Sevgili dostum; bu ikisi farklıdır sosyalistler dönem ve koşullara göre demokrasi mücadelesinde bulunurlar. Bu onların sosyalist mücadeleyi arka plana attıkları anlama gelmez.
Ki sınıf mücadelesi içinde kucak kucak demokrasi mücadelesini içerir. Sınıfın ekonomik ve çalışma koşullarını iyileştirme eksenin verdikleri mücadele demokratik alanları genişletmeyi içerirken; politik talepleri (örneğin geçmişteki dgm'ler kalksın gibi) sosyalist mücadelenin talepleridir.
Yani sosyalist mücadele ile demokrasi mücadelesi birbirinden ayrılmaz içiçe geçmişlerdir ve dönemin koşul ve şartlarına göre öncelik kazanırlar. Ben böyle anlıyorum.
--------------------------------------
Çok doğru anlamişsın Mahripli.
İşçi sınıfının 3 temel mücadele biçimi vardır.Bunu her kes söylerde bunu her kes anlamaz.
1-ekonomik ve demokratik mücadelesi. -Burjuva sınıfına ve burjuva devletine karşı verilir. Devrimin ön şartıdır.
2-siyasi mücadelesi . -İktidar mücadelesi. Devrimden sonrasıdır.
3-idolojik mücadelesi. -Kendini sınıf olarak iktidar mücadelesi.
İşçi sınıfının demokrasi mücadelesi devrim için koşulların yaratılması mücadelesinin en önemli faktörüdür. Burjuva sınıfı ile bu kavgaya girer ve onun verdiğinden daha fazlasını ister hatta veremeyeceği kadar fazlasını, krizin devrime dönüşmesini öznel etkinin nesnel durumu zorlamasını sağlar. Birde işçi sınıfının ve onun örgütlerinin oportonist olama koşulu vardır işçi ile burjuva arasında barış sağlamak mücadelesi ki bunlar devrimci olmayan sosyalistlerdir .Bunu türkiye devrimcileri böbrek yataklarına kadar yaşadı.
Birde burjuvazinin içine düştüğü siyasal krizden çıkma yöntemi vardır biz iktisadi siyasette buna faşizm deriz. Bu durumda işçi sınıfı ve işçi sınıfı örgütleri demokrasi güçleri içinde anti faşist cephede yer alır. Burada burjuva siyasetleri ile iş birliği yapar asıl amacı yine devrimdir bu mücadele süresince güçlenir ve iktidar için durumu kollar. Bu yöntemde işçi sınıfı taktiklerinden biridir.
İşi bu günkü Türkiyeye getirdiğimizde ne işçi sınıfının güçlü hareketi vardır ne işçi sınıfı örgütlerinin işçi sınıfı ile bağları.Ama bir faşizm tehditi vardır.
Biz iki seçenekten birini seçmek durumunda kalmışız. 1.faşizm tehditi 2.Burjuva demokrasisi .
Bu durumda Marx ve Lenin olsa idi ne yapardı. Bence burjuva demokrasisini seçerdi işte bizde onu seçeceğiz.
Hiç bir taraf olmamakta vardır Eğer geleceğin hesabını verebileceksen öyle davranırsın.
Geçmişte Türkiyede çok önemli 2 seçim yapıldı Biri anayasa da bazı maddelerin değişimi 12 eylül 2010 anayasada 26 madedenin değişim konusunda halk oylaması %57.88 evet % 24.12 hayır ve bu durumda bu günün HDP siyasetçileri bu durumu boykot etti sonuç Bu günün iktidarı bir çok anti demokratik kanunları bu sayede çıkardı.
İkincisi Cumhur başkanlığı seçimi 10-8-2014 Burada da bu gün bütün seçimlede en önemli aktivist olan T.Erdoğan % 51.79-E.İhsanoğlu % 38.44 S.Demirtaş %9.76 oy aldı. Bir çok insanda seçim sandığına gitmedi.
Bu yapılan seçimler ve sonuçları bu gün yaşadığımız durumu yarattı.
İşte bu durumun yaratılmasına sebep olan siyasi teşekküller ve onun taraftarları bu günkü durumdan sorumludur.Eğer bu günkü durumu değiştiremezsek tarih bunu yaratanlardan gün gelir hesap sorar .
Nasıl ki geçmiş tarihin yapılan yanlışlarından bu gün hesap soruluyorsa.