BOYUN EĞME'nin yeni sayısı: Mesele başkanlık değil hâlâ anlamadın mı?
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 7'nci sayısı yarın okurla buluşuyor. Seçimden sonra alevlenen başkanlık sistemi ve yeni anayasa tartışmalarının değerlendirildiği dergi, "Mesele başkanlık değil hâlâ anlamadın mı?" manşetiyle çıkıyor.
Altı haftadır okurun yoğun ilgisiyle karşılaşan haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 7'nci sayısı yarın çıkıyor.
1 Kasım seçimlerinden sonra daha yoğun tartışılmaya başlanan başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularına odaklanan bu haftaki BOYUN EĞME'de, Komünist Parti Merkez Komite imzasıyla yer alan başyazı "Sana o meşruluğu tanımayacağız" başlığını taşıyor. Dergide şu yazı, değerlendirme, analiz ve yorumlar yer alıyor:
- Yeni anayasayı yaptırmamaya ne dersiniz - Gamze Erbil
- Başkanlık tartışması yeniden: Değişen ve değişmeyen saflar - Volkan Algan
- Boyun eğmeyenler partiye geliyor - KP MK üyesi Mehmet Kuzulugil ile röportaj
- "Çünkü ben bir işçiyim" diyerek geldiler - Yıldız Koç, Özgür Keskin
- Model olma sırası Tunus'ta - Tulga Buğra Işık
- Rusya'nın hamlesi NATO'yu karıştırdı - Osman Çutsay
- Ekonomi mülteci pazarlığına emanet - Adile Kaya
- Arjantin, Suriye ve Fransız komünist partileri ile röportaj
- Kalinin'den örgütlenme öğütleri - Nâzım Hikmet Parti Okulu
- Böylesi zamanlarda - Nihat Behram
Dergide ayrıca Kemal Okuyan'ın Türkiye sosyalist hareketine yönelik saldırılara, bu saldırıların nasıl atlatıldığına ve önümüzdeki döneme dair "Geçmiş olsun!" başlıklı yazısı ile Özgür Şen'in Türkiyeli komünistlerin gelecek dönemdeki esas sorumluluklarına değindiği "İşçilerin yokluğunda Türkiye siyaseti" başlıklı yazısı yer alıyor.
BOYUN EĞME'de bu hafta: Paris'in failleri Antalya'daydı
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin yarın okurla buluşacak 8'inci sayısı kapağına Paris katliamını ve katliamın Antalya'da G-20 zirvesi için toplanan faillerini taşıyor.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME, 8'inci sayısıyla yarın okurla bir kez daha buluşuyor.
"Paris'in failleri Antalya'daydı" manşetiyle çıkan dergi Paris katliamını ve G-20 zirvesini ele alıyor.
Komünist Parti Merkez Komite imzasıyla yayımlanan "G-20'de bizim dostumuz yok" başlıklı başyazının yer aldığı derginin içeriği şu yazı ve yazarlardan oluşuyor:
- Gün sonunda kazanan emperyalizm ve gericilik - Tulga Buğra Işık
- G-20 ve Suriye notları
- 'Bize savaş gerek' - Gamze Erbil
- Paris katillerinin kısa macerası - Erman Çete
- Asgari ücret tartışması: 'İnsani kapitalizm' mi geliyor? - Adile Kaya
- Frankenstein babasını boğazlar mı? - Osman Çutsay
- Boyun Eğmeyen Kadınlar - Evrim Gökçe
- Alman Komünist Partisi'nin 21. Kongresi'nden izlenimler - Erhan Nalçacı
- Portekiz'de komünistlerin hükümet olma sınavı - Gülay Ertekin
- Madem ki 'geçti'... Şimdi örgütlenme zamanı - Aydemir Güler
Dergide ayrıca Kemal Okuyan'ın Paris katliamı ve küresel ölçekteki sınıfsal çelişkilere değindiği "Ahlaksızlık" başlıklı yazısı ile Özgür Şen'in patronların işçi sınıfının itirazlarından rahatsızlık duymaya başlamasına değindiği "Yoksulların derdi patronlar niye gerdi?" başlıklı yazısı yer alıyor.
BOYUN EĞME'de bu hafta: Kirli siyasete savaş açıyoruz!
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME, yarın okurla buluşacak olan 10'uncu sayısının kapağına Komünist Parti'nin "Kirli siyaseti reddediyoruz" başlıklı on maddelik bildirgesini taşıdı.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME her cuma olduğu gibi yarın da, meydanlarda, caddelerde, iskele ve duraklarda, Komünist Parti bürolarında, Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde okurla buluşacak.
BOYUN EĞME'nin 10'uncu sayısının kapağında, Komünist Parti'nin kamuoyuna dün duyurduğu "Kirli siyaseti reddediyoruz" başlıklı bildiregesi yer alıyor. "Kirli siyasete savaş açıyoruz" manşetiyle çıkan BOYUN EĞME'de bu hafta şu başlık ve konular yer alıyor:
1- Siyaset ama nasıl? (Volkan Algan)
Siyaset masa başında kurgulanan bir akıl oyunu olmadığı gibi emekçilerin sermaye sınıfının sömürüsünden kurtulmak için tek geçerli aracı, çıkarlarını savunmasının en güçlü yoludur. O zaman bu toz duman içinde bir seçme ve sadeleştirme işlemi kaçınılmazdır.
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan mülteci mutabakatı, hangi açıdan bakılırsa bakılsın korkunç. Elbirliği ile yurdundan edilen milyonlarca Suriyeli üzerinde dönen at pazarlığı, Suriyenin konu hakkında söz sahibi olmaması gibi noktalar bir tarafa, bu ortaklığın açıkça Türkiyenin altına yerleştirilen bir dinamit olduğunu söylemek gerekiyor.
3- Savaş mı? Almanyasız asla! (Osman Çutsay)
Suriyedeki Rus uçağının barış görüşmelerini bombalamak için Ankara hükümetinin bir üst aklı eliyle düşürüldüğüne inananların eli kuvvetli. Kanıtlar ve gelişmeler ortada duruyor. Bir cehennem yayılıyor. Berlin de bu riskin altına giriyorsa eğer...
4- Yeni Kölelik Sistemi (Gamze Erbil)
Emperyalist savaşların yerinden ettiği milyonlarca insan, köle adayları olarak kendilerine yeni yerleşim yeri arıyor. Savaş kârlarına doymayan emperyalistlerse şimdi bu insanlık dramını sömürü çarkları içinde yönetmeye hazırlanıyor.
5- Devrimci mücadelede hedef her şey midir? (Kemal Okuyan)
Komünist Parti, yeni bir ahlak dedi, şimdi bunun unsurlarını geliştiriyor. Yeni bir siyaset kültürünü, onu var edecek tek özne olan komünistler güçlendirmeli, yaymalı, kirli siyasetle hesaplaşmalıdır. Kirlenmeden siyaset yapılmaz önermesi doğru okunmalıdır. Tersi de geçerlidir, kirlenmeye meydan okumadan devrimci siyaset yapılmaz.
6- Renault işçisi hesap bozuyor
Yedi ay önce başlayan metal direnişinin amiral gemisi Renault fabrikasında kıran kırana bir mücadele devam ediyor. Patron sendikası MESS 12 Eylülden bu yana kendisine kesintisiz hizmet eden Türk Metali toparlamaya çalışırken, Renault işçilerinin bir türlü kıramadığı örgütlülüğü, bütün hesabı bozuyor.
7- Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu 10 Yaşında
TÜBİTAK Darwinli dergi kapağını sansürleyip, popüler bilim kitaplarını yerlilik ve kültürel uyum kriterlerine uymadığı gerekçesiyle toplatırken, gençler akın akın ülkenin dört bir yanından yola çıkıp evrim kuramını öğrenmeye geliyor. Ve her sempozyumda umudumuz tazeleniyor, heyecanımız artıyor.
8- Dilek, temenni ve mega projeler (Adile Kaya)
Hükümet Programına mega projeler damga vurdu. Sanayide dönüşüm konusunun hâlâ planlama aşamasında olduğu, ulaştırma projelerinin büyümenin sürükleyicisi olmaya devam edeceği dikkat çekiyor.
9- Komünistler Ne Okur? Nasıl Okur? (Oğuz Kavala)
Anlamak önemliyse, anlamanın ilk adımı da okumaksa, o zaman sıra ne okumalıya gelip dayanır. Ne okursak okuyalım, belli bir bütünlüğü gözetelim. Bir oradan bir buradan okumak yerine amaca dönük ve plan dahilinde okumaya çalışmak her zaman daha verimli olacaktır. Ve daha keyifli
10- Rusya Putinden ibaret değil (Cana Önen)
Son dönemde dünyada en çok tartışılan ülke Rusya, lider ise Putin desek itiraz eden olmayacaktır. Dışarıdan her şeye hâkim güçlü lider figürünün arkasında yekpare bir ülke varmış gibi görünse de gerçek pek de öyle değil. Güçlü bir komünist geleneğin olduğu ülkede sınıf mücadelesi tüm hızıyla sürüyor.
11- Türkiye artık bir ortaçağ ülkesi mi? (Özgür Şen)
Bugün patronlar her fırsatta yalan söylüyor, kitleleri yanlış bir şekilde yönlendirmeye uğraşıyorsa, emekçiler bu yalanlara başka yalanlarla karşılık vermemeli, her koşulda gerçeğin peşinde koşmalıdır. Bugün hiçbir ilke gözetmeksizin herkes herkesin dostu veya düşmanı olabiliyorsa, emekçiler dostlarını ve düşmanlarını hangi ilkeye göre seçtiğini hiç durmadan anlatmalıdır.
BOYUN EĞME dergisi için tanıtım çalışması yapan 4 kişi gözaltına alındı!
İzmir'de Üçkuyular Metro İstasyonu'nda bu sabah, haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin tanıtım ve satış çalışmasında yer alan 4 kişi polisler tarafından gözaltına alındı.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 4 Aralık Cuma günü yayımlanan 10'uncu sayısı için tanıtım ve satış çalışması yapan Komünist Parti üyesi 4 kişi, bu sabah Üçkuyular Metro İstasyonu'nda gözaltına alındı.
Sabah erken saatlerde Üçkuyular Metro İstasyonu'nda haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin "Kirli siyasete savaş açıyoruz" manşetini taşıyan 10'uncu sayısı için tanıtım ve satış çalışması yapan Komünist Parti üyeleri Cem İnanmışık, Kenan Kuyucu, Mazlum Ay ve Burak Bora, polisler tarafından gözaltına alınarak Basın Sitesi Karakolu'na götürüldü.
Haftanın üç-dört günü dergi tanıtım ve satışının yapıldığı noktada, bu sabah 4 kişinin gözaltına alınması dikkat çekerken; polislerin "metro istasyonu girişinde dergi satmanın yasak olduğu ve yolu trafiğe kapattıkları" gerekçesiyle gözaltı işlemini gerçekleştridiklerini söyledikleri öğrenildi.
Bu ileti en son umut
tarafından 07.12.2015- 10:25 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
BOYUN EĞME'nin yeni sayısı yarın çıkıyor: Yine 'hasta'
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 11'inci sayısı yarın çıkıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu "Yine hasta" manşetiyle kapağına taşıyan dergi, haftanın olay ve gelişmelerine ışık düşürüyor.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 11'inci sayısı yarın okurlarla buluşuyor. Türkiye'deki, bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri ele alan dergi, bu hafta kapağına Osmanlı'dan yıllar sonra yeniden teşhis konulan "Hasta adam"ı taşıyor. "Yine hasta" manşetiyle çıkan derginin önsözü ise Komünist Parti Merkez Komite imzasını ve "Onlar hastalanır, biz ölürüz" başlığını taşıyor.
Dergide ele alınan konular ve başlıkları ise şöyle:
1- AKP kıvama geldi (Erman Çete)
2013 yılı ile birlikte iç ve dış nedenlerle ha düştü ha düşecek noktasına gelen AKP hükümeti ve Erdoğanın, bir kez daha paçayı sıyırırken, emperyalizm karşısında iyice kıvama geldikleri görülüyor.
2- Barbar IŞİD, kravatlı KOÇ (Volkan Algan)
AKPnin Ortadoğu merakının altında yatan ekonomi-politiğe eğilmeden, örneğin barbar IŞİD ile kravatlı ve demokrat KOÇ grubu arasındaki bağlantıyı kurmadan ülkenin başına gelen melanetlerden de AKPden de kurtulmanın imkanı yok.
3- Petrolün sahibi de bereketi de bol...
İlk 9 ayda Iraktaki boru hatlarından Ceyhana akan ham petrol miktarı 4,8 milyon tondan 18 milyon tona çıktı. IŞİD ve Barzani kontrolündeki bölgelerden gelen petroldeki artışın bir bölümünün Türkiyenin cari açığını yamadığı öne sürülüyor.
4- Adalet sağlandı ama öfkemiz dindi mi?
Özgecan Aslan davasında caniler, halkın gösterdiği duyarlılık sayesinde hakettikleri cezayı aldı. Ancak o günden beri 72 kadının daha katledildiğini düşününce, gerçek adaletin ancak düzenin değişmesi ile sağlanabileceği ortaya çıkıyor.
5- TÜRK-İŞ genel kurulu ve sendikacılık
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen TÜRK-İŞin 22. Genel Kurulu, sendikal hareketin Türkiyede oturduğu hattın, işçi sınıfının en temel haklarını koruma perspektifinden bile oldukça uzak olduğunu teyit etti.
6- Rusyanın dış politikası anti-emperyalist mi? (Kemal Okuyan)
İlkelere dayalı bir dış politika pratiği yok ortada. Ama ABD gibi gaflarla, yalanlarla yürümüyor; buna ihtiyacı yok. Tersine Rusya, ABD ve diğer NAT O ülkelerinin gırtlaklarına kadar battığı ikiyüzlülük ve komplolardan yararlanıyor.
7- Özgür Şen'le laiklik üzerine (Görüşme: Ahmet Çınar)
Laiklik bu düzen içinde kalarak savunulamıyor. Komünistler, bu düzene karşı bütünsel bir alternatif önerebildikleri için laiklik bağlamında hiç sorun yaşamıyorlar. Laiklik kavgasını bu düzene karşı verdikleri kavgayla birleştirebildikleri için tutarlılar ve siyaset yapabiliyorlar.
8-Evrim sempozyumu 10 yaşında
AKP'nin kurumsal gericiliğine cüretli bir başkaldırı olarak 2006 yılında ilki gerçekleştirilen Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu 10 yaşında. Bu alanda Türkiye'deki en büyük etkinlik haline gelen sempozyumun 5.si 19-20 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.
9- Macaristan Komünistleri: İki devrim, üç karşıdevrim (Ezgi Göksu)
Yaklaşık yüz yıldır mücadele veren direngen komünistlerin partisi Macaristan İşçi Partisi, ülkede yıllardır hüküm süren gerici iktidara ve Avrupada estirilen sosyal demokrasi rüzgârına boyun eğmiyor.
10- Cihatçılar mı daha gerici, Batının sağcıları mı? (Özgür Şen)
Batılı gerici ve sağcıların cihatçı aşkının sınıfsal yanı hiç gözden kaçmasın. IŞİD ve cihatçı terör işte bu yüzden modern ve çağımıza ait bir olgu.
BOYUN EĞME'de bu hafta: Yeni yıla girerken sol bir çıkış mümkün mü?
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME, 2015'in son sayısında "Sol bir çıkış mümkün mü?" sorusunu kapağına taşıyor. BOYUN EĞME'nin 13'üncü sayısı yarın okurlarıyla buluşuyor.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 13'üncü sayısı yarın caddelerde, meydanlarda, iskele ve duraklarda, Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde ve Komünist Parti bürolarında okurla buluşacak.
BOYUN EĞME, 2015'in son sayısında kapağına "Yeni bir yıla girerken sol bir çıkış mümkün mü?" sorusunu taşıyor.
Dünyanın, bölgenin ve ülkenin son gelişmelerinin değerlendirildiği; Komünist Parti Merkez Komite imzasıyla yayınlanan "Yarından sonrası" başlıklı başyazının yer aldığı dergide şu konu ve başlıklar okunabilir:
1- Devrim olur mu, oldurulur mu? Üç vakte kadar... (Mehmet Kuzulugil)
2- Sosyalizmin güncelliği: Söylendiği kadar basit mi? (Volkan Algan)
3- Demokrasi tuzağı 1991
4- Avrupa uçurumun kenarında (Osman Çutsay)
5- Soma'dan çıkan ders: Kapitalizmin adaleti olmaz (Aşkın Süzük)
6- Suriyelileri mevzuat kurtaramaz
7- Komünistler açısından üçüncü Erdoğan dönemi (Kemal Okuyan)
8- Aydın olmak: Nerede başlar, nerede biter? (Asaf Güven Aksel)
9- İspanya seçimleri: Ne değişti? (Tulga Buğra Işık)
10- Ne strateji ne derinlik; varsa yoksa kepazelik (Gamze Erbil)
11- Rusya'nın Suriye politikası zaman kazandırıyor (International Communist Press'in Kemal Okuyan'la Suriye ve Türk dış politikasına dair yaptığı söyleşi)
12- Faşizm hakkında ne okunmalı (Nâzım Hikmet Parti Okulu)
13- CHP ve HDP, Suriye'de AKP'yle işbirliği mi yapıyor? (Özgür Şen)
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞMEnin 14üncü sayısı yarın çıkıyor. Dergi bu hafta kapağına Alaturka Hitleri taşıyor.
Yarın okurlarla buluşacak olan haftalık siyasi dergi BOYUN EĞMEnin 14'üncü sayısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın geçen hafta başkanlık sistemini överken Hitler örneği vermesi hatırlatılarak, ülkemizin karikatüre dönüşmüş Hitler'i tartışılıyor.
Komünist Parti Merkez Komite imzalı "Gücünün farkında mısın?" başlıklı başyazıda ise partinin 2016 yılında daha atak, daha örgütlü, sokakları gericiliğe teslim etmeyen bir parti olacağı vurgulanıyor.
Dergide yer alan diğer başlık, konu ve yazarlar ise şöyle:
1- Benzerse sonu benzer (Mehmet Kuzulugil)
Tehlikenin farkındayız. Bu karikatür Hitler ve karikatür Nazi partisi, ülkemizi emperyalizmin basit bir oyuncağı haline getirdi. Büyük tehlikenin de farkındayız. Bütünüyle Büyük Güçlere göre kendini ayarlayarak var olan Bu karikatürü, onu var eden düzenden ayırmak büyük yanlıştır.
2- Hitlerden Erdoğana bir yol mu var? (Osman Çutsay)
Erdoğanın dil sürçmesini pek önemsemeyen Brükselin ve Washingtonun, bu konuda bir dönem Saddama verdiği avansı şimdilerde Erdoğana vermeyi seçtiğini gösteren emareler var. Ama emperyalist merkezlerden aldıkları gizli açık desteklere rağmen Hitler, Saddam, Kaddafi, hatta Mübarek, iktidara hiç de öyle sevimli bir biçimde veda etmediler.
3- Hendekte müzakere savaşları (Özkan Öztaş)
Dünya bugüne kadar savaşlara önlem ya da çözüm olarak müzakerelere şahit olurken, bu sefer müzakerelerin savaşını yaşıyoruz. Tarafların masaya daha güçlü oturması için değil ama zaten masada oturan tarafların sözünün güçlenmesi için sürdürülen bir savaşı...
4- Ortadoğunun yeni kötü ekseni: Kanlı ittifakın yolu döşeniyor (Gamze Erbil)
Aralık ayında yaşanan gelişmelerle İsrail ve Türkiyenin yeniden işbirliği yapmasının zemini hazırlanıyor. Recep Tayyip Erdoğanın Ortadoğunun Türkiye ve İsrail yakınlaşmasına ihtiyacı var sözleri, Ortadoğuya yeni bir savaş makinesi gerek şeklinde de okunabilir.
5- 2016da fay hattına yerleşmek (Alpaslan Savaş)
2016 yılında işçi sınıfına vaat edebilecekleri herhangi bir pozitif argüman kalmadı: Ne sendikalar, ne ILO standartları, ne AB normları İşte bu yüzden bu fay hattına yerleşmek gerekiyor. Adresin ise işyerleri olduğu bir sır olmasa gerek.
6- Erdoğan batının öncü kuvvetidir (Kemal Okuyan)
Faşizmin ekonomik ve toplumsal temelleri şu sıralar her şeye rağmen zayıf olsa da, sermaye faşizmi özlüyor. Erdoğan siyasal tarzı ile bu özleme yanıt veriyor. Yıllar önce, Erdoğan öğretiyor diye yazmıştım. Avrupa Birliğine üye bazı ülkelerin AKP icadı bazı yasal düzenlemelere yöneldiklerine işaret ederek Ama asıl cazip olan, Erdoğanın elde ettiği özgürlük alanı. İmrenerek bakıyorlar ona
7- 2016 Suriyede çözüm yılı olabilir mi? (Erman Çete)
Suudi-iran gerginliğinin de artmasıyla birlikte, Suriyedeki vekâlet savaşının daha çok kızışacağını, bunun yanı sıra siyasi çözüm çabalarının da aynı savaşı besleyebileceğini akılda bulundurmak gerekiyor.
8- Suudilerin İran kumarı (Tulga Buğra Işık)
Suudi Arabistan ülkede ve bölgede Suudi yönetime karşı yükselen rahatsızlığı mezhepçi bir kavgaya çevirerek, destek bulmaya çalışıyor. Suudi Arabistanın yakın zamanda duyurduğu IŞİD karşıtı sünni koalisyonun gerçek amacının da bu olduğu düşünülebilir.
9- Akit mi dik durdu, Genelkurmay mı eğildi? (Nevzat Evrim Önal)
Bugün hâlâ gerici Akit Gazetesine TSKdan edilen taziye telefonu birilerini üzüyor, rencide ediyor. Hani neredeyse laiklik, bağımsızlık gibi konularda hâlâ askerden umudu olanlar var zannedeceğiz.
10- Herkeste düşerken bizde... (Adile Kaya)
Dünyadaki dinamikler pek çok ülkede genel fiyat seviyesini düşürürken ekonominin sıcak para girişine ve ithalata bağımlı yapısı Türkiyeyi hâlâ yüzde 10 seviyelerinde enflasyonla karşı karşıya bırakıyor.
11- Venezuelada neler oluyor? (Didem Kul)
Bolivarcı devrimin güç kaybetmesinin nedenini 21. yüzyıl sosyalizminde aramak gerekiyor. Venezuelada her iki sosyalist hükümetin de kapitalizmin tasfiyesi konusunda radikal adımlar atmamış olmaları bugün karşı devrimci güçlerin elini kolaylaştıran en büyük etken.
12- Küba Devriminin yıldönümünde ne okunmalı? (Esin Saraçoğlu)
Küba devriminin geride bıraktığı neredeyse 60 yıllık tarih, hem özgül hem de evrensel yanlarıyla biz Türkiyeli komünistler için önemli derslerle dolu. Peki, Küba devrimini iyi anlayıp çözümleyebilmek için kaynaklarımız neler olabilir?
13- Türkiye siyasetinde CHP mucizesi (Özgür Şen)
Memlekette olan bitenle pek de ilgilenmeyen bir parti hâlâ büyük bir çoğunluğun sesi olmayı başarabiliyor. CHP, bu ülkenin partisi değilmiş gibi davranıyor. Üstelik siyaset tarzı öyle sessiz, öyle sakin ki, CHP bu haliyle bugün bir Kuzey Avrupa ülkesinde dahi muhalefet görevini üstlenemez durumda.
Bu ileti en son umut
tarafından 08.01.2016- 10:03 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
BOYUN EĞME'de bu hafta: Türkiye yobazlara bırakılamaz!
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 15'inci sayısı, "Şimdi taraf olma zamanı: Türkiye yobazlara bırakılamaz" manşetiyle yarın çıkıyor. Dergide Sultanahmet saldırısı ve haftanın diğer gelişmeleri de değerlendiriliyor.
Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 15'inci sayısı yarın okurlarıyla buluşuyor.
"Şimdi taraf olma zamanı: Türkiye yobazlara bırakılamaz" manşetiyle yayınlanacak olan dergide, "Sultanahmet saldırısı: Erdoğan deliyi oynuyor... Sultanahmet saldırısı sonrasında yaşananlara bakınca, AKPnin, burjuva muhalefetinin bir türlü anlamadığı şeyi çoktan farkettiği görülüyor. Artık bir meşruiyeti kalmadığını bilen Erdoğan çıkış için deliyi oynuyor" deniliyor.
Dergide ayrıca Komünist Parti'nin "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" başlıklı bildirisine de yer veriliyor.
BU HAFTA BOYUN EĞME'DE NELER VAR?
Haftanın siyasi olay ve olgularının değerlendirildiği dergide öne çıkan bazı konu ve başlıklar ise şöyle:
1- Yobazlığın karşısına çıkmak yetmiyorsa: Biz de üste çıkarız! (Aydemir Güler)
Karşılarına değil üste çıkmak için aydınlanmacıların, ateistlerin, kadınların eşitliğini savunanların, bilimden yana olanların, dinin siyaseti ve toplumu düzenleme iddiasını reddedenlerin izlemesi gereken yolun adı karşı saldırıdır.
2- Diyanet: İtaat simsarlığı başkanlığı (Nevzat Evrim Önal)
Merkezinde Diyanet İşlerinin durduğu bu fetva rezilliği durdurulmalı. Evet, laikliğe doğru bir adım dahi atılacaksa Diyanet İşleri derhal kapatılmalı. Evet, dinsel itikatlar toplumsal hayatı belirleyen bir güç olmaktan çıkartılmalı ve inançlı-inançsız tüm insanların bu bağlamda özgürlüğü sağlanmalı.
3- Tuhaf bir yılbaşı gecesi (Osman Çutsay)
AB krizinden tek kârlı çıkan ülke Almanyanın siyaset sınıfı, korkunç sermaye birikimine rağmen iç siyasette yaşanan tıkanmalara bildik yöntemlerle çare arıyor ve Fransadaki sağ yükselişin bir benzerine karşı şimdiden kendince önlemler alıyor. Demek ki, olmayacak duaya Almanyada da amin deniyor.
4- Türkiyeyi bekleyen El Kaide sorunu (Erman Çete)
Suriye ordusu cihatçıları sınıra doğru süpürmeye devam ediyor. Kaçacak yeri kalmayan bu unsurların gidecek tek yeri Türkiye. Yani, IŞİDin Türkiye ile ilişkileri tartışılırken, nurtopu gibi bir El Kaide sorunumuz var ufukta...
5- İşçileşen avukatlar sınıf mücadelesi veriyor
Avukatlık Kanunu ve meslek etik kurallarından bahisle avukatın işçi olamayacağı reddiyesi ile işçi avukatlar adına kazanım elde etmek imkânsızdır; çünkü var olmayan bir kesimin, hakları da olmayacaktır.
6- Sultanahmet patlaması sonrası notlar (Kemal Okuyan)
Erdoğan karşıtlığının yeteceğini sananlar aldanmaktadır. Savaşın zemini emperyalist dünyadır. Erdoğanı koruyan da... Eğer Türkiyede halk bir kez daha ayağa kalkıp bu kez zemini sorgulamazsa, büyük yıkıma karşı hiçbir güvence bulamayacaktır.
7- KP Sanat Bürosu ile röportaj: Asıl bizim onlara ihtiyacımız var
Nâzım Hikmetin ya da Aziz Nesinin bizim yapacağımız bir anmaya, hatırlatılmaya ihtiyacı var mı? Onların sahip çıkılmaya ihtiyaçları yok, bizim onların kavgasına sahip çıkmaya ihtiyacımız var.
8- Dekomünizasyon yasası ve yasaklanan komünistler (Can Önen)
Ukrayna Komünist Partisinin yasaklanması, Ukraynanın ABDnin başını çektiği emperyalist blok ile Rusya Federasyonu arasındaki siyasi çelişkinin yoğunlaştığı ülkelerden biri olması nedeniyle de hayli önemli.
9- Kürt sorununda ne okumalı? (Özkan Öztaş)
Kürt sorunu deyince pek çok kişinin aklına yaşanan son 30 yıllık dönem gelmektedir. Bununla birlikte Kürtlerin hak arama mücadelesinin tarihi ve sorunun yoğun olarak hissedildiği yıllar için esasen 1920li yıllara dönmek gerekecektir.
10- Erdoğan başkan olursa katliamlar duracakmış (Özgür Şen)
Erdoğanın başkanlığı elde ettiğinde ülkenin rahatlayacağı ve kaosun biteceğini iddia edenler belli ki Erdoğanı ve partisini hiç tanımıyor.
Bu ileti en son denizcan
tarafından 14.01.2016- 20:04 tarihinde, toplamda 1 kez değiştirilmiştir.
Sitemiz Bir Paylasim
Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize
kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu
nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara
aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve
materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden
kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine
yollayabilirsiniz.