Burjuvazinin verebileceği ve veremeyeceği demokasi için demokrasi mücadelesi mi vermeliyiz? Nasıl anlayacağız bunu, burjuvazi neyi verir neyi vermez? İşçi sınıfının hakları geçmişe göre budandı. Daha önce vermişti, sonra geri aldı. Demek ki, burjuvazi sadece vermiyor, bazen de alıyor. Ne olacak, ömrümüz burjuvaziyle al ver oyunu oynamakla mı geçecek
Biz önce demokrasi sonra daha fazla demokrasi aldık mı daha fazla demokrasi ta ki veremeyeceklerine kadar.
Engelsin bir sözü var Önce silahı sen çek mösyö burjuva der.Yani biz silahı başka yöntem kalmadığında kullanırız.
Biz bunları devrim yapma niyeti olan örgütler ve örgüt elamanları için söyledik devrimi kendi dışında güçten bekleyenler için değil. Engels te aynısını söylüyor.
Demokrasi burjuvanın veremeyeceğine kadar istenir. Öyle suçu liberallere atarak devrimcilikten gizlenilmez.
Hem işçi sınıfı devrimcisi olacaksın hem demokrasiyi tali mesele gibi göreceksin bence biraz Lenin oku.
Lenin der İşçi sınıfının 3 yöntemi vardır 1-ekonomik demokratik mücadele. 2 idolojik (gelecek) 3-Siyasal (iktidar)
Demokrasiyi işçi sınıfı mücadelesinin en başına alır.
İşçi sınıfı burjuva düzeninde yaptığı ve mücadelesinin en başına aldığı yöntemi Sosyalizm de de kullanır ve en başına alır. Orada da sınıflar ve sınıflar üstü bürokrasi vardır.
Hakkı, ''burası forum ben de aklıma gelen herşeyi söyleyip geçeyim'' diyorsan bunun ne sana faydası olur ne de okuyanlara. Bu yazdıklarını bir komünist söylemez. Başka başlıklarda komünist olduğunu söylüyorsun, burada buna ne kadar aykırı şeyler varsa yazıyorsun.
''Lenin oku'' diyorsun, bu yazdıklarından bir tane Lenin alıntısı gösteremeyeceğini bile bile bunları nasıl yazabiliyorsun? Lenin okuduğunu da sanmıyorum. Lenin'i okuyan anlayan biri böyle şeyler yazmaz. Bu konulara girerek ''okudum'' desen de okumadığını belli etmiş oluyorsun!
İnsan bir tane doğru bir şey söylemez mi ya! Bürokrasi de sınıflar üstüymüş! Hiç mi düşünemiyorsun, proleterya diktatörlüğü bir devlet şekli ise ve orada sınıflar üstü bürokrasi varsa, sınıflar üstü bir bürokrasi ile sınıf diktatörlüğü nasıl oluyor? Lenin diyorsun, söylediklerinle Lenin'e rahmet okutuyorsun! Bir tane alıntı göster bu yazdıklarımı geri alacağım, hatamı kabul edeceğim. bir tane örnek ver yeterli!
İşçi sınıfı burjuva düzeninde yaptığı ve mücadelesinin en başına aldığı yöntemi Sosyalizm de de kullanır ve en başına alır. Orada da sınıflar ve sınıflar üstü bürokrasi vardır.
---------------------------
haklısın maviye boyadığım bu cümle anlamsız olmuş, yazdığımı bende anlamadım. özür dilerim.
Burada kasıt demokratik mücadelenin sosyalizmde de amaç olduğu anlatılmak istenmiş.
kapitalizm de işiçiler ve işçi partilerinin burjuvadan istediği veremeyeceğinden çok demokrasi ile kriz çıkarıp devrim yapmak gibi bir meselelerinin olduğu ve demokrasi talebinin sosyalizmde de sürdüğü anlatılmak istenmiştir.
sosyalizmde mücadelenin sınıflar üstü duran bürokrasiye (devlet)karşıda olacağı anlatılmaktadır yazıda bu amaçlanmıştır.
DİNLER NASIL ÜMİTSİLİĞİN ÜMİDİ OLABİLİYORSA, GÜNÜMÜZDE KİMLİKLER,MEZHEPLER DE ÜMİTSİZLİĞİN ÜMİDİDİR.
Nerde ise kırk yıldır biz.,..... Tarihin doğrudan devindici gücünün sınıf savaşımı olduğunu ve özelikle burjuva proleterya arasında sınıf savaşının ,modern toplumsal devrimlerin büyük manivilası olduğunu vurgulaya geldik.Bu nedenle bizim ,sınıf şavaşımını bu hareketten koparıp atmak isteyen insanlarla işbirliği yapmamız olanaksızdır ......... Bu nedenle ,işçilerin kendilerini kurtarmayacak kadar cahil olduklarını ,o yüzden de üst ve alt -orta sınıflardan insan sever kişiler eliyle özgürleştirmeleri gerektiğini açıkça belirten insanlarla biz işbirliği yapamayız. (marx,engels ten Bebele mektup ).
Bu durumda toplumsal değişimin devindirici gücü sınıflarsa ,işbirliği yağacağımız insanlar öncelikle bunu kabul etmek zorundadır. Bu saptamadan sapan ,kimlikler ,aidyatlar ,iktidar odakları arasına katılıp,salt iktidar olma amaçlarını taşıyanlarla bizlerin işbirliğimiz olamaz. Toplumsal devimin gücü sınıflar olarak değil ,toplumda var olan sapmalara ,biçimlere meyletmiş olanlarlardan uzak olmak gerekmektedir.
Çünkü bunlar toplumsal devinim gücünün sınıflar değil bunun yerine kimlikleri,bölgeleri ,insan severliği ,sınıflarların arasında bulunan ,bugün yok olmayla karşı karşıya kalıp can haykırışıyla bağıranlardan başka birşey değildir. Çünkü modern toplumsal gelişim eski var olan ,iktisadi olarak yok olmuş, ama sadece toplumsal tarihsel miras olarak hala eski değerleri taşıyanların can haykırışları ,ümitsiliklerinin ümidi olabilecek değerlere sahip çıkmış olabilirler . Toplumsal Tarih bunlarla doludur.