Proleter diktatörlüğe karşıtlık, hemen her konuda olduğu gibi öncelikle kuramsal düzeyde yapılır! ''onu biliyorum, bunu okudum, sırada Hegel var vb'' bunlar normal açıklamalar değil. Şuna karar verelim.
1- Komünizmi savunuyor muyuz? İdeolojisinin ne olduğu değil, komünist dünyayı, yani sınıfların ortadan kalktığı, üretimin çalışmayı zorunlu olmaktan çıkardığı evrensel toplum anlamında; çok basit, bunu savunuyor muyuz?
2- Savunuyorsak, nasıl olabileceği konusunda kafamızda ne var? Çok basit, çok somut? 'biliyorum, eskiden yutmuştum'' demeden. Artık değer, Hegel, Niçe gereksizliklerine girmeden?
Marksizm Lenibizm bunun yanıtını vermiş. Marksist ve Marksist leninist bu iki soruyu belli bir bütünlük içinde yanıtlayandır. Alt alta, üst üst cümleler kuran değil, bu sorunsala BİLİMSEL yanıt verebiendir. BİLİMSEL yanıtımız yoksa BİLMİYORUZ demektir. Hegel, Niçe, artık-değer, vb. konuları bu kadar somut bir konu için gerçekte konudan kaçış anlamına geliyor. BİLMİYORUM diyememenin anlamı bu tür yorumlar oluyor, başka bir şey değil.
''Proletaryanın tanımına katılıyorum ama devrimci değil. 30 yıl sonra komünistler devrim yapacak sınıf bulamayacak!''
Ne büyük laf değil mi?
Hadi biraz altını deşelim bunun!
Bu konu tartışıldığında konuyu hep robot teknolojisine getiriyorsunuz. Robotlar üretim yapacak da ( sanki o robotlar uzaydan ithal edilecek) herşey alt üst olacak? Ne olacak? Bugünkünden farkı ne olacak? Üretimin sadece robotlara dayalı hale gelinceye kadar siyasi iktidar alınamaz mı? Neden bu süreyi göz önüne almadan değerlendirme yapıyoruz?
Sadece robotlara bağlı bir üretimle kapitalizm nasıl var olacak? Böyle bir şey olabilir mi? Kim üretecek bu robotları, kim yönetecek, kim bakım-onarım yapacak ve bunların üretimini kim satın alacak?
Böyle bir realite üzerinde tartşılır mı?
Bir anlamı var mı bunun?
Gerçek yaşamda bir karşılığı var mı?
Bırakalım bilimselliği falam, mantıklı bir yanı var mı?
Yapmayın!
Bu konuların sözde tartışılması ile meleklerin cinsiyetini tartışmak arasında ne fark var?
Melnur Bir ara ''teori yeşil, pratik gridir''e takmıştı!
Sn Melnur gine bu cümleye taktım kafayı Bu cümle böyle yazılmıyor cümleyide ben böyle kullanmadım
Bu söz Lenine ait bir sözdür bu senin yazdığın şekilde yazıldımı Lenine hakaret etmiş olursun Bence bunu yapmazsın hatta Lenin i eleştirmezsin bile seni tanıdığım kadar Lenin
den bir adım ileri geri adım atamazsın.
Cümle şöyle Teori gri pratik yeşildir Aslında Lenin bu cümleyi kurarken Marks a da taş atmış oluyor veya Markistlere.
Ben öyle anladım
İşte Proleterya diktatörlüğüde bir teori olarak kaldı bir türlü ne olduğu anlaşılamadı Pratik deneyimlerde onu bir türlü yeşertemedi.
İşte sana polimik istersen sayfalar dolusu tartışma çıkar.
Ne dersin tartışalım mı
Hem birbirimizin Markistliğini tartarız bakalım ölçü aletini kim güzel kullanabilecek.