Menü Üye Giriş

Şifre Sıfırla · Kayıt Ol

 SOL PAYLAŞIM  »
 Türkiye Devrim Tarihi

TKP'den 30 Ağustos açıklaması: İşgalcilere ve Saray'a karşı zafer kutlu olsun!

TKP, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bir açıklama yayımladı. "Türkiye Sosyalist bir Cumhuriyetle yeniden ayağa kalktığında dünya bir kez daha değişecektir" denilen açıklamada, sömürünün geçerli olduğu bir ülkede bağımsız ya da egemen olunamayacağı vurgulandı.

Resim Ekleme
Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Sömürünün geçerli olduğu bir ülkede bağımsız ya da egemen olunamayacağının vurgulandığı açıklamada, "30 Ağustos’u yaratanların bugüne bıraktıkları miras, ne olursa olsun boyun eğmemek ve zafere kadar ilerlemektir. Kimsenin kuşkusu olmasın, Türkiye Sosyalist bir Cumhuriyetle yeniden ayağa kalktığında dünya bir kez daha değişecektir" denildi.

TKP'nin "İşgalcilere ve Saray'a karşı zafer kutlu olsun" başlıklı açıklaması şöyle:

"30 Ağustos Anadolu’yu kuşatan emperyalist işgalcilere karşı zaferin kutlu günüdür. Ama yalnızca bu değil. 30 Ağustos, Birinci Dünya Savaşı’nı kazanan emperyalist ülkelerin herkese dayattığı dünya tasarımına vurulan en önemli darbelerden biridir. 1922’de mazlum Anadolu halkı değil işgalciler kazanmış olsaydı dünya haritası bambaşka bir şekil alacak, karanlık bir tablo ortaya çıkacaktı.

Anadolu halkı 30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal önderliğinde işgalcileri yenilgiye uğratmış, zaferden kısa bir süre sonra Türkiye bağımsız bir cumhuriyet olarak dünya sahnesindeki yerini almıştır. Söz konusu olan yalnız işgalcilere karşı değil Saray’a karşı, ömrünü tamamlamış padişahlığa karşı kazanılmış bir zaferdir.
Bu zaferin üzerinden 97 yıl geçti. Türkiye bugün yerli ve yabancı tekellerin işgali altındadır. Ülkenin bütün kaynakları büyük şirketlerin emrine verilmiş; akarsularımız, madenlerimiz, ormanlarımız, kıyılarımız gözünü kâr hırsı bürümüş sömürücüler tarafından yağmalanmıştır. Milyonlarca kişi bu şirketler tarafından her geçen gün daha da kötüleşen koşullarda çalıştırılmakta, karşılığında giderek erimekte olan ücretler almaktadır. Halkın yoksulluğu, bu şirketlerin zenginliğidir.

Evet, altını çize çize söylüyoruz: Bugün Türkiye tekeller tarafından işgal edilmiştir. Sömürünün geçerli olduğu bir ülke bağımsız ya da egemen olamaz. Güçlü emperyalist ülkelerin yayılmacı, talancı, işgalci planları karşısında kendisi yayılmacı, talancı, işgalci bir zihniyet tarafından yönetilen bir ülke yeni 30 Ağustoslar yaratamaz.

Dünyamız uluslararası tekellerin rekabet alanı haline gelmiştir. Toplumsal değil özel çıkarları temsil eden bu tekellerin hangi milletten olduğunun önemi yoktur. Onlar ele geçirilecek pazarlar, enerji kaynakları, sömürülecek ucuz işgücüne bakarlar. Vatan onlar için, işlerine geldiğinde kendi kasalarını korumak için ölüme yollayacakları milyonlardan başka bir anlam ifade etmez.  

Bizim içinse vatan tarihtir, kültürdür, doğadır, özgürce, kardeşçe ve eşitçe yaşamaktır, bağımsız ve egemen olmaktır. Bunu mutlaka elde edeceğiz.

30 Ağustos’u yaratanların bugüne bıraktıkları miras, ne olursa olsun boyun eğmemek ve zafere kadar ilerlemektir.

Kimsenin kuşkusu olmasın, Türkiye Sosyalist bir Cumhuriyetle yeniden ayağa kalktığında dünya bir kez daha değişecektir."

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite


http://haber.sol.org.tr/turkiye/tkpden-30-agustos-aciklamasi-isgalcilere-ve-saraya-karsi-zafer-kutlu-olsun-269417
   
****
ÖDP'den 30 Ağustos mesajı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 30 Ağustos Zafer Bayramını bir mesaj yayımlayarak kutladı.

Resim Ekleme


ÖDP sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda "Emperyalist işgale karşı kazanılan 30 Ağustos kutlu olsun. Mustafa Kemal önderliğinde yoksul Anadolu halkının azmiyle kazanılan bağımsızlık mücadelesini selamlıyoruz" denildi.

https://www.birgun.net/haber/odp-den-30-agustos-mesaji-266723

melnur  |  Cvp:
Cevap: 1
22.05.2021- 11:27

'Milli bayramlar', günümüz ve gelecek - Metin Çulhaoğlu

23 Nisan’ın üzerinden bir ay geçti; 19 Mayıs ise üç gün önce kutlandı. Bu yılın sonuna kadar sırada önce 30 Ağustos, sonra 29 Ekim var.

Bunlar, öteden beri bildiğimiz milli bayramlar…

Bu özel günlerin kutlanması   bir zamanlar rutinleşmişti. Ülkenin geleneksel sağı bu günlerin temsil ettiği tarihsel olgular konusunda fazla ses çıkarmazken solcular da aynı günleri kendi tarih anlayışları çerçevesinde belirli yerlere oturturdu.

Orasını burasını fazla didiklemeden, kurcalamadan…

Son yıllarda işin rengi değişti.

Önemli dönemeçlerini 19 Mayıs, 23 Nisan ve 30 Ağustos günlerinin temsil ettiği bir sürece “Keşke Yunan kazansaydı” hayıflanmasıyla bakılınca, devletin başı sağlık sorunlarını bu günlere denk getirince, 29 Ekim de şimdi kapatılmak üzere olan bir parantezin açıldığı gün ilan edilince, “karşı taraf” da tepkisini gösterecekti. Nitekim, içinde sosyalist solun büyük bölümünü de barındıran Cumhuriyetçi kesim, bu özel günlere geçmişteki rutini aşan bir sahiplenmeyle yaklaşmaya başladı.

Sosyalist sol diyorsak, elbette farklı bir yorumu benimseyenler, bu özel günlere olumsuz atıflarla yaklaşanlar da oluyor.   Ancak, sahiplenici solun daha köklü bir geleneği vardır, yani bu sol 1920’lerden bu yana aşağı yukarı aynı şeyleri söylemektedir. Buna karşılık   reddedici solun bu konulardaki hidayeti henüz yeni sayılır. Onlara bakılırsa   ve sırasıyla gidilirse, bu günler Pontus soykırımını, Kürt direnişinin Mecliste temsil imkanlarıyla yatıştırılmasını, (sadece) Yunan ordusunun yenilmesini ve Ermeni soykırımı suçlamasını savuşturmak için Osmanlı’dan farklı yeni bir devlet kurulmasını simgelemektedir.

Aşağı yukarı hepsi bu kadardır…  

***

Bu kesimle tarih tartışmasına girecek değiliz.

Ancak, apaçık ortada duran bir gerçek vardır ki bunun mutlaka vurgulanması gerekir:   Bugün bu ülkenin halkı ileriye doğru bir hamle yapacaksa, bu ülkede köklü bir dönüşüm geniş halk kesimlerinin katılımıyla gerçekleşecekse, bu katılımın öznesi “geniş halk kesimlerinin” söz konusu özel günlere olumlu atıflarla yaklaşanlardan oluşacağı iki kere iki dört kesinliğindedir.

Öncesine ve sonrasına girmeden söylüyoruz: Türkiye’de 1919-1923 döneminin reddine, karalanmasına, hayali bir başka modelle ikamesine, vb. dayanan, sosyalizm bir yana, “ilerici” herhangi bir hamle, girişim, atılım, vb. olamaz. Olabileceğine kanıt olarak gösterilen “muhafazakar demokrat inkılabın”   bugün hangi noktaya geldiği ortadadır.

***

Tarihe merak ve bu merak sonucu edinilen tarih bilgisi ile tarih bilinci farklı şeyleri anlatır.

Soldan söz ediyorsak, bu yazı çerçevesinde değindiğimiz özel günlere ilişkin bilgi, bu günlere olumlu atıflarda bulunanlar için de olumlu atıfları reddedenler için de aynıdır. Yani ortada bir tarafın bilip öbür tarafın bilmediği “tarihsel gerçekler” yoktur. Bu, “tarih bilgisidir”;   tarih bilinci ise,   tarih bilgisinin güncele ve ileriye doğru “projeksiyonuyla” ilgili bir durumdur. Böyleyse, biz de diyoruz ki özel günleri sol adına sahiplenenlerin, “hepsini içerip aşan” bir gelecek perspektifi olabilir; diğerlerinin “tarih bilinçleri” ise geçmişte olmamış ve olamayacak olanı bugün “oldurma” arayışlarının ötesine geçemez.

Bu açıdan anakronizmle maluldür.

***

Neyse, az önce solun okumuş yazmış, aydın denebilecek kesiminden söz ettik.

Asıl kritik nokta ise bu kesimin dışında kalan, ancak köklü bir değişimin olmazsa olmazı sayılması gereken geniş halk kesimleridir.

Biz bu kesimlerin zihinlerine, bu yazı kapsamındaki özel günleri silip atan, laiklikten medeni kanuna, tevhidi tedrisattan tekke ve zaviyelerin kapatılmasına kadar ne varsa hepsini ikame eden bambaşka bir tarih anlayışı ve gelecek vizyonu “implant” edilebileceğini hiç sanmıyoruz.

Evet, bizim işimiz de zordur, ama imkansız değildir; diğer kesiminki ise tamamen imkansızdır.

O halde;

Anti-emperyalizmse 19 Mayıs ve 30 Ağustos’un, halkın iradesiyse 23 Nisan’ın, yeni bir Cumhuriyet’se 29 Ekim’in gelecek için sahiplenilmesinde hiçbir sakınca olmaması gerekir. Rusya’nın   Narodnik, Çin’in Sun Yat-sen, Küba’nın Jose Marti geleneğinde olduğu gibi…

https://ilerihaber.org/yazar/milli-bayramlar-gunumuz-ve-gelecek-126468.html

melnur  |  Cvp:
Cevap: 2
29.08.2021- 00:41

Önce face'te görmüştüm.   Link verilmemişti ( böyle bir kötü alışkanlığımız var), emin olmak için internette bir arama yaptığımda Behice Boran'ın bu açıklamasının kaynağının Tüstav olduğu görülüyor. 29 Ağustos'a yakışır bir alıntı olduğu için buraya aldım.

''Büyük zaferin 53. yıldönümüne geldiğimiz şu günlerde Türkiye’nin dış politik durumu kutlama sevincine yer bırakmıyan, derin kaygı uyandıran bir noktadadır. “Tam bağımsızlık” özlemi ve amacı ile yapılan ulusal kurtuluş savaşından yarım yüzyıl sonra eskisinden fazla emperyalizm-kapitalizm ile bütünleşmiş, ona bağlanmış durumdayız. Ülkeyi bu duruma düşürmüş olanların Ulusal Kurtuluş Savaşına ve 30 Ağustos zaferine sahip çıkmaya hakları yoktur; suçluluklarını parlak törenler ve nutuklar ile kapatamazlar. Kurtuluş savaşını zafere ulaştıran halkımız bugün de bir siyasal bilinçlenme ve direnme içindedir. Emperyalizm ahtapotunun ekonomik, siyasal ve askeri kıskaçlarından kurtuluşumuzun umudu ve güvencesi, halk kitlelerinin bu uyanışı ve direnişindedir.

İşçi sınıfımız, emekçi kitleler, yurtsever, ilerici aydınlar ve gençlik el ele BAĞIMSIZLIK, DEMOKRASİ ve SOSYALİZM yolunda yürüyecek ve mutlaka hedefe ulaşacaktır.''

https://www.tustav.org/yayinlar/kutuphane/TIP-kutuphanesi/behice-boran-derlemeler.pdf

melnur  |  Cvp:
Cevap: 3
30.08.2021- 02:00

'Bu sefer kalıcı bir zafere'

Resim Ekleme
 
Bir kez daha ve fakat bu sefer kalıcı bir zafere... Sermaye sınıfından ve yobaz takımından kurtulmuş, ayağa kalkmış bir cumhuriyet bu topraklara çok yakışacak.


Bugün emperyalist güçlere karşı 30 Ağustos zaferinin 99. yılı.

(...)

Birinci Dünya Savaşı sonrası ülkeyi parsel parsel paylaşmaya kalkan emperyalist merkezlere karşı direnen bir halkın elde ettiği zaferin yıl dönümünde Boyun Eğme gazetesi "Mustafa Kemal önderliğinde işgalcileri yenilgiye uğratıp, birkaç yıl sonra bağımsız bir cumhuriyet olarak dünya sahnesinde yerini alan ülkenin zafer günü kutlu olsun" diyor.



https://haber.sol.org.tr/haber/bu-sefer-kalici-bir-zafere-312543

melnur  |  Cvp:
Cevap: 4
30.08.2022- 08:01

Dayanışma Meclisi: Zafer’in 100. yılında emperyalizme karşı mücadeleyi selamlıyoruz

Dayanışma Meclis, halkın Cumhuriyet’e sahip çıkmasını artık Cumhuriyetçi birikim ile işçi sınıfı hareketi arasındaki ilişkinin güçlenmesine bağladığını açıkladı.

Resim Ekleme

Dayanışma Meclisi yazılı bir açıklama yaparak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutladı ve antiemperyalist mücadelenin güncelliğini vurguladı.

Açıklamada Dayanışma Meclisi'nin "halkın Cumhuriyet’e sahip çıkmasını artık Cumhuriyetçi birikim ile işçi sınıfı hareketi arasındaki ilişkinin güçlenmesine, 'emekçilerin Cumhuriyeti' çizgisinin hedeflenmesine bağladığı" ifade edildi.

Dayanışma Meclisi'nin açıklaması şöyle:

Türkiye’de bir süredir Kurtuluş Savaşı’nın siyasi ve askeri bakımdan önemli dönüm noktalarının yüzüncü yıldönümlerini anıyoruz. 19 Mayıs 1919’un, 1919’un tarihi önemdeki Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin, 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, 1921’de Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir kırılma noktasını oluşturan Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin 100. yıldönümleri bunların içinde en önemli olanlarıydı.

Bu yıl Kurtuluş Savaşı’nın nihai kapışmasını oluşturan Dumlupınar veya Başkomutanlık Meydan Muharebesi (26-30 Ağustos 1922) zaferinin şanlı 100. yıldönümünü anıyoruz. Bu zafer, 10 gün sonra 9 Eylül’de, İzmir’in emperyalizmin maşası Yunan Ordusu’nun işgalinden kurtarılmasıyla taçlandırılacak önemdeki hızlı askeri sonuçlarının ötesinde, Kasım 1922’den itibaren Lozan barış görüşmelerinin de yolunu açacak ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesine çıkışının maddi koşullarını sağlayacaktır.

26 Ağustos-9 Eylül 1922 süreci, emperyalizme savaş meydanlarında meydan okumanın ve dünyaya örnek olacak önemde tarihi dersler vermenin nihai aşamasını oluşturmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın antiemperyalist karakteri sadece askeri alanda değil daha sonra Lozan’da ve Kuruluş Dönemi’nin siyasi-iktisadi bağımsızlık tercihlerinde de sürekli vurgulanacaktır.

Emperyalizmin Türkiye halkının sönümlenmeyen bu bağımsızlıkçı karakterine düşmanlığının anlaşılır tarihi temelleri bulunmaktadır.

Kurtuluş Savaşı sırasında bile teslimiyetçi çizgilere savrulabilen ama özellikle Kuruluş Dönemi’nin devrimci atılımlarına açıkça karşı duran Türkiye gericiliğinin Kurtuluş-Kuruluş dönemlerine düşmanlığının da tarihi temelleri bulunmaktadır.

Bu zihniyetin 20 yıldır ülkede iktidar olabilmesi, hatta Cumhuriyet ilke ve kurumlarını tasfiye edebilecek bir güce kavuşmuş bulunması, Cumhuriyet sayesinde sınıfsal gücünü pekiştiren sermaye sınıfı ile gene Cumhuriyet’e borçlu olan düzen-içi siyasi hareketlerin Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkamayacağının açık bir göstergesi olmuştur.

Dayanışma Meclisi işte bu nedenlerle, halkın Cumhuriyet’e sahip çıkmasını artık Cumhuriyetçi birikim ile işçi sınıfı hareketi arasındaki ilişkinin güçlenmesine, “emekçilerin Cumhuriyeti” çizgisinin hedeflenmesine bağlamaktadır.

Bu saptamalar ışığında Dayanışma Meclisi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutlar ve antiemperyalist mücadelenin güncelliğini vurgular.

https://haber.sol.org.tr/haber/dayanisma-meclisi-zaferin-100-yilinda-emperyalizme-karsi-mucadeleyi-selamliyoruz-346777

melnur  |  Cvp:
Cevap: 5
31.08.2022- 07:11

TKP'den 30 Ağustos açıklaması: Yeniden bir zafer için!

Türkiye Komünist Partisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'bize yeni bir zafer gerekiyor!' dedi.

Resim Ekleme


Türkiye Komünist Partisi, 30 Ağustos'un 100. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

"Yeniden bir zafer için!" başlıklı açıklamada, "Bu işgale son vermek için bize yeni bir zafer gerekiyor! Bu zaferi, uluslararası tekellerin yağmasına son vererek, NATO üslerini ülkemizden defederek kazanacağız. Bu zaferi, emekçi halkımızın alın terine, ülkemizin kaynaklarına çöken patronların boyunduruğuna son vererek kazanacağız. İşgalciler yenilecek, halkımız kazanacak! Bu kararlılık ve inançla, 30 Ağustos’u yaratanlara saygıyla…" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Yeniden bir zafer için!


Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı.

Emperyalist işgale karşı Mustafa Kemal önderliğinde mücadele veren Anadolu halkının zafere ulaştığı günün 100. yıldönümü.

Bir asır önce bugün, ülkemizi hiçbir dirençle karşılaşmadan sömürgeleştirebileceklerini sanan işgalcilerin hayalleri suya düşürüldü.

Bir asır önce bugün, emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin memleketi parsel parsel işgalcilere teslim etme hevesleri kursaklarında bırakıldı.

Bir asır önce bugün, Anadolu halkına sömürü ve zulmü layık gören asalak Osmanlı hanedanı ve peşindeki din tüccarları ve mandacılara tarihin çöplüğünün kapıları açıldı.

Böylesine onurlu bir zaferin üzerine inşa edilen Cumhuriyet ise şimdi başka bir asalak sınıfa teslim olmanın sonuçlarını yaşıyor.

Emekçi halkımız patron sınıfının çıkarları için on yıllardır sömürülüyor, kaynaklarımız patronlar tarafından yağmalanıyor, ülkemiz patronlar daha da zenginleşsin diye kötürümleştiriliyor. İşgal, bu kez de yerli ve yabancı patronların eliyle sürüyor. Onlar bu ülkenin emekçi insanlarının sırtından kasalarını doldurmaya devam ederken emperyalizmin terör örgütü NATO ise ülkenin dört bir yanına yayılmış askerleri ve üsleriyle bu düzenin bekçiliğini yapıyor.

Bu işgale son vermek için bize yeni bir zafer gerekiyor!

Bu zaferi, uluslararası tekellerin yağmasına son vererek, NATO üslerini ülkemizden defederek kazanacağız. Bu zaferi, emekçi halkımızın alın terine, ülkemizin kaynaklarına çöken patronların boyunduruğuna son vererek kazanacağız.

İşgalciler yenilecek, halkımız kazanacak!

Bu kararlılık ve inançla, 30 Ağustos’u yaratanlara saygıyla…

https://haber.sol.org.tr/haber/tkpden-30-agustos-aciklamasi-yeniden-bir-zafer-icin-346802

melnur  |  Cvp:
Cevap: 6
28.08.2023- 07:50

Bir iki gün önce face'e yazmıştım, buraya da uygun:

30 Ağustos yaklaşıyor ya, şimdiden hazırlık yapıyorlardır Atatürk ve cumhuriyete olan düşmanlıklarını solculukmuş gibi ortaya saçanlar. Şaşırmıyorum, bunlar hep olacak ve trollüklerine de her fırsatta devam edecekler. Asıl şaşırtıcı olan şey bu tür gericiliğin sol içindeki uzantılarının üzerine atlayan, onlara prim verip alkış tutan kimi   arkadaşlarımızın da olması...

melnur  |  Cvp:
Cevap: 7
30.08.2023- 09:53

TKP'den 30 Ağustos açıklaması: Bu ülkenin emekçilerine yeni zaferler kazandıracağız

Türkiye Komünist Partisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin emekçilerine yeni zaferler kazandıracağız" dedi.

Resim Ekleme
Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

"Bu ülkenin emekçilerine yeni zaferler kazandıracağız" başlıklı açıklamada, "100 yıl sonra bugün, emekçi halkın yönettiği, egemen, bağımsız, laik, Cumhuriyetçi bir Türkiye için yeni bir zafere ihtiyacımız var. Cumhuriyet hak ettiğiyle yani sosyalizmle mutlaka buluşacak ve böylece küllerinden yeniden doğacak. Çaresizliğin umuda ve zafere dönüşebileceğini gösteren Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, cesaretiyle bugünümüze ilham veren Anadolu’nun yoksul halkına selam olsun!" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Bugün 30 Ağustos. İşgale ve emperyalizme karşı kazanılan zaferin 101. yıldönümü.

Bundan 100 yıl kadar önce, topraklarımıza çöreklenen azgın emperyalistler, işgalin kolay olacağını düşünüyorlardı. Yerli işbirlikçiler ve çökmekte olan Osmanlı hanedanı teslimiyete hazırdı. Yoksulluktan kırılan, kendisini umutsuz, sahipsiz hisseden Anadolu halkına diz çöktürmek zor olamazdı. Hiçbir dirençle karşılaşmadan bu toprakları parsel parsel paylaşıp sömürge bir ülke haline getireceklerinden çok emindiler.

Ama beklenildiği gibi olmadı.

O yoksul, umutsuz halk, Mustafa Kemal önderliğinde ayağa kalktı ve emperyalistlere, onun işbirlikçilerine büyük bir darbe vurdu.

Beklemedikleri bu darbe beklemedikleri bir kuruluşun yolunu açtı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti işgale karşı direniş, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanata karşı halk demekti.

Türkiye Cumhuriyeti çaresiz olmadığımızı, ayağa kalkarsak, o kendinden emin olanı, güçlü görüneni beklenmedik şekilde alaşağı edebileceğimizi göstermekti.

Türkiye Cumhuriyeti umut ve heyecan demekti.

100 yıl sonra bugün Türkiye Cumhuriyeti, değerlerinin çok uzağında.

Türkiye kapitalizmi gelişti, ülkenin zenginlikleri Koçların, Sabancıların kasasını doldurdu. Onlar semirdikçe halkımız yoksullaştı, sindi, çaresizleşti. Ülkemiz NATO’nun arka bahçesi, tarikatların yuvası haline geldi.

30 Ağustos’un onurlu ve meşru zaferiyle inşa edilen cumhuriyet son buldu.

Bu yüzden, 100 yıl sonra bugün, emekçi halkın yönettiği, egemen, bağımsız, laik, Cumhuriyetçi bir Türkiye için yeni bir zafere ihtiyacımız var.

Cumhuriyet hak ettiğiyle yani sosyalizmle mutlaka buluşacak ve böylece küllerinden yeniden doğacak.

Çaresizliğin umuda ve zafere dönüşebileceğini gösteren Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, cesaretiyle bugünümüze ilham veren Anadolu’nun yoksul halkına selam olsun!

Bu ülkenin emekçilerine yeni zaferler kazandıracağız."

https://haber.sol.org.tr/haber/tkpden-30-agustos-aciklamasi-bu-ulkenin-emekcilerine-yeni-zaferler-kazandiracagiz-383378
BOYUTLANDIRILMIŞ YAZI

Tam Sürüme Geç »
 phpKF Mobil Android Uygulaması Kullanın [X]