Hakkı-Demiş:
Ben anti emperyalist mücadeleyi zamanımızın en saçma mücadelesi olarak görüyorum
Bu anti emperyalizm 1915-1990 arasında geçerli idi şimdi artık geçerliliğini kaybetti.
Dünyada sermaye artık ulusal değil sermaye ulusal karakterini kaybettiğinde her türlü ulusal mücadelede etkinliğini kaybeder.
Sn ProleterSosyalist.
Bak ne söylemişim emperyalizm bitti dememişim anti emperyalist mücadele zamanımızda saçmalık demişi.
Bunu corafyamıza en yakın örneği Kürt siyasetindeki değişimler uzak asya ülkelerindeki siyasi ekonomik değişimler. Latin Amerikadaki değişimler zamanımızın mücadele yöntemlerinin farklılığını anlatmaktadır.
Siyaset reel hayata göre düzenlenir.Yani siyaset altyapı kurumları ekonomi üst yapı kurumlarıdır bu mataryalist anlayıştır idalist anlayışta siyaset felsefe daima belirleyicidir ekonomi dikkate alınmaz.
Bizim coğrafyamızda PKK hareketi 1989 dan önce kürdistanın bağımsızlığını savunuyordu şimdi artık savunmuyor niçin çünkü bağımsız bir kürdistan da yaşanacak sorunlar dünden berbat olacak.Önemli olan sermaye girişi kimden gelmesi önemli değil sonunda öylede böylede yoksullar sömürülecek küçük sermayeler soyulacak.
Bunun iki sebebi var 1,sermaye küreselleşti ulusal sermaye etkin sermaye değil.2ulusal devlet modeli gelişme sağlayamayacak daha maliyetli devlet olmakta bunu için risk almaya değmeyecek. Zaten sınırlar bu teknolojide etkisiz.
Böyle bir durumda anti emperyalizm ne iş yapacak sonunda o emperyalistler geri çağrılacaksa ve çağrılan sermayeye yalvarılacaksa niçin boşuna çaba harcansın örnekleri uzak asya ülkeleri.
Ayrıca sermayenin küreselleşmesi hiçte kötü bir şey değil Marx demedimi işçi sınıfının vatanı yoktur diye. işçi sınıfının yoksa sermayenin de yoktur.
Emperyalizmden şu şikayet yapılabilir neyi düzeltti işte arap coğrafyası işte kuzey afrika bu soruyu soranlar çok haklı ama oraları zaten düzgün değildi oralarda zaten toplumsal ilerleme yoktu
Ama yinede kandi kendini yönetiyordu bozulmasından bir çık rahatı kaçanlar oldu.Şu bir gerçek muhakkak düzeltecekler çünkü bu karmaşadan onlarda rahatsız olmaya başladı.
Belki bunu istemediler belki istedikleri sadece oralardaki devlet yapıları idi ama sonuç bozdular.
Bu karmaşadan onlarında memnun olduğunu sanmıyorum onların istediği sermaye müdahalesiz istediği topraklara istediği halkların içine engelsiz girmesi orada sömürü ve soygun yapması.
Kapitalizm hepimizin bildiği gibi sabırsızdır ve plansız ekonomidir sadece kar düşünür ama sömürü ve kar elde edebilmesi için o ortamı yaratması gerekir Sermaye olmadan sömürü olmaz sermaye olmadan soygunda olmaz.Bunları yapmaları için o topraklara sermaye göndermeleri gerekir.Çin yöneticileri bir zamanlar biz dünyaya emek satıyoruz demişlerdi bakın şimdi sermaye aktarıyorlar.
Dünün sosyalist Çini bu günün emperyalist Çini oldu.Hemde Çin komünist Partisi öncülüğünde.
Zaman geşilmenin yakalanması dönemi sermayenin yabancısı yerlisi pek işe yaramaz. Bu gün anti emperyalist mücadele gericilerin dincilerin savaşı oldu çünkü onlar toplumun ilerlemesini istemezler ilerleyen toplum şıh şağ kral imparator tanımaz onlar demokrasi talep eder.
Daha çok mülksüz daha çok devrimci demektir. Daha az egemen sınıf daha fazla kriz demektir. sermayelerin en az elde toplanması krizlerin sürekliliği demektir krizin sürekliliği devrimci durumun sürekliliği demektir.
Biz gereksiz ulusal mücadele yerine enternasyonelizim i savunmak zorundayız. İşçi sınıfıda artık global