İyi ama bu söylediklerinizin ideolojik konumlanışla ne ilgisi var? Bunları ben de söylüyorum. Haziran'ın etkisinin geçip geçmediği üzerinde bir tartışma ideolojik bir tartışma değil ki. Rojava'ya bakış için de aynı şeyleri söylemek mümkün. HTKP ile KP arasında ideolojik bir fark olmadığını söylerken yorum da yapmıyorum, parti yetkililerin yüz yüze söylediklerini ve ayrıca bölünme sırasındaki açıklamalarını aktarıyorum. Parti örgütlenmesi konusunda da Leninizm iki partinin savunduğu bir ilke. Burada da bir farklılık yok. HTKP sadece bu ilkesellikten taviz verilmeksizin, biraz daha esnetilmesi gerektiğini savunuyor. KP'de genel kuru ve MK dışında bir üst organ yok, HTKP'de ayrıca temsilciler meclisi ( adını yanlış söylemiş olabilirim) şeklinde MK'nın altında bir organ daha var. Esneklik onlarda böyle bir biçim oluşturmuş.
Zaten ben ideolojik olarak tamamen farklılar diye bir şey yazmadım. ''İdeolojik olarak farklılık yoktu sadece sokak üzerine olan yaklaşımda farklılık vardı'' anlayışının meseleyi basitleştirdiğini söyledim. Ayrımın daha çeşitli nedenleri olduğunu söyledim. Bakın aynen şöyle yazmışım; '' TKP'den ayrılan her iki özne arasında ideolojik fark yoktu sadece sokak üzerine olan yaklaşımlarda farklılık vardı bundan dolayı ayrım oldu demek bence konuyu yeteri kadar açıklamıyor. Benim görüşüme göre iki partinin daha keskin ayrım noktaları var.''
Sonuçta yakın döneme kadar beraber hareket etmiş, benzer geçmişten gelen insanlardan bahsediyoruz. Tabi ki tamamen farklı ideolojilerin oluşması mümkün değil. Ancak tüm bu yukarıda saydığım meselelere farklı bakış ideolojiyi somuta farklı uygulamayı da dolayısıyla ideolojiyi güncelde daha farklı bir şekilde kavrayışı da içerir.