Sn Bedrettin
Seçimle gelenide devrimle gelenide gördük.
Eğer başarı 70 yıl iktidarda kalmak ve en güvendiğin işçi sınıfını yıkıma karşıdan bakmak olarak görüyorsan evet devrimle gelen başarılı oldu.
Sosyalistleri seçimler yoluyla devrimi gerçekleştirmeye çağırmak oportünizmin daniskasıdır.
Çok haklısın Sn Bedrettin başarısızlığı saklamaya çalışmak onu yok gibi göstermek unutmak unutturmaya çalışmak ta oportonizm,in daniskasıdır.
Prlamenterizim Cumhuriyettir sosyalizmde de vardır parlemeterizm,in karşıtı kişisel diktatörlüktür.
Palementoyu yok sayan siyasal yapılar hiç bir şekilde seçime girmez seçim meydanlarını kullanmaz.
Çavez bir sosyalist sistem kurmadı onun kurduğu düzen yarı devlet yarı özel sektör düzeni idi M.Kemal dönemi türkiyesi gibi sosyalist olma iddasıda yoktu.
Biz ne diyoruz, sen ne anlıyorsun, konuyu nereye taşıyorsun, anlaşılmaz bir insansın.Seçimle neden sosyalizme varılamayacağını nedenleriyle yazdık. Sen farklı bir şey söyleyeceksen, sosyalizme seçimle nasıl geçileceğini yazarsın. Yazdıklarını oku bakalım, bu konuda bir tek cümlen var mı?
Burjuva devlet tanımlamasını boş yere kullanmıyoruz. Burjuva devlet kendini korumaya alan koşullara sahip devlettir. Bir sınıfın bir başka sınıf üzerindeki baskısını barışçıl yollarla gerçekleştirmek imkansızdır. Ya o sistemin koşullarına uyulur ya da zor yoluyla sistem değiştirilir. Sosyalistler ikincisini savunur. Birincisinin imkansız olduğunu söylerler. Burjuva devlet içinde barışçıl biçimde sosyalizme geçişi savunanlar marksizmin proleter diktatörlüğünden vazgeçen reformistlerdir, oportünistlerdir. Bu kadar açık söylüyorum. Sen tersini savunduğunu belli ediyorsun, hiçbir açıklama getirmiyorsun. Dön babam dön yine aynı yerdeyiz.
Komik olan, Venezuella'da Sosyalist bir parti iktidari kaybedince hemen Sosyalizmin secimle olmayacagina dair, yenilginin nedeninin ülkede devrim yapilmadan Sosyalizim uygulanmaya baslandigi icin elestiriler ardi ardina gelmeye basladi ama "devrimle kurulan Sosyalizmin"de 1990'da yenilgiye ugradigini asla agizlarina almiyorlar, elestirmiyorlar,.....
Sovyetlerbirliginde sosyalizim devrimle geldi ve sonunda iflas edip kendiliginden fes etti ve kapitalistlere teslim oldu.
Venezuella secim ile Sosyalist olmaya calisti ve sonunda onlarda yenildi ve kapitalistler iktidara geldi.
Ikisi arasinda nasil bir fark varda sadece birisini elestiriyorsunuz anlamiyorum.
Sonuc olarak yasadigimiz bir gercek var, gecmiste ister secimle ister devrimle gelen Sosyalizim sonunda basarisiz oldu ve kapitalizme yenik düstü. Hatalari ve eksikleri tartismak yerine hala sosyalizmin nasil gelirse kalici olacagini tartisiyoruz.
Bundan dolayida toplumda Sosyalsit siyaset karsilik bulamiyor.
alişan sen ve hakkı sovyetlerin neden yıkıldığına dair yazılanları duymazlıktan geliyorsunuz. ikinizinde duymak istediği devrimden sonra liberalizöme hayat hakkı tanınmaması. venezüela işin tuzu biberi. sosyalizme karşı olanlar venezüelada seçimle iktidara gelen partinin sosyalizmi neden kuramadığını mı öğrenmek istiyor. sanmıyorum, amacınız sosyalizme vuracağınızı sandığınız bir konuda tartışmaya dahil olmak. yazdıklarını okudum, senin bu konuda bir görüşün var mı. rüşvetmiş başka şeymiş, rüşvetle iktidar gitseydi akp giderdi. rüşvet olmasa sosyalizm mi kurulmuş olacaktı.