SolPaylaşım  
Ana Sayfa  |  Yönetim Paneli  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
OTURUYORSAN KALK; AYAKTAYSAN YÜRÜ; YÜRÜYORSAN KOŞ!
Yurt ve dünya sorunlarına soldan bakan dostlar HOŞGELDİNİZ .Foruma etkin katılım yapabilmeniz için KAYIT olmalısınız.
Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Toplam 7 Sayfa:   Sayfa:   «ilk   <   1   2   3   [4]   5   6   7   >   son» 
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
melnur
[ Gelenek ]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 11.434
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder

53 kere teşekkür edildi.
37 kere teşekkür etti.
Cevap Yazan: melnur
Cevap Tarihi: 30.11.2014- 05:00


Alıntı Çizelgesi: denizcan yazmış

Sosyalist forumda bir tartışma var. Kürt hareketinin sınıf mücadelesinin üzerini örttüğü ve sınıf mücadelesinin verilebilmesi için kürt sorununun çözülmesi gerektiği söyleniyor. Tartışma HDP'nin ulusalcı bir parti olup olmadığı şeklinde sürüyor. Böyle yazılmış.

''HDP Ulusal Temelli bir yapılanma değildir!
Daha da açık, aslında Fatsalı Arkadaşın sorusunun ardındaki niyetin ortaya çıkması açısından "HDP Bir Kürt Partisi Değildir"
HDP, Kürt Özgürlük Hareketinin de içersinde bir bileşen olarak yer aldığı, bir kısım Sosyalist Hareketlerle, Özgürlük Hareketinin Ortaklaştığı bir demokratik yapılanmadır.
Bugün bu hareketin siyasetini belirleyen, kürt sorunu ve bu bağlamda bu sorunun çözümü ise, bunun nedeni kürt sorununun sınıf hareketinin üzerini bir örtü gibi örtmesi, bu örtü kaldırılmadan, sınıf hareketinin ivme kazanmayacağı, ileri atılamayacağı gerçeği.
İşte hani seni her dile getirildiğinde rahatsız eden Marks'ın o muhteşem söylemi varya, işte o tamda buraya cuk diye oturuyor.
İrlandadaki Ulusal Hareket, İngilteredeki Proleter Harekertin MANİVELASIDIR.
Aç bir sözlük ve bak "MANİVELA" ne anlama geliyor.''


Kürt hareketi gerçekten sınıf mücadelesinin üzerini örtüyor mu? Kürt sorunu çözülmeden sınıf mücadelesi başarıya ulaşmaz mı?




HDP bir kürt partisidir; sol ambalajlı bir kürt partisidir. Yazar arkadaş öyle bir yazmış ki, sanki HDP içindeki ''bileşenler'' eşitlerin bileşeniymiş gibi. HDP'den kürt hareketini çıkardığınızda ortada ne kalır? Hiç bir şey. Herhangi bir bileşeni çıkardığınızda değişen bir şey olur mu? Hiç bir şey olmaz. Şimdi bu durumda HDP için ''eşitlerin bileşeni'' denilebilir mi? BDP nasıl ki etnik bir mücadele yürütüyorsa, HDP de bunun sol ambalajlısını yürüyor. Farkı burada.

Arkadaş İrlanda örneğini vererek kuyrukçuluğa kılıf arama çabasına girişmiş. Kendisi sosyalist midir, yoksa tipik bir kürt milliyetçisi midir, bilmiyorum ama, kuyrukçuluğa Marks'ı ''manivela'' yapması hiç de olmamış. Uymamış. Sınıf mücadelesinin önüne ulusal bir mücadeleyi koymak, ne Marks'ta, ne Engels'te ve ne de Lenin'de karşılık bulur. Eğer gerçekten sosyalistse, ( ki olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim) bir sosyalisti sosyalist yapan özelliğin sınıf mücadelesini yükseltme çabası olarak anlamalı ve bunun önüne de siyasal devrim perspektifini koyabilmelidir. Sınıf mücadelesi, sosyalist devrim perspektifi ve anti-emperyalizm yoksa, hiç kimse boş yere uğraşmasın, sosyalizm savları içi boş savlar olmaktan öteye geçmez. Bir sosyalist işçi sınıfına alan açmayan ve onu gerileten hiç bir mücadelenin içinde olmaz. Olmamalı. Kürt siyasal hareketinin otuz yıllık serüveni bunun böyle olmadığını bize gösterdi. Her iki ''tarafta'' da milliyetçiliğin arttığını, bu ortamın iktidardaki AKP gericiliğine işçi sınıfını nerdeyese ortadan kaldıracak olanaklar sunduğunu yaşanan pratikle görüyoruz. Bu tablo karşısında sosyalist olma iddiasını taşıyan birinin hala kuyrukçulukta ısrar etmesi var olan bu tablonun sürmesinden yana tavır koyması demektir ki, bunun da başka bir anlamı olamaz. Şunu söyleyebilirim; bugünün Türkiye'sinde sanal ortamın kuyrukçu takımının bu kuyrukçu siyasetteki ısrarı işçi sınıfına ihanet ve işçi sınıfı düşmanı AKP'ye destekten başka bir anlama gelmiyor. AKP'nin elini güçlendirmekten de başka bir anlama gelmiyor. Arkadaşlar gerçekten sosyalist iseler, bu kuyrukçuluk edebiyatını bir an önce bırakıp, sosyalist olmanın gereğini yapmaları lazım ama, bu saatten sonra ve üstelik SF denilen sözde sosyalist forumda çok zor.

Bu İrlanda konusu da ağızlara sakız oldu. Önceleri kürt sorunu konuşulurken, bu kuyrukçu takımı sürekli olarak Lenin'den   ''cımbızlama'' yaparlardı. SAnırım Lenin'de alıntı yaptıkları cımbızlamaların tam karşıtı ''cımbızlamaların'' da olduğunu anlamış olacaklar ki; http://www.solpaylasim.com/k3-ukkth-den-anlasilmasi-gereken.html, şimdi Lenin'i bırakıp Marks'a ve özellikle İrlanda konusuna başvurmaya başlamışlar. Oysa biraz inceleseler 150 yıl öncesinden ve o konuya Marks'ın yaklaşımından kendilerine hiç bir şey çıkmayacağını da anlarlar! (''Anlarlar' diyorum ama lafın gelişi. Bu kuyrukçu takımının iflah olacağını sanmıyorum.)

İrlanda konusunda Marks İngiliz İşçi Sınıfı'ndan yanadır Marks. İrlanda ''umurunda değildir.'' İngiliz İşçi sınıfından ''umutludur''. Aklında sadece Devrim vardır. Sosyalist devrim. Bütün Marksist ustalarda olduğu gibi. Bir ülkenin ulusal bağımsızlığını da hep bu pencereden değerlendirir. Hiç bir zaman önceliği ulusal bağımsızlığa vermez. Lenin'in söylediği gibi, bir sosyalist için aslolan sınıf mücadelesidir. Marks, Engels ve Lenin arasında bu konuda en ufak bir fark yoktur.

Evet, Marks İngiliz İşçi Sınıfı'ndan yanadır. Uzun yıllar bunun için mücadele eder. İngiliz İşçi Sınıfı'nın bu işi ''kıvıramayacağını'' anladığında ( güvendiği sendikacılar liberal savrulmaya uğramışlardır) ve İrlanda'da Fenian hareketinin silahlı ayaklanmaları başladığında bu kez İrlanda'dan yana ağırlığını koyar. Burada bile yine İngiltere ağırlıktadır ve yine kafasında sosyalist devrim vardır. İrlanda'dan İngiliz aristokrasisinin kovulmasıyla İngiliz İşçi sınıfının devriminde önünün açılabileceğini düşünür. Yani Marks'ın İrlanda konusuna bakışı yine İngiliz İşçi Sınıfının devrimi, devrime yakınlaşması ön plandadır. Şimdi buradan hangi kuyrukçu yaklaşımı çıkarabilirsiniz? Doğu ve Güneydoğu'da çok uzun vadede bir kürt devletinin çıkmasıyla geriye kalan topraklarda sosyalist bir devrim mi gündeme gelir yoksa faşist baskıcı bir yönetim mi?

Manivela sözcüğünü Marks bu anlamda kullanır. İrlanda'nın kurtuluşunun İngiltere'de devrimi olanaklı kılacağını düşünür. O dönemde August Vogt'ta yazdığı mektupta bu konuya değinir. Mektup uzun ama, konuyla en ilgili bölümünde şunu söylüyor: ''İngiliz aristokrasisinin İrlanda'da devrilmesi, zorunlu bir sonuç olarak   İngiltere'de de devrilmesi demek olur. Ve bu İngiltere'de proletarya devrimin ön koşulunu sağlar.''

Marks'ın bakış açısı budur ve bu yüzden manivela-kaldıraç sözcüğünü kullanır. Ve dolayısıyla buradan kuyrukçu anlayışa hiç bir şey çıkmaz. Sosyalist devrimi, sınıf mücadelesini, antiemperyalizmi   savunamayan kişilere bu kuyrukçu halleriyle ne Marks, ne Engels ve ne de Lenin yardım edebilir.




Bu ileti en son melnur tarafından 30.11.2014- 05:01 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
Alisan
[ ]
Üye Silindi
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi:
İleti Sayısı: 0
Konum: Gizli
Durum: üye silinmiş
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: Alisan
Cevap Tarihi: 30.11.2014- 15:56


Alıntı Çizelgesi: umut yazmış

Alişan yine karıştırmışsın ortalığı. Özellikle mi yapıyorsun, konular tartışılmasın diye?

Neden karıştırmışımki umutcuğum? Sen istiyorsunki ben sadece susayım, isteyen hakkımda istediğini yazsın, söylesin,.....
Bir filmsin ya gerçekten.




Bu ileti en son Alisan tarafından 30.11.2014- 15:57 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
umut
[ umut yarın ]
Yasaklı
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 12.09.2013
İleti Sayısı: 3.105
Konum: Gizli
Durum: üye uzaklaştırılmış
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: umut
Cevap Tarihi: 30.11.2014- 20:45


Alıntı Çizelgesi: denizcan yazmış

Alıntı Çizelgesi: bedrettin yazmış

Alıntı Çizelgesi: denizcan yazmış

Benim düşüncem bu sözün abartılı olduğu ve kürt hareketine kuyrukçuluk yapanların bu kuyrukçuluğa bir neden aramalarıdır. Yıllardır çözülemeyen bir konu çözülmeden sınıf mücadelesi verilmeyecekse, sınıf mücadelesi diye diretmenin bir anlamı olmaz ki. Diyelim ki kürt sorunu çözüldü, bir başka gün ermeni, laz, boşnak sorunu çıktığında sınıf mücadelesini bırakıp o etnik mücadelenin içine mi gireceğiz? Bana saçma geliyor.



Kapitalizmin ulus devletleri pek çok etnik kesimlerden oluşuyor, sosyalistler sınıf mücadelesini bırakıp etnik ayrışmayı mı körükleyecek? Bunu söyleyen ya kendini solcu sanan bir kürt milliyetçisidir, ya da kuyrukçu kesimden biridir.



Ben de bunu söylüyorum. Alıntı yaptığım yazıyı kırçıl yazmış. Daha sonra da ''Tüm dünyada sınıf hareketi açısından gericilik döneminin yaşanması, ulusal hareketin, sınıf hareketinin üzerini örttüğü gerçeğini ortadan kaldırmaz.
Bugün Burjuvazinin elinde en güçlü silahtır Şovenizm.
Bu silahı kullanarak, Burjuvazi işçi sınıfı arasına etnik ayırımcılığa dayalı güvensizliği sokar.
En ufak bir hak aramasında, bir hak eyleminde burjuvazi, bu etnik ayırımcılığı, şovenizm silahı ile körükler.
Bakın Marks'ın o muhteşem söylemi karşısında, tek söyleyebildiğiniz,bu söylemin çok öncelerinden yapılmış olması.
Ben bir kez daha yazayım, siz ister düşünün bu cümlenin anlamını, isterseniz düşünmeyin.
Marks'ın bu söylemi dışında bir diğer söylemi daha varki, bu ikisi konuyu açıklamakta,anlayan için yeterli.
"İrlandadaki Ulusal Hareket, İngilteredeki Proleter Hareketin Manivelasıdır"
"Bir Başka Ulusu Ezen Bir Ulus Özgür Olamaz"
Ah şu Marks olmasaydı, bu dünya siz Sosyal Şovenler için ne güzel olurdu!
demiş. Burjuvazi etnik ayrımcılığı körükleyerek sınıf mücadelesinin üzerini örtüyorsa, sınıf mücadelesinin üzerinin örtülmemesi için etnik siyasetinin içinde olmak mı gerekiyor, yoksa sınıf mücadelesinin bayrağını yükseltmek mi? Tabi ki sınıf mücadelesinin içinde olmak. Etnik mücadelenin içinde olmak ise burjuvazinin oyununa gelmektir.




Doğru bir yerden başlayıp yanlış sonuçlara varmak böyle oluyor. Burjuvazi şovenizmi kullanarak sınıf mücadelesinin üzerini kapatıyorsa, demek ki, sınıf mücadelesini bırakıp etnik mücadele içinde yer almak gerekiyor! 20.yüzyıl emperyalizme karşı sosyalist devrimler çağıydı, bu kuyrukçulara göre 21.yüzyıl etnik mücadeleler içinde yer almak yüzyılı olacak. Bütün etnik yapılar devlet kursunlar ki, burjuvazinin elinden şu şovenizm silahını yere düşürelim! Sınıf mücadelesi ondan sonra! Kuyrukçu mu komedyen mi belli değil!



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
melnur
[ Gelenek ]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 02.08.2013
İleti Sayısı: 11.434
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder

53 kere teşekkür edildi.
37 kere teşekkür etti.
Cevap Yazan: melnur
Cevap Tarihi: 02.12.2014- 00:58


Kürt sorununda özellikle sanalda yıllardır yanlış bir yerde duruyoruz. Kuyrukçu takımının ne söylediklerinde bir doğruluk var ve ne de tuttukları yer doğru. Tekrar olacak, Marks, Engels ve Lenin'de hiç bir şekilde kuyrukçuluk yoktur. Kuyrukçular pek çok argüman sıraladıktan sonra tartışmayı ''desteklenmelidir''e bağlıyorlar. Herşeyi bir kenara bırakalım, Marks, Engels ve Lenin ne söylemiş, onları da bir an önce unutalım; bu ''desteklenir-desteklenmelidir''in anlamı-karşılığı ne?

Öcalan'ın kardeşi bir röportajında ''Amerika devlet kurmamıza izin versin, İsrail'den daha fazla yandaş oluruz'' mealinde açıklamaları vardı. Basit bir örnek, kürt hareketi böyle bir yönelim içinde olduğunda ''desteklenecek midir''?

Kürt hareketinin önderi ''AKP'yi biz iktidarda tuttuk'' diyor, böyle bir siyaset desteklenir mi? ( AKP'nin ne olup ne olmadığını tekrar yazmak istemiyorum.) Böyle bir yığın örnek verilebilir?

Kürt halkının her türlü demokratik ve kültürel hakları iki kurucu halkın eşit vatandaşlığı kapsamında desteklenir. Kürt siyasetinin ayrı devlet kurma konusu pek çok paradigma ile birlikte ele alınır. Kayıtsız koşulsuz bir destek söz konusu olamaz. Emperyalizme karşı olacak vb. gibi altını çizdiğimiz paradigmalara sahip çıksa bile, yani PKK'nin ilk açıklamasında söylediği gibi ''ML bir devlet'' kurma amacıyla doğu ve güneydoğunun ayrılması, ayrı bir devlet olarak hedeflenmesi konusu bile ( bana göre) tartışmayı gerektiren konulardır.

Herşey bir yana; kürt ulusal hareketinin ''desteklenmesi'' sınıf mücadelesinin kuyrukçu bir anlayışla kürt ulusalcılığının içinde eritilmesi midir? Böyle bir şey olabilir mi? Yaptıkları bu. Böyle bir konumlanış ciddiye alınabilir mi? Böyle bir siyasi tavır ML bir tavır olabilir mi?

Bakın kuyrukçulara, neredeyse ülkede dinci bir faşizmin oluşturulmasının son adımları atılıyor, bunlarda tek bir ilkesel duruş yok! Sanki bambaşka bir ülke gerçeği içinde bulunuyoruz ve ülkede kürt sorunundan başka bir sorun yok!



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
spartakus
[ .... ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 23.11.2013
İleti Sayısı: 624
Konum: İstanbul
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: spartakus
Cevap Tarihi: 03.12.2014- 15:01


Desteklemek kuyrukçu olmak anlamına da gelmez ki. Desteklemek sınıf mücadelesini bırakıp ulusal bir hareketin peşine takılmak mıdır? Böyle mi anlaşılmalı? Kuyrukçuların samimi olmadıkları buradan belli. Destekleme sözcüğünü kuyrukçuluğa dönüştürüyorlar.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
solcu
[ kemal ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 24.01.2014
İleti Sayısı: 1.709
Konum: Ankara
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: solcu
Cevap Tarihi: 04.12.2014- 19:02


Alıntı Çizelgesi: denizcan yazmış

Sosyalist forumda bir tartışma var. Kürt hareketinin sınıf mücadelesinin üzerini örttüğü ve sınıf mücadelesinin verilebilmesi için kürt sorununun çözülmesi gerektiği söyleniyor. Tartışma HDP'nin ulusalcı bir parti olup olmadığı şeklinde sürüyor. Böyle yazılmış.

''HDP Ulusal Temelli bir yapılanma değildir!
Daha da açık, aslında Fatsalı Arkadaşın sorusunun ardındaki niyetin ortaya çıkması açısından "HDP Bir Kürt Partisi Değildir"
HDP, Kürt Özgürlük Hareketinin de içersinde bir bileşen olarak yer aldığı, bir kısım Sosyalist Hareketlerle, Özgürlük Hareketinin Ortaklaştığı bir demokratik yapılanmadır.
Bugün bu hareketin siyasetini belirleyen, kürt sorunu ve bu bağlamda bu sorunun çözümü ise, bunun nedeni kürt sorununun sınıf hareketinin üzerini bir örtü gibi örtmesi, bu örtü kaldırılmadan, sınıf hareketinin ivme kazanmayacağı, ileri atılamayacağı gerçeği.
İşte hani seni her dile getirildiğinde rahatsız eden Marks'ın o muhteşem söylemi varya, işte o tamda buraya cuk diye oturuyor.
İrlandadaki Ulusal Hareket, İngilteredeki Proleter Harekertin MANİVELASIDIR.
Aç bir sözlük ve bak "MANİVELA" ne anlama geliyor.''


Kürt hareketi gerçekten sınıf mücadelesinin üzerini örtüyor mu? Kürt sorunu çözülmeden sınıf mücadelesi başarıya ulaşmaz mı?




Kürt hareketi kuyrukçuların sözde sosyalistliklerinin üzerini örtüyor. Bu kuyrukçular ''ya sosyal şovensin ya da kürt halkını dostusun'' diyebilecek kadar sınıf mücadelesinden uzaklaşmışlar. Bunlar kuyrukçuluğu kürt halkından yana olmak olarak görüyor. Kürt ulusalcılığı AKP ve   emperyalizmle barışık olması nedeniyle kürt halkının çıkarlarını AKP'ye ve emperyalizme bağlamışlar. Kuyrukçular da bu siyasetin ardına takılmış, solculuk oynuyorlar.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
bedrettin
[ ..... ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 30.08.2013
İleti Sayısı: 907
Konum: Trabzon
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: bedrettin
Cevap Tarihi: 05.12.2014- 09:22


Alıntı Çizelgesi: denizcan yazmış

Sosyalist forumda bir tartışma var. Kürt hareketinin sınıf mücadelesinin üzerini örttüğü ve sınıf mücadelesinin verilebilmesi için kürt sorununun çözülmesi gerektiği söyleniyor. Tartışma HDP'nin ulusalcı bir parti olup olmadığı şeklinde sürüyor. Böyle yazılmış.

''HDP Ulusal Temelli bir yapılanma değildir!
Daha da açık, aslında Fatsalı Arkadaşın sorusunun ardındaki niyetin ortaya çıkması açısından "HDP Bir Kürt Partisi Değildir"
HDP, Kürt Özgürlük Hareketinin de içersinde bir bileşen olarak yer aldığı, bir kısım Sosyalist Hareketlerle, Özgürlük Hareketinin Ortaklaştığı bir demokratik yapılanmadır.
Bugün bu hareketin siyasetini belirleyen, kürt sorunu ve bu bağlamda bu sorunun çözümü ise, bunun nedeni kürt sorununun sınıf hareketinin üzerini bir örtü gibi örtmesi, bu örtü kaldırılmadan, sınıf hareketinin ivme kazanmayacağı, ileri atılamayacağı gerçeği.
İşte hani seni her dile getirildiğinde rahatsız eden Marks'ın o muhteşem söylemi varya, işte o tamda buraya cuk diye oturuyor.
İrlandadaki Ulusal Hareket, İngilteredeki Proleter Harekertin MANİVELASIDIR.
Aç bir sözlük ve bak "MANİVELA" ne anlama geliyor.''


Kürt hareketi gerçekten sınıf mücadelesinin üzerini örtüyor mu? Kürt sorunu çözülmeden sınıf mücadelesi başarıya ulaşmaz mı?




Kürt hareketi geldiği aşamada sınıf mücadelesinin üzerini örtmekten çok daha olumsuz koşullara yol açıyor bence. Bu olumsuz koşullar da sınıf mücadelesini geriletmesi ve ülkede milliyetçilik rüzgarı estirmesidir. Bu gerçek bile solculara sosyalistlere öncelikli mücadelenin sınıf mücadelesi olduğu gerçeğini hatırlatmalıdır. Sınıf mücadelesini gerileten koşullara karşı olmak kürt kuyrukçuluğunda ısrar etmek değil, sınıf mücadelesinin önünü açmaktan geçer. Solcuların içinde olması gereken mücadele sınıf mücadelesini terk etmeme mücadelesi olmalıdır. Kuyrukçuların sınıf mücadelesini gerileten bu koşullara doğrudan katkısı vardır.



Cvp:
Yazan Cevap içeriği
Üye Profili boşluk
abbas
[ emeğin gücü ]

Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 21.12.2013
İleti Sayısı: 830
Konum: Ankara
Durum: Forumda Değil
İletişim E-Posta Gönder
| Özel ileti Gönder


Cevap Yazan: abbas
Cevap Tarihi: 05.12.2014- 20:36


Alıntı Çizelgesi: melnur yazmış



Bakın kuyrukçulara, neredeyse ülkede dinci bir faşizmin oluşturulmasının son adımları atılıyor, bunlarda tek bir ilkesel duruş yok! Sanki bambaşka bir ülke gerçeği içinde bulunuyoruz ve ülkede kürt sorunundan başka bir sorun yok!




Türkiye umurlarında değil ki, kürt milliyetçiliğinin peşine takılmışlar gidiyorlar, üstelik nereye gittiklerini de bildiklerini sanmıyorum. CHP, İP olduğunda başlarına kaynar su dökülmüş gibi ayaklanıyorlar, AKP'nin ikinci Cumhuriyetine çıt yok. Çünkü bu kuyrukçular varlıklarını kürt milliyetçiliğine bağlamışlar. Türkiye'yi onların siyasetlerinden değerlendiriyorlar. Kürt sorununu da AKP çözer, kürt halkına demokrasi ve özgürlüğü de AKP getirir! Kürtler böyle yaklaştıkça kuyrukçular da aynen tekrarlıyorlar.



Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Toplam 7 Sayfa:   Sayfa:   «ilk   <   1   2   3   [4]   5   6   7   >   son» 



Forum Ana Sayfası

 


 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Konuyu Sosyal Ortamda Paylas
Benzer konular
Başlık Yazan Cevap Gösterim Son ileti
Konu Klasör Yeniden Kürt sorunu ve Kürt ulusalcılığı üzerine... melnur 9 298 15.12.2024- 04:22
Konu Klasör (Kürt Hareketine) Kuşatma solcu 4 4109 22.04.2014- 17:07
Konu Klasör Sınıf mücadelesi mi, trollük m? melnur 0 794 31.05.2022- 01:58
Konu Klasör Kültür ve sınıf mücadelesi ... melnur 1 449 20.07.2023- 00:02
Konu Klasör Günümüzde sınıf mücadelesi melnur 6 3614 31.01.2019- 08:09
Etiketler   Sınıf,   mücadelesi,   kürt,   hareketine,   yedeklenmek,   midir
SOL PAYLAŞIM
Yasal Uyarı
Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine yollayabilirsiniz.
Forum Mobil RSS