Menü Üye Giriş

Şifre Sıfırla · Kayıt Ol

 SOL PAYLAŞIM  »
 Sözde sol-sosyalist forumlar...
melnur  |  Cvp:
Cevap: 25
10.09.2015- 17:37

Önümüzdeki süreçle ilgili yanlış rotaya çekilmeye çalışılıyoruz. Bütün sol veya sosyalist arkadaşlar AKP gidecek ve bizlerinde o doğrultuda konuşlanmamız, yani daha geniş demokrasi için mücadeleye odaklanmamız, yani AKP gidecek CHP gelsin istemiyoruz denilmektedir. Bu süreçte devrimde yapamıyoruz. O halde demokrasi güçleri hep birlikte halk hareketlenmesi yaratalım veya o doğrultuda gelişen halk hareketliliğini sosyalist çizgiye çekelim diye çaba sarf ederek ilerleyelim denilmektedir. Bu çizgi yanlıştır. Önümüzdeki süreç AKP gitmeyecektir. Gitmesi içinde mücadele anlamsızdır. Bütün partiler hep birlikte AKP yi tutmaya çalışacaklardır. Zira farklı bir ekonomi politik bulunmamaktadır. Bu partilerin içine pkk, tkp, ve cepheyi de katabiliriz. Şayet bunlara rağmen AKP yi devirme siyasetleri tezahür ederse bunlar sadece birilerini yanıltma politikasıdır. Zira hiçbir parti, açmaza girmiş ekonomi politiğe yön verecek durumda değildir. Devrim lafları geçerse bunlar yalandır. Zaten kimse de devrimi tarif edemiyor.

Bir kere ''bütün sol ve sosyalist arkadaşlar'' AKP'nin gideceği yolunda bir konuşlanma içine girip merkezinde demokrasi olan bir mücadelenin içine girmediler. Burada söylediği hem önceki paragraflarla uyuşmuyor ve hem de doğru değil. Sosyalist mücadelenin demokrasiyi merkeze alan bir mücadele olmadığını söyleyen pek çok yapı var. Başta TKP. İkincisi demokrasiyi merkeze alan yapılar ise başta kürt hareketi olmak üzere ne AKP'nin iktidardan gitmesini istedi ve ne de bu konuda bir mücadele içine girdi. Üstelik AKP'yi iktidarda kendilerinin tuttuğunu ve kendi sorunlarını ''çözerse ancak Erdoğan çözer'' diyebilecek kadar da ileri sürmüşlerdi. Dolayısıyla buraya kadar söylediklerinin yanlış bilgi içeren ve kendi kendisiyle çelişik yorumlar içeren bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz.

Sonrasında söyledikleri ise bir başka tuhaflık içeriyor. Baştan beri ''sol ve sosyalist arkadaşların'' AKP'nin gideceği yönünde bir konumlanış içine girdiklerini söylerken birdenbire bütün partilerin ''AKP'yi iktidarda tutmak isteyecekleri'' sonucuna varmış. Bir şey anlaşılmıyor ve yazdıklarından kendisinin de bir şey anladığını sanmıyorum. Sonra ise konuyu devrime getirmiş, devrim lafının yalan olduğunu söylemiş, ve devrimin de tarif edilemediğini belirtmiş. Nasıl bir bağlantı var, buraya nereden geldi, belli değil. Tek yazdığı '' açmaza girmiş ekonomi politiğe hiçbir partinin yön veremeyeceği.!''

melnur  |  Cvp:
Cevap: 26
10.09.2015- 17:48

Bir Marksist (Leninist) için devrimsel süreç bellidir. Kendilerini Marksist olarak niteleyen bazı arkadaşlarımız bu konuyu hiç işlenmemiş, açıklığa kavuşmamış bir konu olarak görmeleri veya bu konudaki yetersizlikleri sonuçta bu şekilde karmakarışık yorumların iç içe girmesine yol açıyor. Ne demek devrimin tanımlanamaz oluşuna? Bunu söylemeye cüret edebilen biri Marksizmin, Leninizmin devrim konusundaki tezlerini ortaya koyar, eleştirecekse eleştirir, yanlış buluyorsa yanlış bulduğunu açıklar ve sonra olması gerekeni kendince ileri sürer. Lafı bu kadar dolandırmaya da gerek kalmaz. Buraya kadar anlattıklarıyla ''devrimin tarif edilememesi'' arasında nasıl bir ilgi var ki, laf bu kadar dolaştırılıp buraya getiriliyor? Diyelim ki, baştan beri kendince ileri sürüp kendince yorumladığı konuları kendisine göre doğru bir açıklaması yapılsaydı ve o doğru açıklamaya uygun bir güncel siyaset pozisyonu alınabilseydi, devrim tarif mi edilmiş olacaktı?

Ne ilgisi var?


melnur  |  Cvp:
Cevap: 27
10.09.2015- 18:23

Şimdi soruyorum, ufukta demokrasi, devrim ve halk hareketlenmesi gören var mı? Tabi ki gören yok. O zaman belirtmiştim, açmaza giren ekonomi politiğe çıkış yolu gösterecek bir siyasetin mevcut olmadığını söylemiştim. AKP gitmedi devrim ve demokrasi umutları da belirmedi. O halde süreç nasıl ilerleyecek? Süreç varacağı yere varmıştır. Yolun sonu görünmüştür. Eğilim karşı devrimci dönüşüm demekteydi. Evet, karşı devrimci dönüşümün eşiğindeyiz. Bu süreci Türkiye’de hiçbir siyasal örgütlenme okuyamaz. Zira hepsinin de canı cehenneme, hep beraber ve devletle beraber, karşı devrimci dönüşüme birlikte yürüdüler. Uzun zamandır söylüyorum. Devletle bağlantılı siyaseti terk edin. Devletle olan bağlantınız sizi de devletle beraber kırılmaya götürecektir. Motorsikletin arkasındaki kız gibi yapıştınız Kürt siyasetine, sanki mutluluğa uçuyorsunuz. Yetmedi, TKP ve DHKP/C nin bağımsız Türkiye’ci devlet bağlantılı siyaseti, gençliği mürit, asker karışımın içine çekme gayreti, hep beraber bu kötü atmosferi hazırlamıştır.

Birinci soruya var diyen de çıkabilir yok diyen de.Yazara göre ''yok''muş! ''Yok'' çünkü ''ekonomi politiğe çıkış yolu gösterecek bir siyaset mevcut değil''miş! Eğer Türkiye'deki bütün sol ve sosyalist yapılar içinde Sn.Hasan Karataş gibi ''açmaza girmiş ekonomi politiği''n bilincine varmış biri olabilseydi ''yok'' dediğimiz sorunun yanıtı ''var'' mı olacaktı?

Buraya kadar yalın bir toparlanma yapılacak olursa arkadaşımız, ekonominin kötü bir durumda olduğunu ve hiç bir sol-sosyalist yapının bu''açmaza girmiş ekonomi politiğe yol gösterecek bir siyasete'' sahip olmadığı için ''AKP'nin gitmesini istemediği'' ve zaten devrim dediklerinde de ''yalan'' söylediği ve zaten de ''devrimi tarif edemediğini'' söylemiş oluyor. Yazının buraya kadar olan özeti bu! Biz de bu saçma sapan yorumu yorumlamaya çalışıyoruz!

Sonrası da var!

''AKP gitmedi devrim ve demokrasi umutları da belirmedi.''

Biz devrim konusunu alalım; bana göre ''devrim umudu'' hep var. Devrim umudu ile söylemek istediği devrimci durumun ortaya çıkmadığı ise, bunu yadsıyan zaten yok.

( Bir paragraf; daha değinmiştim, bir Marksist Marksizmin en temel çıktılarını reddettiği zaman yapılan yorumların Marksizmle bir ilişkisi olmadığı gibi bir anlamı da olmuyor. Şimdi o noktadayız. Devrimci durumun bulunmadığı koşullarda bir sosyalist (yapı) bu konudaki eksikliği ortaya koyar. Bu eksiklik komünist özne içinde örgütlenme ve komünist özneyi toplumsal bir güç haline getirme çabasıyla giderilmeye çalışılır ve sosyalist bir kişi (yapı) için bu konu da temel bir doğrudur. Danışman arkadaşımızın marksistliği bunu içermediği için yalpaladıkça yalpalıyor.)

''Eğilim karşı devrimci bir dönüşüm'' içinde. Doğru. Bilinmez bir durum değil ki; kapitalist sistemin sürekli kriz durumu, iç ve dış koşullar 13 yıldır AKP gericiliğinin iktidarda bulunması sistemin altyapı ve üstyapı olarak Cumhuriyet öncesini hedefleyen bir dönüşüm içine girdiğini gösteriyor. Bilinmeyen bir şey değil. Arkadaşımız ''bu süreci hiç bir sosyalist yapı okuyamaz'' derken herhalde Sosyalist forum dışında hiç okuma yapmıyor. Bunu yazıyazforum'dan itibaren hep söylüyorduk ve yine başta TKP olmak üzere pek çok sol-sosyalist yapı bu konuda açıklamalar ve eylemlerde bulunuyordu.

Sonrasında yine ilgisiz bir yorum ve tam bir çuvallama:

Devletle bağlantılı siyaseti terk edin. Devletle olan bağlantınız sizi de devletle beraber kırılmaya götürecektir. Motorsikletin arkasındaki kız gibi yapıştınız Kürt siyasetine, sanki mutluluğa uçuyorsunuz. Yetmedi, TKP ve DHKP/C nin bağımsız Türkiye’ci devlet bağlantılı siyaseti, gençliği mürit, asker karışımın içine çekme gayreti, hep beraber bu kötü atmosferi hazırlamıştır.

Biraz önce sistemin karşı devrimci bir dönüşüm içine girdiğini söylemişti ve biz de ''evet'' demiştik ama bu kurduğu cümlelerle bu sürecin sorumlusunun kapitalizmin AKP'nin yönetimindeki kendi iç çelişkileri değil kürt siyaseti ile TKP ve DHKP/C nin devlet bağlantılı siyaseti olduğunu ileri sürmüş. Ve arkasından ''devlet bağlantılı siyaseti terk edin'' demiş!

Burayı yorumlayamıyorum çünkü bu arkadaşın derin bilgisini kavrayabilmek pek mümkün olmuyor ve açıkçası TKP'nin ''devlet bağlantılı'' siyasetinin ne olduğunu bilmiyorum!

melnur  |  Cvp:
Cevap: 28
10.09.2015- 18:38

Zaman bireysel kurtuluş zamanıdır. Toplumsal kurtuluş ve devrim emareleri ortadan kalkmıştır. Bütün bilinçli bireyler, devrimci bireyler bulunduğunuz bölgelerde forumlar içinde örgütlenmeniz gerekmektedir. Bela bize gelmiştir. Henüz vakit varken, henüz kırılıp dökülmeden kendi kurtuluşumuzu örgütlemeliyiz Bulunduğunuz şehirlerde küçük de olsa hatta 3-5 kişi bile olsa forumlar biçiminde örgütleniniz. Her hafta düzenli toplantılar düzenleyiniz. Sizin bu birlikleriniz büyüyecektir. Bela çok kötü bir şekilde gelmektedir. O nedenle ortada kırılmalar görmeyi beklemeyin. Kırılmalar çok uzak değildir. Uyanık olun bir kez de olsun erken davranın. Sosyalist örgütler, özünde çok insani nedenlerle yola çıkan bir geleneğin ardından geliyorsunuz. Devletin geleceğine akıl verme, yön verme ve iktidar olma gibi hayallerle kendinizi ve toplumu aldatmayın. İnsani kurtuluş şehirlerdeki forumlardan geçecektir. Forumlara örgüt olarak katılmayın. Birey olarak katılın. Zira forum üyelerinin hepsinin ayrı ayrı bilinç ve yeteneklerinin önü açık olmalıdır. Forumların nasıl örgütlenmesi gerektiği üzerine konuşmaya devam etmeliyiz. Bence bütün arkadaşlar bu konu üzerine acil olarak yönlenmelidir. Uzun zamandır yaşadığımız dünyayı doğru okumaktayız.Buna bağlı olarak, göz göre göre insani kırılmaya kurban gitmeyelim.

Ve asıl bomba son paragraftaymış! ''Zaman bireysel kurtuluş zamanıdır'' ve ''toplumsal kurtuluş ve devrim emareleri ortadan kalkmıştır.''

Şimdi bu arkadaş Taraf gazetesinde yazan bir liberal olsaydı, ve gazete editörü bu yazının yayınlanabilir olduğuna karar verseydi, eminim hiç bir solcu ve sosyalist açısından önemli görülmezdi. Böyle bir cümleden sonra da okuma sonuna kadar götürülmezdi. Bu cümleyi gören bir solcu büyük olasılıkla hemen sayfayı çevirirdi. Sn. Karataş hemen her yazısında ısrarla ve inatla Marksist olduğunu ileri sürdüğü için bu yorumlar yapılmaya çalışılıyor. Bunun dışında hiç bir ilgi çekici yanı yok. Kendini Marksist, solcu, sosyalist gören biri bu şekilde bir cümle kuruyorsa bu konuda hiç bir şey yeterliliği yok demektir ve reel sosyalizmin çözülüşünden sonra bir pıtrak gibi ortaya çıkan ''kerameti kendinden menkul'' tiplerden biriyle karşı karşıya kaldığımız anlamındadır. Marksizm adına doğrusu ve yanlışıyla ne söylerseniz söyleyin çağı ''bireysel kurtuluş çağı'' olarak niteliyorsanız, liberal zehirlerin içinde debeleniyorsunuz demektir. Marksizmin toplumculuk olduğunu, bireysel kurtuluşun olmadığını, kurtuluşun Marksist Leninist ideolojinin yol göstericiliğinde yattığını yadımışsınız demektir.

Sonrasında forumlarda örgütlenelim ve bilinçli bireyler haline gelelim diyor; bilinçli birey olmak buysa marksist olmaya ne gerek var! Yandaş medyada, liberal saflarda bu tiplerden o kadar çok var ki!

hakkı  |  Cvp:
Cevap: 29
11.09.2015- 09:24

İlk defa görüyorum bir başka forumdan yazı aktarıp eleştiri yapıldığını hele bir bölüm ayrılması bence çok garip ne yapılmak isteniyor bilmiyorum.
Eğer maksat katılımcıyı çoğaltmaksa bu yöntem yazı yazda denendi ve tuttu.

Bence farklı yöntem izlenmeli
Adam eleştiriye cevap yazmıyor ama eleştiriler devam ediyor.

Ben doğru bulmuyorum owert de katılmıyor artık bende o bölüme bakmayacağım.

umut  |  Cvp:
Cevap: 30
11.09.2015- 10:43

Bu bölümde dedikodu yapılmıyor, başka forumda tartışılan konular buraya aktarılıp burada tartışılıyor, isteyen katılır isteyen katılmaz. Kimseye hakaret de yapılmıyor. İleri sürülen düşüncelere eleştiri yöneltiliyor, tartışılan konu kimseye kapalı da değil. Neden tepki gösterdin anlamadım.

yura  |  Cvp:
Cevap: 31
11.09.2015- 16:24

Liberalizm, bireysel haklar ve sivil özgürlüklerin devlet tarafından garantisinin sağlanmasını amaçlayan, bireysel özgürlük yaklaşımını önceleyen siyasi ideolojidir. Liberaller geniş bir görüş dizisi benimsemekle birlikte genellikle ifade özgürlüğü, mülkiyet hakkı, çoğulcu demokrasi, sivil haklar, inanç özgürlüğü, serbest ticaret, basın özgürlüğü ve özel mülkiyet gibi fikirleri destekler.Wikipedi

Liberalizm bireycilik mi imiş, ayrıca bireyciliğin nesi kötü.


hakkı arkadaş karar vermelisin, marksizm mi liberalizm mi. marksistim diyorsun, liberalizmi savunuyorsun. kapitali okuman sana bir fayda getirmemiş.

hakkı  |  Cvp:
Cevap: 32
12.09.2015- 09:42

önce sen karar ver solcumusun sosyalistmi .
Başkasına soracağına kendine sor bakalım ne cevap alacaksın.

Liberalizm, bireysel haklar ve sivil özgürlüklerin devlet tarafından garantisinin sağlanmasını amaçlayan, bireysel özgürlük yaklaşımını önceleyen siyasi ideolojidir. Liberaller geniş bir görüş dizisi benimsemekle birlikte genellikle ifade özgürlüğü, mülkiyet hakkı, çoğulcu demokrasi, sivil haklar, inanç özgürlüğü, serbest ticaret, basın özgürlüğü ve özel mülkiyet gibi fikirleri destekler.Wikipedi

bak ne güzel alıntılamışsın
Seni sürü olmaktan kurtaracak öğütler alabilirsin hatta bayağı şeylerde öğrenebilirsin. En azından birey olmayı veya özgür olmayı.
Ama sürü olmak istiyorsan sil o alıntıyı özgürlük se zaten istemeyeceğin şey.

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]