Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem: Yıkılan binalar var, 4. seviye alarm verildi!
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. İçişleri Bakanı Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir" dedi.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.
7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.
AFAD’ın verdiiği bilgiye göre 7.4 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.
Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.
Osmaniye'de yıkılan bir bina (Fotoğraf: İHA)
OSMANİYE VALİSİ: "KENTTE 34 BİNA YIKILDI, 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ"
Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Gaziantep olarak kaydederken, büyüklüğünü 7,5 olarak bildirdi.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 34 binanın yıkıldığını 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
ERDOĞAN BİLGİ ALDI
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.
Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır."
KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN AÇIKLAMA
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "7-8 vilayetimizde ciddi hasar var. Artçıları da güçlü ve şiddetli olacaktır. Binalara eşya almak için girmesinler. Yapmamız gereken şey hasar olan binaları terk etmek. Çok büyük bir yıkım var. Mobil tırlar, aşevleri, ekiplerimiz bölgeye intikal halinde" açıklamasında bulundu.
SOYLU: TÜM BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZDA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden sonra yaptığı ilk açıklamada, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.
Soylu, "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6." bilgisini de verdi.
ADIYAMAN VALİSİ: BÜYÜK BİNALAR ÇÖKTÜ
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, A Haber'e telefonla bağlandı ve bölgedeki son durumu aktardı. Vali Çuhadar, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek büyük binaların çöktüğünü söyledi.
MALATYA VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI VAR
Malatya Valisi Hulusi Şahin, "Çok şiddetli bir şekilde hissettik. Doğanşehir ilçemizde yıkılan binalar. Kurtarma ekiplerimiz enkazlara müdahale etmeye başladı. 10'un üzerinde yıkılan bina ihbarı var. Durum ciddi. Can ve mal kaybı olduğu çok belli." dedi.
https://www.birgun.net/haber/kahramanmaras-ta-7-4-buyuklugunde-deprem-yikilan-binalar-var-4-seviye-alarm-verildi-420300
GÜNCEL | Depremin dördüncü günü: Bilanço saatler ilerledikçe ağırlaşıyor...
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 kentte yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden tam dört gün geçti.
Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay'da büyük yıkım yarattı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin ikinci gününde, yıkımın en fazla hissedildiği 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıkladı.
Depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ederken yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda yurttaş ise hala kurtartılmayı bekliyor.
23.42 | FUAT OKTAY: DEPREMDE CAN KAYBI 17 BİN 674
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 23.38 itibarıyla depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 17 bin 674'e, yaralı sayısının ise 72 bin 879'a yükseldiğini duyurdu.
22.05 | KOCA AÇIKLADI: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 17 BİN 406'YA YÜKSELDİ
Milli Savunma Bakanı Akar ve Sağlık Bakanı Koca, Hatay’daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuştu. Akar, Hatay'da şu anda 4 binden fazla askeri personelin yaptığını aktardı. Akar, "Tüm hava araçlarımızı seferber ettik ve bu çerçevede 500'den fazla uçak sortisiyle deprem bölgesine personel ve malzeme naklini destekliyoruz" diye konuştu.
Akar'ın ardından söz alan Bakan Koca ise saat Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 17 bin 406'ya yaralı sayısının ise 71 bin 806'ya ulaştığını bildirdi.
21.20 | CAN KAYBI 17 BİN 134'E YÜKSELDİ
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 bin 347 kişinin yaralandığını açıkladı.
18.30 | HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16 BİN 546’YA YÜKSELDİ
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis’te açıklamada bulundu.
Erdoğan, depremde yaşanan can kaybının 16 bin 546’ya, yaralı sayısının ise 66 bin 132’ye yükseldiğini söyledi.
Bölge genelinde yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğunu söyleyen Erdoğan, Kilis'te ise 178 bina yıkıldığını, 73 kişinin yaşamını yitirdiğini, 690 kişinin ise yaralandığını belirtti.
“Devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte 10 vilayetimizde yer almış ve buralarda da gerekli ne yapılması icap ediyorsa bunları icra etmiştir” diyen Erdoğan, “Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor, süratle gidermenin gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan ayrıca, “10 vilayetimizde, hiç endişe olmasın, süratle vatandaşlarımız konutlarına sahip olacaklar, hiçbir vatandaşımız barınaksız, konutsuz kalmayacak. İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz” dedi.
14.25 | 14 BİN 351 ÖLÜ, 63 BİN 794 YARALI
Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay Erdoğan’ın açıklamalarından yarım saat sonra yeni kayıp sayısını açıkladı. Oktay’ın açıklamalarına göre; 14 bin 351 kişi yaşamını yitirdi, 63 bin 794 kişi ise yaralı.
13.24 | HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 14 BİN 14’E YÜKSELDİ
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayatını kaybedenlerin sayısını 14 bin 14 kişi olarak açıklarken, 63 bin 794 kişinin de yaralı olarak kurtulduğunu duyurdu.
12.42 | KİLİS'TE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
AFAD, Kilis'te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Kilis'teki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir" denildi.
11.58 | SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GEREKÇESİYLE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 274 hesap yöneticisi tespit edildi. 31 şahıs gözaltına alındı, 9'u tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı.
10.54 | ŞANLIURFA'DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
AFAD: Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir.
08.57 | CAN KAYBI 12 BİN 873'E YÜKSELDİ
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
08.06 | 3 KİŞİLİK AİLE DEPREMDEN 73 SAAT SONRA KURTARILDI
Kahramanmaraş'ta depremden 73 saat sonra biri çocuk 3 kişilik aile, enkazdan sağ çıkarıldı.
03.40 | CAN KAYBI ARTIYOR
AFAD, depremdeki can kaybının 12 bin 391'e, yaralı sayısının ise 62 bin 914'e yükseldiğini açıkladı. Yıkılan bina sayısı ise 644.
https://ilerihaber.org/icerik/guncel-depremin-dorduncu-gunu-bilanco-saatler-ilerledikce-agirlasiyor-150728
GÜNCEL | Depremin 7. günü: Can kaybı 24 bin 617
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde arama kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 7. güne girilirken, yıkımın yaşandığı kentlerde arama kurtarma çalışmaları ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı. Kimi enkazlardan yurttaşlar sağ olarak çıkarılmaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı son resmi açıklamaya göre 24 bin 617'ye yükseldi.
Deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi, kamuoyunda oluşan tepkinin ardından yıkılan binalarda sorumluluğu olanlar hakkında hukuki işlemler başlatıldı. Ayrıca, yıkılan binalara ilişkin "Deprem Suçları Soruşturma Büroları" kurulacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili olarak sorumluluğu tespit edilmiş, biri tutuklanmış 113’ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Gerekli adli süreç titizlikle devam edecek" diye konuştu.
https://ilerihaber.org/icerik/guncel-depremin-7-gunu-can-kaybi-24-bin-617-150849
Depremin 7. günü: Can kaybı 29 bin 605'e yükseldi
GÜNCEL | Depremin 7. günü: Can kaybı 29 bin 605'e yükseldi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde arama kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 7. güne girilirken, yıkımın yaşandığı kentlerde arama kurtarma çalışmaları ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı. Kimi enkazlardan yurttaşlar sağ olarak çıkarılmaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı son resmi açıklamaya göre 24 bin 617'ye yükseldi.
Deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi, kamuoyunda oluşan tepkinin ardından yıkılan binalarda sorumluluğu olanlar hakkında hukuki işlemler başlatıldı. Ayrıca, yıkılan binalara ilişkin "Deprem Suçları Soruşturma Büroları" kurulacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili olarak sorumluluğu tespit edilmiş, biri tutuklanmış 113’ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Gerekli adli süreç titizlikle devam edecek" diye konuştu.
Depremlerin 7. gününde yaşanan gelişmeler şöyle:
21.33 | KAHRAMANMARAŞ’TA 4,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Kahramanmaraş'ta 21.33'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
17.00 | CAN KAYBI 29 BİN 605'E YÜKSELDİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 605'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 2 bin 412 deprem meydana geldiği de belirtildi.
11.15 | HATAY'DA 2 YURTTAŞ ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI
Hatay'da 2 yurttaş daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 149. saatte kentteki müftülük binası yakınından bir çocuk sağ olarak çıkarılırken, Defne ilçesindeki bir enkazdan da depremin 150. saatinde 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli sağ olarak çıkarıldı.
09.10 | 149 SAATİN ARDINDAN BİR YURTTAŞ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Mutlular Apartmanı enkazında hayat belirtisine rastlanmasının ardından başlayan çalışmalar sonunda 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül isimli yurttaş, sağ olarak çıkarıldı.
https://ilerihaber.org/icerik/guncel-depremin-7-gunu-can-kaybi-29-bin-605e-yukseldi-150849
Depremin 11.gününe girdik. Halk tv. açık ve altında bir bant geçiyor; ölü sayısı 38 bin 44 kişi. Geçenlerde bir doktor arkadaşımız depremin birinci ya da ikinci gününde kayıpların 10bine ulaşacağını söylemişti. Benim tahminim 100bini bulacağı şeklindeydi. Arka arkaya iki büyük deprem bölgede çok yıkıcı sonuçlar yaratacaktı Resmi rakam 38 bin olarak açıklanıyorsa, enkaz altında kalanlarla birlikte çok daha ürkütücü bir insan kaybı yaşanacak. Depremin orada olacağı belliydi; bilim insanları sürekli söylüyorlardı; ama dinleyen kim; yaşanan felaket de göz göre göre geldi.
İstanbul depremi diyoruz ama gerçekte Marmara Denizinin yüzeye yakın katmanlarında gerçekleşecek bir deprem beklentisi içindeyiz. Tıpkı şu yaşadığımız deprem süreci gibi arka arkaya iki büyük deprem olacak ve Marmara'da 250 km. uzunluğunda olan fay iki seferde kırılacak. Sadece İstanbul'u da değil, Marmara denizinin kıyısındaki tüm illerde etkisini gösterecek. Özellikle Avrupa yakasında Avcılar, B.Çekmece'de ve eski yapıların ağırlıkta olduğu sur içinde çok daha yıkıcı olacak. 99 depreminden beri biliniyor bu gerçek. Öncesinde de öyle...
Türkiye bir deprem ülkesi. Arabistan platformunun itiklemesiyle Anadolu sürekli olarak enerji biriktirmekte ve özellikle Kuzey Anadolu Fayı(KAF) ve Doğu Anadolu Fayı (DAF) üzerinde büyük depremlerin ortaya çıkmasına neden olabimektedir. Bu süreç milyonlarca yıldır olagelmekte ve daha milyonlarca yıl da olmaya devam edecektir. Depremler bu yüzden devam edecektir. Sıkıştırma sonucu biriken enerji fayı herhangi bir yerinden kırabilme gücüne eriştiinde bu yıkıcı depremler olabilmekte ve bu süreç belirli periyodlarla yinelenmektedir. Sıranın DAF üzerinde Karlıova'da, KAF üzerinde ise İstanbul-Marmara depremindedir. Ne yapıyoruz; koskoca bir hiç. Ve 99 depreminden sonra özellikle İstanbul'da hiçbir şey yapılmadı. Depremin yıkıcı etkisini minimuma düşürecek hiçbir şey yapılmadı. Hiçbir şey yapılmadığı gibi saray rejimi hala ve hala ''Kanal İstanbul'u yapacağız'' diyerek hiçbir şey yapmamaya devam etmektedir.
Kapitalizm sorun yaratan bir düzendir, çünkü kapitalizmin kendisi başlı başına bir sorundur. Ama hem Kahramanmaraş'ta gerçekleşenlerin ve hem de beklenen İstanbul depremi konusunda ürkütücü bir kayıtsızlık içinde olmanın doğrudan kapitalizmle bir ilgisi yoktur. Adı da nedeni de bellidir; 20yılı aşkın AKP sistemi ve saray rejimidir bu yaşadıklarımızın nedeni ve dolayısıyla sorumlusu... Ekonomiyi, dış ve iç siyasetteki yıkıntıyı, tek adam rejimini, keyfi yönetimi, ekonominin içine girdiği buhranı vb. bir kenara koysak bile sadece bu deprem gerçeği bile saray rejimine karşı mücadeleyi merkeze alma gereğini dayatmaktadır. Hata yapılmamalı bu yüzden. Bu iktidar sandık yoluyla mutlaka gönderilmelidir. Mutlaka!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan içelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 il, vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 12. güne girildi. Açıklanan son resmi verilere göre; depremler nedeniyle 39 bin 672 kişi yaşamını yitirdi.
https://ilerihaber.org/icerik/guncel-depremde-12-gun-can-kaybi-en-az-39-bin-672-151043
Depremde iki hafta geride kaldı: Can kaybı 41 bini geçti...
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçti.
Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı vuran depremlerde; yapılan son açıklamaya göre en az 41 bin 20 kişi hayatını kaybetti.
https://ilerihaber.org/icerik/depremde-iki-hafta-geride-kaldi-can-kaybi-41-bini-gecti-151154
AFAD'ın dün yaptığı açıklama depremde ölü sayısının 45.089 olduğu şeklindeydi. Bu sayı adı sanı belli olanları kapsıyordu. Enkaz altından çıkarıldıktan sonra sahibi, tanıyanı çıkmayan ve kimliği belli olmayan cansız bedenler bu açıklamadaki sayıya dahil değil. Yıkıntının altında kalan ve enkaz kaldırma işlemiyle birlikte kamyonlara doldurulduğu iddiasıyla götürülenler de öyle: Tam bir facia. Hazırlıksız yakalanmıştık, aradan 20 günü aşkın bir zaman geçti ve hala deprem bölgesinde eksiklikler var. Pek çok insanımızın çaresizliği yandaş olmayan televizyon kanallarına her akşam yansımakta. Hijyen eksikliği salgın hastalıkların da kapıda olduğunu gösteriyor. Bütün bu sorunların yanında bir de Kızılay'ın içler acısı durumu insanı insanlığından utanır hale getirdi. Kızılay yöneticileri bu tek adam sisteminde kurumu tam bir ticarethaneye çevirmişler. Bölge insanı çadır diye yırtınırken kızılay çadır satmakla meşgul. Vergilemizle elde edilen konserve yiyecekleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak yerine onları da pazarlamaya çalışmışlar. Rezaletin bini bir para durumu...
İktidarında 21 yılı dolduran bu partinin diğer burjuva partilerine hiç benzemediğini hep söyleyegeldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan da diğer liderlere hiç benzemiyor. Ülke bir şekilde bu kadar sıkışmışlık yaşarken, toplumun bir soluk almaya bile ihtiyacı varken, daha önce gördüğümüz şekliyle bir istifa gündeme gelmez mi? Garip değil mi? Yani örnekse bir içişleri bakanının istifası bile toplumun gazını almaya yeterli olabilecekken, neden hiç akla ve gündeme gelmez. Dahası ekonomiden, dış siyasete, demokrasiden hak, hukuk adalete ve pahaılıktan iç ve dış borçlara, pahalılığa, her gün daha da artan yoksullaşmaya ve daha pek çok olumsuzluğa rağmen saray yönetimi, başta Erdoğan olmak üzere neden bir erken seçim kararı alıp toplumun hakemliğine başvurmayı yeğlemez? Evet, çok garip değil mi? Bir siyasi anlayışın koltuğa bu denli sıkı sıkıya yapışmış olması nasıl açıklanabilir? Önemli değil mi? Üzerinde uzun uzadıya düşünmemiz gerekmiyor mu?
Bu günlerde zorunlu bir karar alınarak seçim tarihini belli olacak.14 Mayıs olacağı söyleniyor. Olmazsa Haziran'ın ortası. Şunun şurasında 2-3 ay kaldı. Kim bu iktidardan, bu siyasi anlayıştan ve bu içine düştüğümüz karanlık süreçten kurtulmaz istemez ki? Evet kim? Bu da üzerinde kafa yorulması gereken bir başka soru.
Zor zamanlardan geçiyoruz.
Ama geçecek, illaki geçecek.
Türkiye bu süreci geride bırakacak birikime sahip.
Kısaca bu karanlık süreci geride bırakacağımız o günler de gelecek.
Ve o günlerde bu gerici anlayıştan kurtulmak için kimlerin, hangi siyasetlerin neler yaptığı, nasıl bir siyasi pozisyon aldığı da sorgulanacak.