32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 650 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 300 etkinlik ve yüzlerce imza günüyle 2-10 Kasım'da Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne kitapseverlerle buluşacak.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla tarihçi akademisyen Prof. Dr. Sayın Taner Timur 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı "Onur Yazarı" olarak belirlenirken, fuarın ana teması ise "Tarih: Geçmişteki Gelecek" olarak kararlaştırıldı.
Fuar süresince Prof. Dr. Taner Timur'un katılımıyla paneller ve söyleşiler düzenlenecek. TÜYAP tarafından Timur'un yaşamı ve çalışmalarından oluşan bir kitap hazırlandı.
Konuk Ülke: Çin Halk Cumhuriyeti
32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu olarak belirlenen Çin Halk Cumhuriyeti, 2-5 Kasım arasında Uluslararası Salon'da yer alacak.
Çin'den 100'ün üzerinde yayınevi katılırken, fuar süresince yazarların katılımıyla etkinlikler düzenlenecek. Çin edebiyatının önemli isimleri, fuarın konuğu olacak.
Çin Halk Cumhuriyeti yayın sektörünün önde gelen temsilcileriyle Türkiye'den yayıncılarla bir araya gelerek, sektörel buluşmalar gerçekleştirecek.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin programında söyleşiler, paneller, kaligrafi atölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve sergiler de yer alacak.
Bu yıl, Uluslararası Salon kapsamında 40 ülkeden 200 yayınevi, telif ajansları ve yayıncı birlikleri 2-5 Kasım arasında 12 No'lu holde yer alacak.
Fuarın yeni salonları
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl da yayıncılık sektörünün gelişen yüzü dijital yayıncılık, e-kitap ve yeni uygulamaları "Dijital Yayınlar Salonu" ile okuyucu ve katılımcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.
Salon içinde yer alacak forum alanında ise sektördeki gelişmeler ve yenilikler katılımcılarla buluşacak.
Kitap Fuarı'nın bir diğer yeniliği ise özellikle öğrencilere yönelik tüm kaynak kitapların bir arada yer aldığı Eğitim ve Kaynak Kitaplarla Sınavlara Hazırlık Salonu.
Fuar saatleri değişti
32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçen yıllarda olduğu gibi 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü 10 Kasım 2013 Pazar akşamı ise 19.00'da sona erecek.
Kitap Fuarı, 23. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2013 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek
İstanbul Kitap fuarının üçüncü günü ve ben fuara bugün gittim. Kitapla az çok haşır neşir olanlar için bulunmaz bir fırsat olduğunu hemen her yıl söylüyor, yineliyorum. Kitaplığınızdaki eksik kitaplar için, piyasada bulamadığınız kitaplar için eşisiz bir fırsat da denilebilir. Ayrıca her yayınevi de önemli bir indirim yapıyor. Sözgelimi Sol yayınlarında her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 50 indirim var. Evrensel'de yüzde 40, Bilim ve Gelecek'te yüzde 30-40, Yordam ve Kaynak yayınlarında yüzde 30 indirim var. İnter yayınları ilk kez yüzde 50 indirim yapmış bu yıl. Dönüşüm yayınlarında yüzde 40, Agora yayınevinde yüzde 30 indirim var.
Yeni kitaplar çıkmış. Söz gelimi piyasada 12 tl olan "Lenin-Uzaktan Mektuplar" agora yayınevi tarafından basıl mış ve fiatı 7 tl. Bilim ve Gelecek Stalin'in Bolşevik Partisi tarihi adlı kitabına yeni baskı yapmış. Fiatı 27.50 tl. Ama indirimle 16 tl'ye almak mümkün. Dönüşüm yayınları H.Yeşil'in "Bolşevik Parti inşa teorisi üzerine"yi yayınlamı. Yazar H.Yeşil. Ve daha bir yığın seçenek...
İstanbul Kitap Fuarı 8 Kasım Cumartesi günü 33. kez kapılarını TÜYAP
Fuar ve Kongre Merkezinde açmaya hazırlanıyor
Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 8-16 Kasım 2014 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmecede kapılarını açacak.
Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarında söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 etkinlik gerçekleştirilecek.
Sinemamızın Yüzyılı ve Atilla Dorsay
33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Türk Sinemasının yüzüncü yılını Sinemamızın 100 Yılı temasıyla selamlıyor. Onur yazarının Atilla Dorsay olduğu fuar, kitapseverleri sinemanın uzun yolculuğuna söyleşiler, paneller, müzik dinletileri ve sergilerle tanıklık etmeye davet ediyor.
Fuar süresince oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla Atilla Dorsayın sinema eleştirmenliği, yazarlığı ve yaşamı üzerine söyleşiler gerçekleştirilecektir. Sinema teması kapsamında 50 etkinlik düzenlenecektir.
TÜYAP tarafından düzenlenen tasarımını Sadık Karamustafanın gerçekleştirdiği Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atilla Dorsay sergisinde Onur Yazarı Atilla Dorsayın yaşamı, sinema yolculuğu, çalışmaları ve eserlerinden tadımlık bir seçki okurları karşılayacak.
Onur Konuğu Macaristan: Bir Bahçeden Bir Bahçeye
Ama bilirim
Gün olacak bilirim
Senden bize, bizden sana, misafir gidilecek
Bir bahçeden bir bahçeye geçer gibi Nazım Hikmet (Macar Toprağı Şiirinden)
İstanbul Kitap Fuarı bu yıl çok yakın bir misafiri, Macaristanı konuk ediyor. Nazım Hikmetin şiirine referansla mottosunu Bir Bahçeden Bir Bahçeye olarak belirleyen Onur Konuğu Macaristan, 8-11 Kasım 2014 tarihleri arasında açık olacak Uluslararası Salonda (1. Hol) Macar kültürünü Türkiyeden kitapseverlerle buluşturacak bir program hazırladı. Aralarında Modern Macar Edebiyatının çok değerli yazarları Péter Esterházy, László Darvas, Dóra Csányi, Katalin Szegedi, Péter Zilahy, Tóth Krisztina, Spiró György, Mihály Hoppál, Timur Davletov, Fodor Pál, Dávid Géza ve Zsofia Mautner bulunuyor.
Onur ülke Macaristan pavilyonunun açılışı Kültür İşlerinden Sorumlu Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Sayın Dr. Zoltán Balog tarafından 8 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılacaktır. Açılış sonrasında Macar müzik grubu Cimbaliband ziyaretçileri Orta ve Doğu Avrupa ezgileriyle buluşturacak.
Macaristanın da yer alacağı Uluslararası Salon bu yıl 8-11 Kasım tarihleri arasında 35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak.
Gabriel Garcia Marquez TÜYAPta
Kolombiya Büyükelçiliğinin düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında Marquez okurlarını TÜYAPta selamlayacak. Anma etkinliği 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Gabriel Garcia Marquezin Hayatı, Eserleri ve Türk Halkının Marquez Edebiyatına Bakışı, yazar tarafından kurulan Ibero-American New Journalism Vakfı Genel Müdürü Jaime Abello ve Türkiyeden yazar Seçkin Selvinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Fuarın Uluslararası Konukları
İstanbul Kitap Fuarı, dokuz gün süresince yurt dışından değerli yazarları konuk edecek. Sinema teması kapsamında senarist ve yazar Petros Markaris, Polonyalı yazar Janusz Glowacki, eleştirmen ve sinema tarihçisi Philip Kemp; gerilim romanlarının çok satan yazarı Tess Geritsen, Gleen Meade, çevirmen ve yazar Maureen Freely fuarın konukları arasında. Tüm etkinliklerde yurt dışından 40 yazar fuar süresince Tüyapta olacak.
Fuarın Yenilikleri: Müzik ve Yemek
Bu sene temanın sinemaya adanması nedeniyle fuar koridorlarında tanıdık melodiler yankılanacak. Fuayede yer alacak dinletiler 8 Kasım Cumartesi, 11 Kasım Salı ve 15 Kasım Cumartesi günlerinde kitapseverleri Unutulmaz Türk filmleri Müzikleri ile karşılayacak.
İstanbul Kitap Fuarının bir diğer yeniliği ise 8-11 Kasım 2014 tarihleri arasında Uluslararası Salon kapsamında açık olacak Mutfak . Sevilerek takip edilen yemek yazarlarının interaktif yemek sunacakları ve söyleşecekleri Mutfak, Macaristanın ünlü yemek blogu yazarı ve programcısı Zsofia Mautneri de ağırlayacak. Mautner, Türk okurlara lezzetli Macar yemeklerinin gizli tariflerini verecek.
Çocuk Etkinlikleri
TÜYAP, genç okurlarına bu yıl da dolu bir program hazırladı. Özellikle hafta içi günlerde farklı yaş grupları için yazarların katılımıyla söyleşi, okuma ve atölye çalışmaları gibi 57 etkinlik düzenlendi.
Fuar Saatleri Değişti
33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi günlerde 10.00-19.00, haftasonu ise 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere girişin ücretsiz olduğu fuarın giriş bedeli 5TLdir.
33. İstanbul Kitap Fuarı, 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2014 ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.
Uzun bir kitap listesi hazırlardım. Bu kez SOL yayınlarından alabileceğim bir kitap yok; her zaman yüzde elli indirim olmasına rağmen. Üç kitap var listemde Y.Küçük'ün Sosyalizmin Çözülüşü ve kuruluşu ile ilgili iki kitap (eski basım,umarım bulabilirim) ve Yordam Kitap'ta ''Halkın Devlet Yönetimine Katılımı üzerine''. Çulhaoğlu'nun çevirisiyle sanırım Türkiye'de ilk kez yayınlanıyor.
İstanbul Kitap Fuarı, 04-12 Kasım 2017 tarihleri arasında her zamanki yerinde, TÜYAP'ta gerçekleştirilecek. İstanbul'da yılda bir kez düzenlenen böyle bir organizasyonun özellikle kitapseverler tarafından kaçırılmaması gerekiyor.
İstanbul Kitap Fuarı'na bir hafta kaldı. Tepebaşı'ndaki eski yerinden bu yana hiç kaçırmadan gittiğim bir etkinlik bu. Önceleri mutlaka bir kitap listesi hazırlar, o kitapları öncelikli olarak edinmek isterdim. Ama bu kez ilginçtir böyle bir çabam olmuyor; ve ilk kez ( sanırım ) Sol yayınevinin kitaplarına bakmakla yetineceğim.
Ama yine de kaçırılmaması gereken bir kitap şöleni olduğunun altını çizmek durumundayım.
Mutlaka görülmeli ve değerlendirilmeli.
İstanbul Kitap Fuarı'na bir hafta kaldı. Tepebaşı'ndaki eski yerinden bu yana hiç kaçırmadan gittiğim bir etkinlik bu. Önceleri mutlaka bir kitap listesi hazırlar, o kitapları öncelikli olarak edinmek isterdim. Ama bu kez ilginçtir böyle bir çabam olmuyor; ve ilk kez ( sanırım ) Sol yayınevinin kitaplarına bakmakla yetineceğim.
Ama yine de kaçırılmaması gereken bir kitap şöleni olduğunun altını çizmek durumundayım.
Mutlaka görülmeli ve değerlendirilmeli.
Yaklaşık bir hafta önce böyle yazmışım ama, ne yazık ki SOL yayınevi bu kez fuara katılmamış. Yordam kitap'la yan yana olurlardı. Yetkiliyle konuştuğumda Ankara'dan gelmelerinin zor olduğunu söylüyorlardı. Krizden etkilendikleri açık. Sol'suz bir fuar da biraz öksüz kalma duygusu yaratıyor sanki. Yordam'ın yetkilisi de benzer şeyler söylemişti. ''Alışmıştık, sohbet edebildiğimiz insanlardı''...
Fuara dün gittim. Yine kalabalıktı. Ve yine özellikle ilkokul çocuklarının baskınına uğramış gibiydi. Sevinçler, heyecanlar, çığlıklar kitap çeşitliliğine karışıyordu.Bu kez ilk defa bir kitap listesi hazırlayamadığımı söylemiştim ve ilk kez koca fuardan sadece bir kitap alarak ayrılmıştım. O da Yordam'dan Taner Timur'un bir kitabıydı. Evrensel'de eskiye oranla bir kitap çeşitliliği yoktu. Bu durumu kabul ediyorlar ve 'anca'' diyorlar. ''Yavaş yavaş...''Kaynak Yayınları ise hep aynı. İki üç saat dolaşıp döndüm. Bazı standlarda Lenin'in yeni baskı kitaplarına rastlıyorsunuz. İçine bakıldığında farklı kitaplarındaki makalelerin bir araya getirilmiş hali olduğunu da anlayabiliyorsunuz.
Garip, fuardan dönerken, ''bu hafta içi bir daha gelmeliyim'' duygusu hiç uyanmadı bende.
Gerçekten garip!
''Her yıl yarım milyon ziyaretçiye ulaşan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında okurları, yurt içi ve yurt dışından pek çok değerli yazarla buluşturacak.''
Sitemiz Bir Paylasim
Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize
kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu
nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara
aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve
materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden
kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi info@solpaylasim.com adresine
yollayabilirsiniz.