunda başarısız olacağını söylüyorum. Sen de buna karşı "şu yüzden başarısız olmayacaktır" diye yazman gerekir. Ayrıca kendimize Marksist-Leninist diyorsak "deneme-yanılma" yoluyla (ampirik yöntemle) değil, olgulara dayanarak yöntem üretiriz. BHH, olgulara dayanmıyor. Bir Türkiye hayal ediyor ve onun olgusuna bakmadan tespit yapıyor.
Kitleyi örgütlemeye çalışmanın devrim konusundaki başarısızlık ile ne ilgisi var? Nasıl bir ilişki kurabildiniz, hayret! Kendimize ML diyorsak siyaset konusunda deneme yanılma yöntemiyle de siyaset üretilebilir. Hatta bu konudaki iddialar ve siyaset tarzlarının hemen tamamı deneme-yanılma olarak yorumlanabilir. Başka yolu yok bunun. İdeolojinizle bağlantı her siyaset, ideolojiniz ne kadar doğru ve tutarlı olursa olsun, sonuçta karşılık vermeyebilir. Yanlışlık ne ürettiğiniz siyasetin ve ne de ideolojik duruşunuzun yanlışlığı anlamına gelmez. Çünkü bu konunun verili an'a göre bile bir reçetesi yoktur. Toplumun farklı refleksleri sizin doğru olarak ürettiğinizi düşündüğünüz siyasi açılımları karşılıksız kılabilir. Denemiş ve karşılık bulamamış, bir anlamda ''yanılmışsınız''dır. Tekrar denersiniz. Neden karşılıksız kaldığını sorgularsınız, bir sonuca varırsınız ve yeniden denersiniz. Yani kitleyle bağ kurmak kurmak konusu her verili an'a özgü bir deneme yanılma yoludur. Bunun önceden belirlenmiş ve her koşula uygun bir reçetesi yoktur ve olamaz.
Partisel olarak veya kişisel olarak BHH içinde yer almadığınız için eleştirmeye çalışıyorsunuz. Sosyalist solun Haziran'ı nasıl örgütleyeceği konusunda, BHH'nin neden yanlış oldğunave HKP'nin bu konuda ne yapmayı düşündüğüne dair hiç bir somut şey söylemiyorsunuz. BHH yanlış HKP doğruysa siz BHH'den daha fazla insanı örgütlersiniz biz de ''haklıymıışsınız'' deriz. Bu olmadan BHH eleştirisi BHH'yi anlamamakta ısrar etmek bana anlamsız geliyor.
Aynı şeyleri konuşmuyoruz. Partili kimliğini biraz olsun dışta tutarsan, ne söylediğimizi daha iyi anlayabiliriz. Türkiye'de sosyalist solun en önemli sorunu kitle düzeyinde genişlik kazanamaması, 12 eylül öncesindeki kitlesini kaybetmesidir. Haziran'la birlikte önümüzde yeni bir dönem başladı. Bu ülkede milyonlarca insanın aydınlanma, laiklik ve yurtseverlik noktalarında AKP'ye direnmeye çalıştıklarını gördük. Bu kitlelerin tek sorunu örgütsüz oluşlarıdır. Bu tespitlere karşı çıkmazsınız. O zaman sosyalist solun görevi bu kitleyi bir örgüt şemşiyesi altında bir araya getirebilmektir. BHH bunu yapmaya çalışıyor. Buna karşı çıkılır mı? Aklı başında bir solcu böyle bir oluşuma ''yanlıştır'', ''zeki örgüt değildir'' diyebilir mi? Eğer diyorsa o örgüt olaya nesnel bakamıyordur ya da solcu falan değildir.
Örgütleme konusunda bir yanlış yapıldığını iddia ediyorsanız. Bunu somut bir şekilde söyleyin. Deyin ki, açıkladığı ilkeler uygun değil. Ya da başka bir şey, neyi eleştiriyorsanız. Bunu yapmadığınız için, kürt milliyetçiliği reflekleriyle BHH'ye karşı çıkan Alişan'la bile aynı noktada buluşmuş olursunuz.